Presenteren tijdens een videogesprek

U kunt het hele scherm of een specifiek venster in een vergadering presenteren. Terwijl u presenteert, kunt u informatie delen zoals documenten, presentaties en spreadsheets.

Tips:

• Als u Google Workspace gebruikt, kunt u grote externe evenementen organiseren.
  • Workspace-organisaties met beheerdersrechten kunnen deze functie aan- of uitzetten voor de hele organisatie.

Meer informatie over Google Meet-instellingen voor beheerders

Presenteren tijdens een vergadering

1. Neem deel aan een Meet-videogesprek.
  2. Klik onderaan op Nu presenteren Scherm delen.
  3. Selecteer Je hele scherm, Een venster of Een tabblad.
    • Als u een Chrome-tabblad presenteert, wordt de audio van dat tabblad standaard gedeeld.
    • Als u een ander tabblad wilt presenteren, selecteert u het tabblad dat u wilt presenteren en klikt u op In plaats daarvan dit tabblad delen.
  4. Klik op Delen.
  5. Optioneel: Als u de presentatie wilt losmaken en als tegel wilt bekijken, klikt u op Losmaken . U kunt nu meer deelnemers zien terwijl u presenteert.

Tips:

• Als uw camera aanstaat, is uw video actief terwijl u presenteert.
  • Voor betere presentaties en om oneindige weerspiegeling te voorkomen, deelt u een nieuw venster of een specifiek tabblad in plaats van het vergadervenster.
  • Als u uw audio wilt delen, moet u Een Chrome-tabblad delen of Dit tabblad delen selecteren.

Presenteren stoppen

• Klik in het Meet-venster op Presenteren stoppen.
  • Klik rechtsonder op Je presenteert nu en dan Presenteren stoppen.

Presenteren als iemand anders al aan het presenteren is

1. Klik onderaan op Nu presenteren.
  2. Selecteer Je hele scherm, Een venster of Chrome-tabblad.
  3. Selecteer In plaats daarvan presenteren.
Tip: Als u begint met presenteren tijdens een presentatie van iemand anders, wordt de presentatie van die persoon onderbroken.

Presenteren in Google Meet vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Belangrijk: U moet een computer en een Chrome-browser gebruiken om rechtstreeks vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties rechtstreeks naar Google Meet te presenteren.
Vanuit Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kunt u rechtstreeks in Google Meet presenteren. Zo kunt u makkelijker een document, een spreadsheet of dia's presenteren in een vergadering waaraan u deelneemt. Voordat u presenteert, neemt u deel aan de vergadering om te zien of de vergadering wordt opgenomen.
  1. Neem deel aan een Google Meet-videovergadering.
  2. Open een bestand in Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  3. Klik bovenaan op Meet .
  4. Kies een optie:
    • Als je wilt presenteren in een geplande vergadering, klik je op de naam van de vergadering waaraan je wilt deelnemen.
    • Als je wilt presenteren in een vergadering met een code, klik je op Code van vergadering gebruiken en vul je de code in.
  5. Klik op Alleen dit tabblad presenteren.
    • Belangrijk: Als je nog geen vergadering hebt geopend en je op Alleen dit tabblad presenteren klikt, presenteer je het bestand, maar kun je de Google Meet-videovergadering niet bekijken op het bestandstabblad. Als je een document, spreadsheet of presentatie en de Google Meet-videovergadering op hetzelfde tabblad wilt bekijken terwijl je presenteert, volg je de stappen voor deelnemen aan een videovergadering vanuit Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  6. Selecteer het tabblad waarop je je bevindt.
  7. Als je een tabblad wilt delen, klik je op Delen.
    • Belangrijk: Als je een tabblad presenteert vanuit een document, spreadsheet of presentatie, kun je niet wijzigen welk tabblad je presenteert. Als je wilt schakelen tussen tabbladen terwijl je presenteert, kun je in plaats daarvan presenteren vanuit Google Meet.
  8. Ga terug naar Meet en bekijk de gepresenteerde content rechtstreeks in de vergadering.
Tip: Als u presenteert vanuit Presentaties, kunt u op Presenteren klikken om uw presentatie weer te geven op volledig scherm.

Alleen deelnemen om te presenteren

Als u deelneemt om te presenteren, wordt alleen het venster of de app van uw computer weergegeven in de vergadering. Er wordt geen audio of andere video verstuurd of ontvangen.
  1. Ga naar https://meet.google.com/.
  2. Selecteer de geplande vergadering of klik op Deelnemen aan vergadering of vergadering starten.
  3. Geef een code van een vergadering op.
  4. Klik op Presenteren.
  5. Selecteer een venster of app.
  6. Selecteer Delen.

Voorkomen dat deelnemers hun scherm delen

Belangrijk: Als u deze functie wilt gebruiken, moet u Hostbeheer aanzetten.
Hosts van vergaderingen kunnen voorkomen dat deelnemers hun scherm delen. Als u presentaties uitzet in terugkerende vergaderingen of vergaderingen die dezelfde code van een vergadering gebruiken, wordt de instelling opgeslagen voor de volgende geplande vergadering. Als u presentaties uitzet voor een eenmalige of instant-vergadering of een vergadering met een bijnaam, wordt de instelling voor presentaties weer aangezet nadat de vergadering is afgelopen.

Zo zet u scherm delen aan of uit:

1. Neem deel aan een Meet-videogesprek.
  2. Klik rechtsonder op Opties voor host .
  3. Zet in het zijvenster dat wordt geopend Scherm delen aan of uit.
Tip: Als u de instelling niet aan of uit kunt zetten, moet u misschien een Chrome-extensie voor Meet uitzetten. Meer informatie over hoe u extensies installeert en beheert