Använda kommentarer i Google Meet

Presentatörer och utsedda medkommentatorer kan använda kommentarsverktyg för att lyfta fram och skriva kommentarer i Google Meet.

Viktigt! Kommentarer för iOS lanseras snart.

Läs mer om vilka Google Workspace-utgåvor som kan använda kommentarer

Viktigt! Du kan använda kommentarer i Google Meet om du har dessa Google Workspace-utgåvor:

• Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Essentials
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Essentials Plus
  • Workspace Individual
  • Education Teaching and Learning Upgrade
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Frontline Starter
  • Frontline Standard

Tips! Vilka funktioner i Google Meet som är tillgängliga beror på din Google Workspace- eller Google One-prenumeration. Läs mer om premiumfunktioner i Meet.

Läs mer om vilka webbläsare som stöds

Du kan använda Kommentarer i Chrome-version M124 och/eller senare. Visa vilken webbläsarversion du har.

Så här använder du kommentarer i Google Meet

Obs! Det finns ingen administratörskontroll för kommentarer.

Under ett möte:

1. Gå med i ett Meet-videomöte på datorn.
  2. Klicka på Presentera nu Dela skärm längst ned.
  3. Välj Ditt fönster, Flik eller Hela skärmen.
    • Om du presenterar en Chrome-flik delas flikens ljud som standard.
    • Så här presenterar du en annan flik:
      1. Klicka på fliken som du vill presentera.
      2. Klicka på Dela den här fliken i stället.
    • Om du presenterar i Presentationer på en flik läser du mer om att styra presentationer i Presentationer i Google Meet.
  4. Som presentatör får du aviseringen Nu kan du kommentera på skärmen. Alla kan se dina kommentarer.
  5. Välj ett kommentarsalternativ genom att klicka på nere till höger.
    • Välj något av följande alternativ:
      • Dekaler
      • Penna
      • Bleknande bläck (aktiverat som standard)
      • Textruta
      • Fast anteckning
      • Linjer och former
      • Färg

Tips! Du kan även välja alternativet Sluta kommentera. Om du vill ta bort befintliga kommentarer väljer du Radera eller Rensa alla.

Lägg till medkommentatorer

Så här tillåter du andra att kommentera:

• Öppna mötets deltagarlista People Tab.
    1. Leta reda på användaren du vill ha som medkommentator.
    2. Klicka på Fler åtgärder följt av Lägg till som medkommentator Rita emoji bredvid namnet.
  • Håll muspekaren över en användares videoruta.
    • Klicka på Fler åtgärder följt av Lägg till som medkommentator Rita emoji.

Kontrollera vad du behöver för att kommentera en presentation

Om du vill kommentera en presentation ska du göra följande:

• Webbläsaren är kompatibel.
  • Du är den aktuella presentatören.
  • Du har fäst presentationen.
  • Du presenterar på en flik eller i ett fönster (med helskärm på en andra bildskärm).