Presenteren tijdens een videovergadering

" "

Je kunt het volledige scherm of een specifiek venster in een vergadering presenteren. Terwijl je presenteert, kun je informatie delen zoals documenten, presentaties, spreadsheets en meer.

Ga naar G Suite-support voor praktische tips voor presentaties.

Tip: Sta meldingen toe. Dan weet je wanneer je scherm zichtbaar is.

Wat je kunt presenteren

• Training voor nieuwe werknemers
  • Projectideeën voor nieuwe klanten
  • Notulen, projecten, stappenplannen, onderzoek
  • Bewerkingen van voorstellen
  • Lessen of conferenties die mensen niet persoonlijk kunnen bijwonen

Tip voor G Suite-gebruikers: Bekijk hoe je grote externe evenementen organiseert voor tot wel 250 mensen.

Delen en presenteren tijdens een videovergadering" "

Presenteren tijdens een vergadering

1. Neem deel aan een videovergadering.
  2. Selecteer rechtsonder Nu presenteren.
  3. Selecteer Je hele scherm, Een venster of een Chrome-tabblad.
    • Als u een Chrome-tabblad presenteert, wordt de audio van dat tabblad standaard gedeeld.
    • Als u een ander tabblad wilt presenteren, selecteert u onderaan het scherm 'Bron wijzigen'.
  4. Selecteer de content die u wilt delen.
  5. Selecteer Delen.
  6. Als iemand anders al presenteert, bevestigt u dat u wilt presenteren.

Als uw camera is ingeschakeld, is uw video actief terwijl u presenteert.

Presenteren stoppen

• Klik in het Meet-venster op Presenteren stoppen.
  • U kunt ook rechtsonder klikken op Je presenteert nu en dan Presenteren stoppen.

Presenteren als iemand anders al aan het presenteren is

1. Klik rechtsonder op Nu presenteren.
  2. Selecteer Je hele scherm of Een venster.
  3. Selecteer In plaats daarvan presenteren.

Als een andere deelnemer zijn scherm presenteert, ontvangt u een melding dat uw presentatie nog steeds zichtbaar is voor anderen. U kunt op de knoppen in de melding klikken om uw presentatie te beëindigen of te hervatten.

Alleen deelnemen om te presenteren

Als u deelneemt om te presenteren, wordt alleen het venster of de app van uw computer weergegeven in de vergadering. Er wordt geen audio of andere video verstuurd of ontvangen.

1. Ga naar https://meet.google.com/.
  2. Selecteer de geplande vergadering of klik op Deelnemen aan vergadering of vergadering starten.
  3. Geef een code van een vergadering op.
  4. Klik op Presenteren.
  5. Selecteer een venster of app.
  6. Selecteer Delen.