Presenter innhold i videomøter

Du kan presentere hele skjermen din eller et bestemt vindu i møter. Mens du presenterer, kan du dele informasjon som dokumenter, presentasjoner og regneark.

Tips:

• Når du bruker Google Workspace, kan du holde store arrangementer via nettet.
  • Organisasjoner som bruker Workspace-utgaver med administratorfunksjoner, kan slå denne funksjonen på eller av for hele organisasjonen.
  • Når du klikker på Presenter på datamaskinen, blir du med i assistentmodus. Når du bruker dette alternativet, er mikrofonen og høyttaleren utilgjengelig.

Finn ut mer om Google Meet-innstillingene for administratorer.

Viktig: Når du går til Google Meet og klikker på Presenter i foajeen før du blir med i et møte, blir du med i assistentmodus. Når du bruker dette alternativet, er mikrofonen og høyttaleren utilgjengelige.

Presenter innhold i videomøter

Tips: Det kan maksimalt være 10 presentasjoner samtidig i et møte.
  1. Bli med i et Meet-videomøte.
  2. Klikk på Presenter nå Del skjerm nederst.
  3. Velg Hele skjermen, Et vindu eller En fane.
    • Hvis du presenterer en Chrome-fane, deles også lyden fra den fanen som standard.
    • For å presentere en annen fane, velg fanen du vil presentere, og klikk på Del denne fanen i stedet.
    • Hvis du holder presentasjonen fra Presentasjoner via en fane, kan du kontrollere den i Meet.
  4. Klikk på Del.
  5. Valgfritt: Hvis du vil løsne presentasjonen din og se den som en rute, kan du klikke på Løsne . Nå kan du se flere deltakere mens du presenterer.

Tips:

• Hvis kameraet ditt er slått på, er videoen fra deg aktiv mens du presenterer.
  • For å gjøre presentasjonene bedre og forhindre speiling kan du dele et nytt vindu eller en bestemt fane i stedet for møtevinduet.
  • For å dele lyden din må du velge Del en Chrome-fane eller Del denne fanen.

Stopp presentasjonen

• Klikk på Stopp presentasjonen i Meet-vinduet.
  • Nederst til høyre klikker du på Du presenterer etterfulgt av Stopp presentasjonen.

Presenter hvis noen andre presenterer allerede

1. Klikk på Presenter nå nederst.
  2. Velg Hele skjermen din, Et vindu eller Chrome-fanen.
  3. Velg Presenter noe selv i stedet.
Tips: Hvis du begynner å presentere under en annen persons presentasjon, blir den andres presentasjon satt på pause.

Styr Google-presentasjoner i Google Meet

Følgende Workspace-utgaver kan styre presentasjoner fra Presentasjoner i Google Meet:
  • Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Essentials
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Workspace Individual

Hvis du bruker Google Meet på en kvalifisert jobb- eller skolekonto, kan du styre Google Presentasjoner-filer fra Google Meet-videomøter. Du kan også gjøre andre i videomøtet til medforedragsholdere.

Viktig: For å styre Google-presentasjoner i Google Meet-videomøter må du bruke en datamaskin med en Chrome-nettleser.

1. I en Chrome-fane eller et Chrome-vindu åpner du Presentasjoner-filen du vil presentere.
  2. Åpne Google Meet i et annet Chrome-vindu, og bli med i et videomøte.
  3. Nederst på møteskjermen klikker du på Presenter nå og så En fane.
  4. Velg fanen med Presentasjoner-filen, og klikk på Del.
  5. Klikk på Start lysbildefremvisning nederst til høyre på skjermen i Google Meet.
    • Viktig: Du kan bare styre presentasjoner i Google Meet når du er i lysbildefremvisningsmodus.
  6. På kontrollpanelet nederst til høyre på skjermen som presenteres, kan du
    • klikke deg til neste eller forrige lysbilde med pilknappene.
    • gå til et bestemt lysbilde ved å klikke på lysbildenummeret og velge fra listen over lysbilder
    • velge medforedragsholdere
      • Klikk på Legg til en medforedragsholder Add a co-presenter. Deretter klikker du på Mer Mer ved siden av personen du vil velge og så Legg til som medforedragsholder og så Legg til.
    • Åpne et panel for foredragsnotater i Google Meet-videomøtet ved å klikke på Vis foredragsnotater Speaker notes. Hvis du har foredragsnotater åpne, kan du klikke på  Skjul foredragsnotater Speaker notes.
    • åpne linker eller spille av medier som er innebygd i presentasjonen
      • Når du har klikket på medie- og hyperlinkkontroller for Presentasjoner Play, vises en liste over linker og medier for det gjeldende lysbildet.
    • avslutte lysbildefremvisningen ved å klikke på Avslutt lysbildefremvisning .

Presenter innhold fra Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner i Google Meet

Viktig: Du må bruke en datamaskin og en Chrome-nettleser for å presentere direkte til Google Meet fra Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
Du kan presentere direkte i Google Meet fra Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner. Dette kan gjøre det enklere å presentere dokumenter, regneark eller lysbildefremvisninger i møter. Før du presenterer, bør du bli med i møtet for å sjekke om det blir tatt opp. Finn ut hvordan du bruker Google Meet med Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Jamboard.

Del filer du presenterer

Mens du presenterer, kan du gi andre tilgang til filer ved behov. Du kan kun dele filer fra Dokumenter-, Regneark- og Presentasjoner.

Viktig: For å se forslag til deling må du bruke Chrome- eller Edge-nettleseren i ikke-inkognitomodus.

• Et delingsforslag vises bare hvis du velger «En fane» som delingsmodus.
  • Du kan gi tilgang til filer og legge dem ved i kalenderaktiviteten for møtet.
  • Møtedeltakerne får et varsel om at:
    • du har delt filene
    • Linken er delt i møtechatten.

Del under presentasjoner

1. Klikk på Del i Meet-chatten .
  2. Velg et alternativ:
    • Hvis alle deltakerne har tilgang til filene, deles linken i Meet-chatten og legges ved i Kalender-aktiviteten.
    • Hvis en deltaker ikke har tilgang til filene, varsles du i et forgrunnsvindu. Klikk på Del i Meet-chatten.
  3. Filene deles i Meet-chatten og legges ved i Kalender-aktiviteten.

Tips: Fjern avmerkingen for «Legg ved filen i Kalender-aktiviteten» i forgrunnsvinduet, hvis du ikke vil legge ved filer i en aktivitet.

Del i Meet-chatten

1. Åpne Meet-chatten under eller etter presentasjonen.
  2. Klikk på Del {filename}.
    • Hvis alle deltakerne har tilgang til filen, vises linken i Meet-chatten.
  3. Klikk på Send Send.
  4. Hvis en deltaker ikke har tilgang til filen, varsles du i et forgrunnsvindu. Klikk på Del i Meet-chatten.
  5. Filen deles i Meet-chatten.