Annotaties gebruiken in Google Meet

Presentatoren en aangewezen co-annotators kunnen annotatietools gebruiken om annotaties te markeren en te maken in Google Meet.

Belangrijk: Annotaties voor iOS worden binnenkort gelanceerd.

Meer informatie over in welke Google Workspace-versies u annotaties kunt gebruiken

Belangrijk: U kunt annotaties gebruiken in Google Meet als u een van deze Google Workspace-versies gebruikt:

• Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Essentials
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Essentials Plus
  • Workspace Individual
  • Education Teaching and Learning Upgrade
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Frontline Starter
  • Frontline Standard

Tip: Welke Google Meet-functies u heeft, hangt af van uw Google Workspace- of Google One-abonnement. Meer informatie over Premium Meet-functies.

Meer informatie over welke browsers worden ondersteund

U kunt annotaties gebruiken in Chrome-versie M124 en/of hoger. Meer informatie over hoe u uw browserversie vindt

Annotaties gebruiken in Google Meet

Belangrijk: Er is geen beheeroptie voor annotaties.

In een vergadering:

1. Neem op uw computer deel aan een Meet-videovergadering.
  2. Klik onderaan op Nu presenteren Scherm delen.
  3. Selecteer Je venster, Tabblad of Volledig scherm.
    • Als u een Chrome-tabblad presenteert, wordt de audio van dat tabblad standaard gedeeld.
    • Zo presenteert u een ander tabblad:
      1. Klik op het tabblad dat u wilt presenteren.
      2. Klik op In plaats daarvan dit tabblad delen.
    • Als u een presentatie presenteert via een tabblad, bekijkt u hoe u Presentaties-presentaties beheert in Google Meet.
  4. Als presentator krijgt u de melding 'Je kunt nu annotaties plaatsen op het scherm. Iedereen kan je annotaties zien.'
  5. Klik rechtsonder op om een annotatieoptie te selecteren.
    • Selecteer een van de volgende opties:
      • Stickers
      • Pen
      • Verdwijnende inkt (standaard aangezet)
      • Tekstvak
      • Plaknotitie
      • Lijnen en vormen
      • Kleur

Tip: U kunt ook de optie Annoteren stoppen selecteren. Als u bestaande annotaties wilt verwijderen, selecteert u Wissen of Alles wissen.

Co-annotatoren toevoegen

Anderen toestaan annotaties te plaatsen:

• Open in de vergadering de lijst met deelnemers People Tab.
    1. Zoek de gebruiker die u als co-annotator wilt instellen.
    2. Klik naast de naam op Meer acties en dan Toevoegen als co-annotator Emoji tekenen.
  • Plaats de cursor op de videotegel van een gebruiker.
    • Klik op Meer acties en dan Toevoegen als co-annotator Emoji tekenen.

Nagaan wat u nodig heeft om een aantekeningen te maken bij een presentatie

Als u annotaties aan een presentatie wilt toevoegen, zorgt u voor het volgende:

• Uw browser is compatibel.
  • U bent de huidige presentator.
  • U heeft uw presentatie vastgezet.
  • U presenteert in een tabblad of venster (met volledig scherm op een tweede beeldscherm).