Duo ja Meet ovat yhdistyneet uudeksi Meet-sovellukseksi. Alkuperäisen Meetin käyttäjät voivat ladata uuden sovelluksen.

Näytön esittäminen videokokouksen aikana

Voit näyttää koko näytön tai tietyn ikkunan kokouksessa. Kun näyttäminen on päällä, voit esittää esimerkiksi dokumentteja, esityksiä tai laskentataulukoita.

Vinkkejä:

• Kun käytät Google Workspacea, voit järjestää suuria etätapahtumia.
  • Workspace-organisaatiot, joilla on järjestelmänvalvojan oikeudet, voivat laittaa tämän ominaisuuden päälle tai pois päältä koko organisaatiossa.
  • Mobiilikäyttäjät eivät toistaiseksi voi jakaa audiota esittämisen yhteydessä.

Lue lisää järjestelmänvalvojien Google Meet ‐asetuksista.

Esittäminen videokokouksessa

Vinkki: Kokouksessa voi olla enintään 10 samanaikaista esitystä kerrallaan.
  1. Liity Meet-videokokoukseen.
  2. Klikkaa alareunasta Aloita esitys Näytön jakaminen.
  3. Valitse Koko näyttösi, Ikkuna tai Välilehti.
    • Jos näytät Chrome-välilehden, kyseisen välilehden audio jaetaan oletusarvoisesti.
    • Jos haluat vaihtaa näytettävää välilehteä, valitse haluamasi välilehti ja klikkaa Jaa sen sijaan tämä välilehti.
    • Jos esität Slides-esityksen välilehdeltä, voit ohjata sitä Meetissä.
  4. Klikkaa Jaa.
  5. Valinnainen: Irrota esitys näkymään yhdessä ruudussa klikkaamalla Irrota . Näin voit nähdä useampia osallistujia esityksesi aikana.

Vinkkejä:

• Jos kamerasi on päällä, osallistujat näkevät videokuvasi esittämisen aikana.
  • Jotta esittäminen onnistuu paremmin ja vältät peilautumisen, jaa uusi ikkuna tai tietty välilehti kokousikkunan sijaan.
  • Jotta voit jakaa audion, sinun on valittava Jaa Chrome-välilehti tai Jaa tämä välilehti.

Lopeta näytön näyttäminen

• Klikkaa Meet-ikkunasta Lopeta näyttäminen.
  • Klikkaa oikeasta alakulmasta Näyttäminen käynnissä ja sitten Lopeta näyttäminen.

Näytön näyttäminen jonkun toisen esityksen aikana

1. Klikkaa alareunasta Näytä nyt.
  2. Valitse Koko näyttö, Ikkuna tai Chrome-välilehti.
  3. Valitse Näytä itse.
Vinkki: Jos aloitat näytön näyttämisen jonkun toisen esityksen aikana, hänen esityksensä keskeytyy.

Slides-esitysten hallinta Google Meetissä

Slides-esityksiä voi hallita Google Meetissä seuraavilla Workspace-versioilla:
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Essentials
  • Workspace Individual
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Teaching & Learning Upgrade

Jos käytät Google Meetiä ehdot täyttävällä työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, voit hallita Google Slides ‑esityksiä Google Meetin videokokouksesta.

Tärkeää: Jos haluat hallita Google Slides ‑esitystä Google Meetin videokokouksesta, sinun on käytettävä tietokonetta ja Chrome-selainta.

1. Avaa esitettävä Slides-tiedosto Chrome-välilehdellä tai ‑ikkunassa.
  2. Avaa Google Meet toisessa Chrome-ikkunassa ja liity videokokoukseen.
  3. Klikkaa kokousikkunan alareunasta Aloita esitys > Välilehti
  4. Valitse Slides-esityksen sisältävä välilehti ja klikkaa Jaa.
  5. Klikkaa Google Meetin näytön oikeasta alakulmasta Aloita diaesitys.
    • Tärkeää: Voit hallita esitystä Google Meetissä ainoastaan diaesitystilassa.
  6. Oikean alakulman ohjauspaneelista voit
    • siirtyä seuraavaan tai edelliseen diaan nuolinäppäimillä
    • siirtyä tiettyyn diaan klikkaamalla dian numeroa tai valitsemalla dian luettelosta
    • päättää diaesityksen klikkaamalla Lopeta diaesitys
    • avata puhujan muistiinpanojen paneelin Google Meet ‐videokokouksessa klikkaamalla Näytä puhujan muistiinpanot Speaker notes – voit myös valita Piilota puhujan muistiinpanot Speaker notes puhujan muistiinpanojen ollessa auki
    • avata linkkejä ja toistaa esitykseen upotettua mediasisältöä.
      • Jos klikkaat Slides-mediaa ja hyperlinkkisäätimiä Toista, avautuu lista kyseisen dian linkeistä ja mediasta.

Näyttäminen Google Meetissä Google Docsista, Sheetsistä tai Slidesista

Tärkeää: Jos haluat näyttää Google Meetissä sisältöä suoraan Google Docsista, Sheetsistä tai Slidesista, sinun on käytettävä tietokoneen Chrome-selainta.
Voit näyttää Google Meetissä sisältöä suoraan Google Docsista, Sheetsistä tai Slidesista. Tämä helpottaa dokumentin, taulukon tai diojen näyttämistä kokouksessa. Liity kokoukseen ennen kuin aloitat näyttämisen, jotta tiedät, tallennetaanko kokous. Katso, miten voit käyttää Google Meetiä yhdessä Google Docsin, Sheetsin, Slidesin ja Jamboardin kanssa.