Finn ut hvordan du ser personer i Google Meet

Google Meet endrer oppsettet i møter automatisk for å vise det mest aktive innholdet og de mest aktive deltakerne.

Endre oppsettet ditt

Du kan endre antallet deltakere som vises på skjermen. Endringene lagres automatisk og vises i fremtidige møter. Antallet ruter kan endres, avhengig av størrelsen på nettleservinduet.

1. Bli med på et videomøte via en datamaskin.
  2. Nederst klikker du på Mer Tilpass og kontrollér Google Chrome og så Endre oppsett . Velg et alternativ:
    • Auto: Den visningen Meet velger for deg. Som standard ser du ni ruter på skjermen.
    • Rutenett: Visning som kan vise opptil 49 personer samtidig. Som standard ser du 16 ruter på skjermen.
      • Nederst flytter du glidebryteren til antallet ruter du vil se på skjermen. Antallet ruter du velger, blir standarden for fremtidige møter frem til du endrer det. I noen tilfeller kan det hende du ser en melding om at valget ditt ikke er lagret. Dette kan skyldes ytelsesbegrensninger på datamaskinens prosessor.
    • I fokus: Den som snakker, eller skjermen som deles, fyller hele vinduet.
    • Sidefelt: Hovedbildet er den aktive høyttaleren eller skjermen som deles. Andre deltakere vises som miniatyrbilder på siden.

Løs problemer med oppsett

Når du bruker felt i oppsettet ditt, kan du oppleve ytelsesproblemer som videofrysing. Prøv følgende for å løse problemene:

• Lukk eventuelle åpne nettleserfaner, vinduer eller apper som ikke brukes for øyeblikket.
  • Reduser antallet felt i oppsettet ditt
  • Slå av kameraet

Hvis du fortsatt har problemer med Meet, kan du sjekke om enheten din har den anbefalte maskinvaren

Se deg selv i et videomøte

Når du blir med i et videomøte med fullstendig lyd og video, er speilvisningen din automatisk på.

Hvis du er i et møte med én person, vises speilvisningen din som et flytende bilde nederst til høyre. Hvis noen andre blir med, eller hvis en presentasjon blir lagt til, blir speilvisningen din automatisk lagt til i rutenettet. I begge tilfeller kan du bytte mellom det svevende bildet og rutenettet. Valget ditt lagres for fremtidige møter.

Du kan også dra det flytende bildet over skjermen og minimere speilvisningen.

Legg til eller fjern speilvisningsruten din fra rutenettet

1. Pek på speilvisningen din og så klikk på Vis i en rute
  2. Hold markøren over speilvisningen din og så klikk på Fjern denne ruten

Administrer speilvisningen som et svevende bilde

• For å få speilvisningen til å sveve, hold markøren over speilvisningen og så klikk på Fjern denne ruten .
  • For å flytte den svevende speilvisningen din, hold markøren over den svevende speilvisningen og så dra din speilvisningen til et hjørne av skjermen.

• For å minimere den flytende speilvisningen kan du holde markøren over den svevende speilvisningen og så klikk på Minimer . Du kan også dra den minimerte visningen over skjermen.

Viktig: Hvis du minimerer videofeeden, gjelder dette bare for din visning.

Finn møte- eller samtalefaner med «Søk i faner»

1. Øverst til høyre i Chrome-nettleseren klikker du på Søk i faner .
  2. Velg møte- eller samtalefanen.
    • Tips: En egen «Lyd og video»-del vises hvis du har en fane med direktelyd eller video.

Tips: Du kan også bruke en hurtigtast:

• på Windows-PC og Chromebook: Ctrl + Shift + A.
  • på macOS: Shift + Kommando-tasten for Apple + A.

Bruk bilde-i-bilde