Osallistujien näkeminen Google Meetissä

Google Meet muuttaa kokousnäkymää automaattisesti näyttääkseen aktiivisimmat sisällöt ja osallistujat.

Asettelun muuttaminen

Voit vaihtaa näytöllä näkyvien osallistujien määrää. Muutokset tallennetaan automaattisesti ja niitä sovelletaan myös tulevissa kokouksissa. Osallistujaruutujen määrä voi vaihdella selainikkunan koon mukaan.

1. Liity videokokoukseen tietokoneella.
  2. Klikkaa alareunasta Lisää Google Chromen muokkaaminen ja hallinta ja sitten Muuta asettelua . Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Automaattinen: Meetin sinulle valitsema näkymä. Oletuksena näytöllä on 9 ruutua.
    • Ruudukko: Näkymä, joka voi sisältää samanaikaisesti enintään 49 henkilöä. Oletuksena näytöllä on 16 ruutua.
      • Valitse näytöllä näkyvien ruutujen määrä alareunassa olevalla liukusäätimellä. Valitsemasi ruutujen määrä on oletusmäärä tulevissa kokouksissa, kunnes vaihdat sen. Joissain tapauksissa saatat nähdä ilmoituksen, että valintaa ei ole tallennettu. Tämä voi johtua tietokoneen prosessorin suorituskykyrajoituksista.
    • Valokeila: Aktiivinen puhuja tai jaettu näyttö täyttää koko ikkunan.
    • Sivupalkki: Pääkuvassa näkyy aktiivinen puhuja tai jaettu näyttö. Reunassa on pikkukuvia muista osallistujista.

Asetteluun liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Kun asettelussa käytetään ruutuja, voi palvelussa ilmetä videon jumiutumista tai muita toimintahäiriöitä. Voit yrittää ratkaista ongelmat näin:

• Sulje avoimet selainvälilehdet, ikkunat tai sovellukset, joita et juuri sillä hetkellä käytä.
  • Vähennä asettelun ruutujen määrää.
  • Sammuta kamera.

Jos Meetin kanssa on edelleen ongelmia, tarkista, onko laitteesi suositellun laitteiston mukainen.

Oman kuvan näkeminen videokokouksessa

Jos liityt videokokoukseen täydellä audio- ja videoyhteydellä, oma kuvasi on automaattisesti päällä.

Jos olet kokouksessa yhden henkilön kanssa, oma kuvasi näkyy kelluvana oikeassa alakulmassa. Jos kokoukseen liittyy joku kolmas tai siihen lisätään esitys, oma kuvasi lisätään automaattisesti ruudukkoon. Molemmissa tapauksissa voit vaihtaa kelluvasta kuvasta ruudukkoon ja päinvastoin. Valintasi tallennetaan tulevia kokouksia varten.

Voit myös vetää kelluvaa kuvaasi näytöllä ja pienentää oman kuvasi.

Oman kuvan lisääminen ruudukkoon tai poistaminen siitä

1. Osoita omaa kuvaasi ja sitten klikkaa Näytä ruudussa
  2. Osoita omaa kuvaasi ja sitten klikkaa Poista tämä ruutu

Kelluvan oman kuvan säätäminen

• Jos haluat tehdä omasta kuvastasi kelluvan, osoita sitä ja sitten klikkaa Poista tämä ruutu .
  • Jos haluat siirtää kelluvaa kuvaasi, osoita sitä ja sitten vedä se näytön kulmaan.

• Jos haluat pienentää kelluvan kuvasi, osoita sitä ja sitten klikkaa Pienennä . Voit vetää myös pienennettyä kuvaa näytöllä.

Tärkeää: Jos pienennät videosyötteesi, se pienenee vain omassa näkymässäsi.

Kokous- tai puheluvälilehtien hakeminen Hae välilehtiä ‑ominaisuudella

1. Valitse Chrome-selaimen oikeasta yläkulmasta Hae välilehtiä .
  2. Valitse kokouksen tai puhelun välilehti.
    • Vinkki: Jos sinulla on liveaudiota tai -videota sisältävä välilehti, näet erillisen "Audio ja video" ‑osion.

Vinkki: Voit myös käyttää pikanäppäimiä:

• Windows ja Chromebook: Ctrl + Shift + A.
  • macOS: vaihto + Applen komentonäppäin + A.

Pikkuruudun käyttäminen