Mensen bekijken in Google Meet

Google Meet wijzigt automatisch de lay-out in een vergadering om de meest actieve content en deelnemers weer te geven.

Je lay-out wijzigen

Je kunt wijzigen hoeveel deelnemers op je scherm worden weergegeven. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen en worden weergegeven in toekomstige vergaderingen. Het aantal tegels van deelnemers kan wijzigen afhankelijk van de grootte van het browservenster.

1. Neem op een computer deel aan een videovergadering.
  2. Klik onderaan op Meer Google Chrome aanpassen en beheren en dan Lay-out wijzigen . Kies een optie:
    • Automatisch: De weergave die Meet voor je kiest. Standaard worden er negen tegels op het scherm weergegeven.
    • Tegels: De weergave die maximaal 49 mensen tegelijk kan laten zien. Standaard ziet u 16 tegels op het scherm.
      • Verplaats de schuifregelaar onderaan naar het aantal tegels dat u op het scherm wilt zien. Het aantal tegels dat u kiest, wordt de standaard voor toekomstige vergaderingen totdat u dit aanpast. In sommige gevallen ziet u een bericht dat de selectie niet is opgeslagen. Dit kan worden veroorzaakt door prestatiebeperkingen van de processor van de computer.
    • Spotlight: De actieve spreker of het gedeelde scherm vult het hele venster.
    • Zijbalk: De hoofdafbeelding is de actieve spreker of het gedeelde scherm. Aan de zijkant staan miniaturen van andere deelnemers.

Problemen met lay-outs oplossen

Als je tegels in je lay-out gebruikt, kunnen er prestatieproblemen optreden, zoals je video die vastloopt. Je kunt het volgende proberen om de problemen op te lossen:

• Sluit geopende browsertabbladen, -vensters of apps die momenteel niet worden gebruikt.
  • Verminder het aantal tegels in je lay-out.
  • Schakel je camera uit.

Als je nog steeds problemen ondervindt met Meet, ga je na of je apparaat beschikt over de aanbevolen hardware

Jezelf bekijken in een videovergadering

Als u deelneemt aan een videovergadering met volledige audio en video, is de zelfweergave automatisch aangezet.

Als u deelneemt aan een vergadering met één persoon, wordt uw zelfweergave rechtsonder getoond als zwevende afbeelding. Als iemand anders deelneemt of er een presentatie wordt toegevoegd, wordt uw zelfweergave automatisch toegevoegd aan het raster. In beide gevallen kunt u schakelen tussen het zwevende beeld en het raster. Uw keuze wordt opgeslagen voor toekomstige vergaderingen.

U kunt uw zwevende afbeelding ook over het scherm slepen en uw zelfweergave minimaliseren.

De tegel met uw zelfweergave toevoegen aan of verwijderen uit het raster

1. Plaats de muisaanwijzer op uw zelfweergave en dan klik op Tonen in tegel
  2. Plaats de muisaanwijzer op uw zelfweergave en dan klik op Deze tegel verwijderen

Uw zelfweergave beheren als zwevende afbeelding

• Als u de zelfweergave wilt laten zweven, plaatst u de muisaanwijzer op de zelfweergave en dan klik op Deze tegel verwijderen .
  • Als u de zwevende zelfweergave wilt verplaatsen, wijst u de zwevende zelfweergave aan en dan sleep u uw zelfweergave naar een hoek van het scherm.

• Als u de zwevende zelfweergave wilt minimaliseren, plaatst u de muisaanwijzer op de zwevende zelfweergave en dan klik op Minimaliseren . U kunt de geminimaliseerde weergave ook over het scherm slepen.

Belangrijk: Als u uw videofeed minimaliseert, is dit alleen van toepassing op uw weergave.

Uw vergadering of gesprek vinden met het tabblad Zoeken

1. Klik rechtsboven in de Chrome-browser op het tabblad Zoeken .
  2. Selecteer het tabblad voor uw vergadering of gesprek.
    • Tip: U ziet een apart gedeelte Audio en video als u een tabblad met live audio of video heeft.

Tip: U kunt ook een sneltoets gebruiken:

• Op Windows-pc en Chromebook: Ctrl + Shift + A.
  • Op macOS: Shift + Apple Command Key + A.

Scherm-in-scherm gebruiken