Visa personer i Google Meet

Google Meet byter automatiskt layout i ett möte så att det mest aktiva innehållet och deltagarna visas.

Ändra layouten

Du kan ändra antalet deltagare som visas på skärmen. Ändringarna sparas automatiskt och visas i framtida möten. Antalet deltagarrutor kan ändras beroende på storleken på webbläsarfönstret.

1. Gå med i ett videomöte på en dator.
  2. Klicka på Mer Anpassa och kontrollera Google Chrome följt av Ändra layout längst ned. Välj ett alternativ:
    • Auto: Den vy som Meet väljer åt dig. Som standard visas nio rutor på skärmen.
    • Sida vid sida: Vyn som kan visa upp till 49 personer samtidigt. Som standard visas 16 rutor på skärmen.
      • Flytta reglaget längst ned till antal rutor som du vill visa på skärmen. Antal valda rutor blir standard för framtida möten tills du ändrar det. I vissa fall ser du kanske ett meddelande om att ditt val inte sparas. Det kan bero på prestandabegränsningar i datorns processor.
    • Spotlight: Den aktiva talaren eller den delade skärmen fyller hela fönstret.
    • Sidofält: Huvudbilden visar den aktiva talaren eller den delade skärmen. Du ser miniatyrer för ytterligare deltagare på sidan.

Åtgärda layoutproblem

När du använder rutor i layouten kan du få prestandaproblem, till exempel att videon fryser. Du kan försöka lösa problemen på följande sätt:

• Stäng alla öppna webbläsarflikar, fönster eller appar som för närvarande inte används.
  • Minska antalet rutor i layouten
  • Stäng av kameran

Om du fortfarande har problem med Meet kontrollerar du om enheten har den rekommenderade maskinvaran

Se dig själv i ett videomöte

När du går med i ett videomöte med fullt ljud och full video är självvisningen på automatiskt.

Om du är i ett möte med en person visas självvisningen som en flytande bild längst ned till höger. Om någon annan går med eller om en presentation läggs till läggs din självvisning till automatiskt i rutnätet. I båda fallen kan du växla mellan den flytande bilden och rutnätet. Ditt val sparas för framtida möten.

Du kan också dra den flytande bilden över skärmen och minimera självvisningen.

Lägga till eller ta bort din självvisningsruta från rutnätet

1. Peka på självvisningen följt av klicka på Visa i en ruta
  2. Peka på självvisningen följt av klicka på Ta bort den här rutan

Hantera självvisningen som en flytande bild

• Gör så att självvisningen flyter genom att peka på självvisningen följt av klicka på Ta bort den här rutan .
  • Flytta den flytande vyn själv genom att peka på den flytande vyn följt av och dra självvisningen till ett hörn på skärmen.

• Minimera den flytande självvisningen genom att peka på den flytande självvisningen följt av klicka på Minimera . Du kan också dra den minimerade vyn över skärmen.

Viktigt! Om du minimerar videoflödet gäller det bara vyn.

Hitta mötes- eller samtalsfliken med Sök bland flikar

1. Klicka på Sök bland flikar uppe till höger i webbläsaren Chrome.
  2. Välj mötes- eller samtalsfliken.
    • Tips! Det separata avsnittet Ljud och videot visas om du har en flik med ljud eller video i realtid.

Tips! Det går även att använda ett kortkommando:

• På Windows-datorer och Chromebook: Ctrl + Skift + A.
  • I macOS: Skift + Apple Command Key + A.

Använda bild-i-bild