Google Meetin merkinnät

Esittäjät ja apumerkitsijät voivat korostaa kohteita ja tehdä merkintöjä Google Meetissä.

Tärkeää: Merkinnät ovat tulossa pian käyttöön myös iOS-laitteille.

Merkintöjä tukevat Google Workspace ‑versiot

Tärkeää: Google Meet ‑merkintöjä voi käyttää seuraavissa Google Workspace ‑versioissa:

• Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Essentials
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Essentials Plus
  • Workspace Individual
  • Education Teaching and Learning Upgrade
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Frontline Starter
  • Frontline Standard

Vinkki: Google Meet ‑ominaisuudet vaihtelevat Google Workspace- tai Google One ‑tilauksen mukaan. Lue lisää Meetin premium-ominaisuuksista.

Tuetut selaimet

Merkinnät ovat käytettävissä Chromen M124-versiossa ja uudemmissa. Näin voit tarkistaa selaimen version.

Merkintöjen käyttäminen Google Meetissä

Tärkeää: Merkinnöille ei ole järjestelmänvalvojien asetuksia.

Kokouksessa:

1. Liity Meet-videokokoukseen tietokoneella.
  2. Klikkaa alareunasta Aloita esitys Näytön jakaminen.
  3. Valitse Oma ikkuna, Välilehti tai Koko näyttö.
    • Jos näytät Chrome-välilehden, kyseisen välilehden audio jaetaan oletusarvoisesti.
    • Jos haluat näyttää toisen välilehden:
      1. Klikkaa näytettävää välilehteä.
      2. Klikkaa Jaa sen sijaan tämä välilehti.
    • Jos näytät Slides-esitystä välilehdellä, lue lisää Slides-esitysten hallinnasta Google Meetissä.
  4. Esittäjän ruudulla näkyy ilmoitus "Voit nyt tehdä merkintöjä näytölle. Kaikki voivat nähdä merkinnät."
  5. Valitse merkintävaihtoehto klikkaamalla oikealta alhaalta .
    • Valitse haluamasi vaihtoehto:
      • Tarrat
      • Kynä
      • Katoava muste (oletuksena päällä)
      • Tekstikenttä
      • Muistilappu
      • Viivat ja muodot
      • Väri

Vinkki: Voit myös valita Lopeta merkinnät. Jos haluat poistaa nykyiset merkinnät, valitse Poista tai Poista kaikki.

Apumerkitsijöiden lisääminen

Jos haluat antaa muille luvan tehdä merkintöjä:

• Avaa kokouksen osallistujalista People Tab.
    1. Hae käyttäjät, jotka haluat lisätä apumerkitsijöiksi.
    2. Klikkaa käyttäjän nimen vierestä Lisäasetukset ja sitten Lisää apumerkitsijäksi Piirrä hymiö.
  • Vie hiiri käyttäjän video-elementin päälle.
    • Klikkaa Lisäasetukset ja sitten Lisää apumerkitsijäksi Piirrä hymiö.

Merkintöjen lisääminen esitykseen

Jos haluat tehdä merkintöjä esitykseen, varmista, että

• selain on yhteensopiva
  • olet nykyinen esittäjä
  • olet kiinnittänyt esityksen
  • esität välilehteä tai ikkunaa (koko näytön tilassa toisella näytöllä).