Als u realtime vertalingen van ondertiteling wilt testen, meldt u zich aan voor de Meet-bèta voor vertalingen van ondertiteling.

Presenteren tijdens een videogesprek

U kunt het hele scherm of een specifiek venster in een vergadering presenteren. Terwijl u presenteert, kunt u informatie delen zoals documenten, presentaties en spreadsheets.

Presenteren tijdens een vergadering

1. Neem deel aan een Meet-videogesprek.
  2. Klik onderaan op Nu presenteren Scherm delen.
  3. Selecteer Je hele scherm, Een venster of Een tabblad.
    • Als u een Chrome-tabblad presenteert, wordt de audio van dat tabblad standaard gedeeld.
    • Als u een ander tabblad wilt presenteren, selecteert u het tabblad dat u wilt presenteren en klikt u op In plaats daarvan dit tabblad delen.
  4. Klik op Delen.
  5. Optioneel: Als u de presentatie wilt losmaken en als tegel wilt bekijken, klikt u op Losmaken . U kunt nu meer deelnemers zien terwijl u presenteert.

Als uw camera aanstaat, is uw video actief terwijl u presenteert.

Tip: Voor betere presentaties en om oneindige weerspiegeling te voorkomen, deelt u een nieuw venster of een specifiek tabblad in plaats van het vergadervenster.

Presenteren stoppen

• Klik in het Meet-venster op Presenteren stoppen.
  • Klik rechtsonder op Je presenteert nu en dan Presenteren stoppen.

Presenteren als iemand anders al aan het presenteren is

1. Klik onderaan op Nu presenteren.
  2. Selecteer Je hele scherm, Een venster of Chrome-tabblad.
  3. Selecteer In plaats daarvan presenteren.
Tip: Als u begint met presenteren tijdens een presentatie van iemand anders, wordt de presentatie van die persoon onderbroken.

Presenteren in Google Meet vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Belangrijk: U moet een computer en een Chrome-browser gebruiken om rechtstreeks vanuit Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties rechtstreeks naar Google Meet te presenteren.
Vanuit Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties kunt u rechtstreeks in Google Meet presenteren. Zo kunt u makkelijker een document, een spreadsheet of dia's presenteren in een vergadering waaraan u deelneemt. Voordat u presenteert, neemt u deel aan de vergadering om te zien of de vergadering wordt opgenomen.
  1. Ga naar Google Meet.
  2. Neem deel aan een vergadering.
  3. Open een bestand in Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  4. Klik in het menugedeelte bovenaan op Presenteren in een vergadering .
  5. Kies de gewenste vergadering (of geef de code van de vergadering op).
  6. Selecteer het voorbeeld van het tabblad om te bevestigen en te beginnen met delen.
  7. Ga terug naar Meet en bekijk de gepresenteerde content rechtstreeks in de vergadering.
Tip: Als u presenteert vanuit Presentaties, kunt u op Presenteren klikken om uw presentatie weer te geven op volledig scherm.

Alleen deelnemen om te presenteren

Als u deelneemt om te presenteren, wordt alleen het venster of de app van uw computer weergegeven in de vergadering. Er wordt geen audio of andere video verstuurd of ontvangen.
  1. Ga naar https://meet.google.com/.
  2. Selecteer de geplande vergadering of klik op Deelnemen aan vergadering of vergadering starten.
  3. Geef een code van een vergadering op.
  4. Klik op Presenteren.
  5. Selecteer een venster of app.
  6. Selecteer Delen.

Voorkomen dat deelnemers hun scherm delen

Belangrijk: Hostbeheer moet aanstaan om Vergrendeling voor presenteren te gebruiken.
Hosts van vergaderingen kunnen voorkomen dat deelnemers hun scherm delen. Als u presentaties uitzet in terugkerende vergaderingen of vergaderingen die dezelfde vergaderingscode gebruiken, wordt de instelling opgeslagen voor de volgende geplande vergadering. Als u presentaties uitzet voor een eenmalige of instant-vergadering of een vergadering met een bijnaam, wordt de instelling voor presentaties weer aangezet nadat de vergadering is afgelopen.

Zo zet u scherm delen aan of uit:

1. Neem deel aan een Meet-videogesprek.
  2. Klik rechtsonder op Hostbediening .
  3. Schakel Scherm delen in of uit.
Tip: Als u de instelling niet aan of uit kunt zetten, moet u misschien een Chrome-extensie voor Meet uitzetten. Bekijk meer informatie over hoe u extensies installeert en beheert.