Mensen bekijken in Google Meet

Google Meet wijzigt automatisch de lay-out in een videogesprek om de meest actieve content en deelnemers weer te geven.

Je lay-out wijzigen

Je kunt wijzigen hoeveel deelnemers op je scherm worden weergegeven. Het aantal tegels kan veranderen afhankelijk van de grootte van je browservenster.

1. Neem op een computer deel aan een videovergadering.
  2. Klik rechtsonder op Meer Customize and control Google Chrome en dan Lay-out wijzigen . Kies een optie:
    • Automatisch: De weergave die Meet voor je kiest. Standaard worden er negen tegels op het scherm weergegeven.
    • Tegels: De weergave die maximaal 49 mensen tegelijk kan laten zien. Standaard worden er zestien tegels op het scherm weergegeven.
      • Verplaats de schuifregelaar onderaan het venster naar het aantal tegels dat je op het scherm wilt weergeven.
    • Spotlight: De actieve spreker of het gedeelde scherm vult het hele venster.
    • Zijbalk: De hoofdafbeelding is de actieve spreker of het gedeelde scherm. Aan de zijkant staan miniaturen van andere deelnemers.
  3. De nieuwe lay-out wordt automatisch opgeslagen, maar het aantal tegels wordt teruggezet naar de standaardinstelling aan het begin van elke vergadering.

Problemen met lay-outs oplossen

Als je tegels in je lay-out gebruikt, kunnen er prestatieproblemen optreden, zoals je video die vastloopt. Je kunt het volgende proberen om de problemen op te lossen:

• Sluit geopende browsertabbladen, -vensters of apps die momenteel niet worden gebruikt.
  • Verminder het aantal tegels in je lay-out.
  • Schakel je camera uit.

Als je nog steeds problemen ondervindt met Meet, ga je na of je apparaat beschikt over de aanbevolen hardware

Uzelf bekijken in een videovergadering

U kunt kiezen of u uzelf wilt weergeven naast andere deelnemers aan een vergadering. U ziet uzelf niet tussen de deelnemers als u de Spotlight-lay-out selecteert of een andere deelnemer heeft vastgezet.

Zelfweergave inschakelen in een videogesprek:

Belangrijk: Uw zelfweergave is standaard uitgeschakeld en uw voorkeuren worden opgeslagen voor toekomstige gesprekken.

• Plaats rechtsboven in het scherm de muisaanwijzer op de voorbeeldweergave van uzelf en dan klik op Weergeven in tegel .
  • Klik in het deelvenster Mensen op Weergeven in tegel .

Zelfweergave uitschakelen in een videogesprek:

• Plaats rechtsboven in het scherm de muisaanwijzer op de voorbeeldweergave van uzelf en dan klik op Tegel verwijderen .
  • Klik in het deelvenster Mensen op Tegel verwijderen .
  • Plaats de muisaanwijzer op uw tegel in het videoraster en dan klik op Tegel verwijderen .

Tip: Als uw zelfweergave is uitgeschakeld, kunt u zichzelf nog steeds zien in een klein voorbeeld rechtsboven in het scherm.