Bruk annoteringer i Google Meet

For å fremheve og legge til annoteringer i Google Meet kan foredragsholdere og utpekte medforfattere bruke annoteringsverktøy.

Viktig: Annoteringer for iOS lanseres snart.

Finn ut hvilke Google Workspace-utgaver som støtter annoteringer

Viktig: Du kan bruke annoteringer i Google Meet hvis du har disse Google Workspace-utgavene:

• Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Essentials
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Essentials Plus
  • Workspace Individual
  • Education Teaching and Learning Upgrade
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Frontline Starter
  • Frontline Standard

Tips: Google Meet-funksjonene varierer avhengig av hvilket Google Workspace- eller Google One-abonnement du har. Finn ut mer om premiumfunksjoner i Meet.

Finn ut hvilke nettlesere som støttes

Du kan bruke annoteringer i Chrome-versjon M124 og/eller nyere. Se hvordan du sjekker nettleserens versjon.

Slik bruker du annoteringer i Google Meet

Viktig: Annoteringer har ingen administratorkontroll.

I et møte:

1. Bli med i et Meet-videomøte på en datamaskin.
  2. Klikk på Presenter nå Del skjerm nederst.
  3. Velg Vindu, Chrome-fane eller Hele skjermen.
    • Hvis du presenterer en Chrome-fane, deles lyden fra den fanen som standard.
    • Slik presenterer du en annen fane:
      1. Klikk på fanen du vil presentere.
      2. Klikk på Del denne fanen i stedet.
    • Hvis du presenterer en Google-presentasjon via en fane, kan du finne ut hvordan du styrer Google-presentasjoner i Google Meet.
  4. Som foredragsholder får du varselet «Nå kan du annotere på skjermen. Alle kan se annoteringene dine.»
  5. For å velge et annoteringsalternativ, klikk på nederst til høyre.
    • Velg ett av disse alternativene:
      • Klistremerker
      • Penn
      • Forsvinnende blekk (på som standard)
      • Tekstfelt
      • Klistrelapp
      • Linjer og former
      • Farge

Tips: Du kan også velge Stopp annoteringen. For å fjerne eksisterende annoteringer, velg Slett eller Fjern alle.

Legg til medforfattere

Slik lar du andre annotere:

• Åpne deltakerlisten People Tab i et møte.
    1. Finn brukeren du ønsker å ha som medforfatter.
    2. Ved siden av navnet til vedkommende klikker du på Flere handlinger og så Legg til som medforfatter Tegn emoji.
  • Hold markøren over en brukers videorute.
    • Klikk på Flere handlinger og så Legg til som medforfatter Tegn emoji.

Sjekk hva du trenger for å annotere en presentasjon

For å annotere en presentasjon må du sørge for at

• nettleseren din er kompatibel
  • du er den nåværende foredragsholderen
  • du har festet presentasjonen
  • du presenterer i en fane eller et vindu (via fullskjerm på en annen skjerm)