Als u realtime vertalingen van ondertiteling wilt testen, meldt u zich aan voor de Meet-bèta voor vertalingen van ondertiteling.

Mensen bekijken in Google Meet

Google Meet wijzigt automatisch de lay-out in een videogesprek om de meest actieve content en deelnemers weer te geven.

Je lay-out wijzigen

U kunt wijzigen hoeveel deelnemers u op uw scherm ziet. Het aantal tegels kan veranderen afhankelijk van de grootte van uw browservenster.

1. Neem op een computer deel aan een videovergadering.
  2. Klik onderaan op Meer Google Chrome aanpassen en beheren en dan Lay-out wijzigen . Kies een optie:
    • Automatisch: De weergave die Meet voor u kiest. Standaard worden er negen tegels op het scherm weergegeven.
    • Tegels: De weergave die maximaal 49 mensen tegelijk kan laten zien. Standaard ziet u 16 tegels op het scherm.
      • Verplaats de schuifregelaar onderaan naar het aantal tegels dat u op het scherm wilt zien. Het aantal tegels dat u kiest, wordt de standaard voor toekomstige vergaderingen totdat u dit aanpast.
    • Spotlight: De actieve spreker of het gedeelde scherm vult het hele venster.
    • Zijbalk: De hoofdafbeelding is de actieve spreker of het gedeelde scherm. Aan de zijkant staan miniaturen van andere deelnemers.
  3. De nieuwe lay-outvoorkeur wordt automatisch opgeslagen.

Problemen met lay-outs oplossen

Als je tegels in je lay-out gebruikt, kunnen er prestatieproblemen optreden, zoals je video die vastloopt. Je kunt het volgende proberen om de problemen op te lossen:

• Sluit geopende browsertabbladen, -vensters of apps die momenteel niet worden gebruikt.
  • Verminder het aantal tegels in je lay-out.
  • Schakel je camera uit.

Als je nog steeds problemen ondervindt met Meet, ga je na of je apparaat beschikt over de aanbevolen hardware

Uzelf bekijken in een videovergadering

Uw zelfweergave is automatisch ingeschakeld wanneer u deelneemt aan een vergadering.

Als u deelneemt aan een vergadering met één persoon, wordt uw zelfweergave rechtsonder weergegeven als een zwevend beeld. Als iemand anders deelneemt of een presentatie wordt toegevoegd, wordt uw zelfweergave automatisch toegevoegd aan het raster. In beide gevallen kunt u schakelen tussen de zwevende afbeelding en het raster. Uw keuze wordt opgeslagen voor toekomstige vergaderingen.

U kunt uw zwevende afbeelding ook over het scherm slepen om de zelfweergave te minimaliseren.

De tegel met uw zelfweergave toevoegen aan of verwijderen uit het raster

1. Plaats de muisaanwijzer op de zelfweergave en dan klik op Weergeven in tegel
  2. Plaats de muisaanwijzer op uw eigen weergave en dan klik op Deze tegel verwijderen

Uw zelfweergave beheren als zwevende afbeelding

• Plaats de muisaanwijzer op de zelfweergave en dan klik op Deze tegel verwijderen als u de zelfweergave wilt laten zweven.
  • Als u de zwevende zelfweergave wilt verplaatsen, wijst u de zwevende zelfweergave aan en dan sleep u uw zelfweergave naar een hoek van het scherm.

""

• Plaats de muisaanwijzer op de zwevende zelfweergave en dan klik op Minimaliseren om de zwevende zelfweergave te minimaliseren. U kunt ook de verkleinde weergave over het scherm slepen.

""

Belangrijk: Als u uw videofeed minimaliseert, is dit alleen van toepassing op uw weergave.