Ringa Meet-samtal på högtalare eller skärmar

Du kan ringa upp vänner, familj och företag med hjälp av rösten på en Google Nest-högtalare eller -skärm. Konfigurera den samtalsmetod du föredrar innan du ringer ett samtal på högtalaren eller skärmen.

Obs! Stödet för Telstra och Taiwan Mobile har upphört. I december 2023 upphör stödet för Telecom Italia.

Medan Google Duo och Google Meet har kombinerats till en ny Meet-app fortsätter Google Nest-skärmar att visa Google Duo-ikonen Duo app. Läs mer om den nya Meet-appen.

Ringa med en högtalare eller skärm från Nest

Starta ett röstsamtal

Röstsamtal är tillgängliga på alla Google Nest-högtalare och -skärmar via Google Meet.

Om du bor i USA eller Kanada kan du även använda Google-stödda samtal eller mobilsamtal med Google Fi och Google Voice.

Innan du kan använda röstkommandon för att starta ett samtal måste du ställa in den föredragna samtalsmetoden.

Du kan till exempel säga ”Hey Google” följt av:

• ”Ring [kontaktens namn].”
  • ”Ring [företagets namn].”
  • ”Var ligger närmaste [företag]?” och sedan ”Hey Google, ring dem.”
    • Du blir ombedd att lägga till namnet och numret i dina Google-kontakter.
  • ”Ring [telefonnummer].”
  • ”Ring upp igen.”

Om du vill ringa samtal med pekskärmen konfigurerar du kontakter för hushållet på en Nest-skärm.

1. Svep nedåt från skärmens överkant på enheten.
  2. Tryck på Kommunikation.
  3. Tryck på Ring på kortet Kontakter för hushållet.
    • Samtalsmetoden beror på vilken kontakt du väljer.

Tips! Om Digitalt välmående har aktiverats kan den här funktionen begränsas eller blockeras av

• Avbrottstid
  • Filter
  • Stör ej

Läs mer om digitalt välmående

Starta ett videosamtal

Det går att ringa videosamtal med Google Meet. Videosamtal är tillgängliga på:

• Google Nest Hub
  • Google Nest Hub (2:a generationen)
  • Google Nest Hub Max

Enheten du ringer måste ha en kamera. Du kan ta emot men inte skicka en video med Nest Hub och Nest Hub (andra generationen).

1. Säg ”Hey Google, ring videosamtal till [kontakt]”.
  2. Om du har konfigurerat kontakter för hushållet på en Nest-skärm sveper du nedåt från skärmens överkant. Läs mer om hur du konfigurerar kontakter för hushållet på en Nest-skärm.
  3. Tryck på Kommunikation.
  4. Tryck på Videosamtal Video Call på kortet Kontakter för hushållet.
Tips! Tryck på aviseringen om du ser ett missat samtal på skärmen. Tryck sedan på Ring [kontaktens namn].
Starta ett gruppsamtal på Nest-skärmar

Det går att ringa gruppvideosamtal med Google Meet på Nest-skärmar. Funktionen är tillgänglig i USA, Förenade kungariket, Australien och Kanada på engelska.

Innan du börjar ska du skapa en grupp i Google Meet-appen.

Så här startar du ett gruppsamtal:

1. Säg ”Hey Google, start a group call” (Hey Google, starta ett gruppsamtal).
  2. Välj gruppen som du vill ringa till på Nest-skärmen.

Om du precis har missat ett samtal kan du trycka på kortet för det missade samtalet för att gå med i det eller ringa tillbaka.

Beroende på gruppstorleken kanske du inte ser alla i samtalet på skärmen. Om du vill hitta någon annan i samtalet trycker du på fler menyalternativ och väljer personen du vill hitta.

Tips! Om du har aktiverat digitalt välmående kan den här funktionen begränsas eller blockeras av

• Avbrottstid
  • Filter
  • Stör ej
Läs mer om digitalt välmående.
Ringa en annan enhet

Medlemmar i hemmet kan ringa till dina Nest-högtalare eller -skärmar från sina telefoner eller från andra Nest-högtalare eller -skärmar i hemmet. Läs mer om hur du hanterar medlemsåtkomst i hemmet.

Tips! Om du inte är hemma och alternativet Ring bara hemma är aktiverat kan Nest Hub (2: a generationen) inte ta emot samtal mellan enheter. Läs mer om hur du aktiverar Ring bara hemma.

Ringa en högtalare eller skärm från Nest från en annan högtalare eller skärm från Nest

Om du vill ringa till en annan högtalare eller skärm i hemmet säger du ”Hey Google”. Sedan gör du så här.

• För röstsamtal: Säg ”Ring [skärmens eller högtalarens namn]”.
  • För videosamtal:Säg ”Videosamtal till [skärmens eller högtalarens namn]”.

Ringa en högtalare eller skärm från Nest från telefonen

Du behöver följande för att ringa till enheter från telefonen:

I Google Assistent:

• Ringa en enhet: Säg ”Hey Google, ring videosamtal till [skärmens eller högtalarens namn]”.
  • Om du vill ringa alla enheter säger du ”Hey Google, ring videosamtal till [hemmets namn]”.

I Google Meet-appen:

1. Öppna Google Meet-appen om du vill ringa alla enheter.
  2. Svep uppåt från skärmens nederkant.
  3. Tryck på Ring mina hemenheter.

I Google Home-appen:

1. Öppna Google Home-appen Google Home-appen om du vill ringa till alla högtalare och skärmar i hemmet.
  2. Tryck på Favoriter följt av Ring hem .

Ta emot ett samtal på en högtalare eller skärm från Nest

Du kan ta emot Google Meet-samtal på en högtalare eller skärm från Nest.

• Du kan ta emot ett samtal genom att säga ”Hey Google, svara på samtalet”.
  • Du kan avvisa ett samtal genom att säga ”Hey Google, avvisa samtalet”.

Du kan även använda något av följande pekgester:

Google Nest Hub Max, Google Nest Hub, Google Nest Hub (2:a generationen)
  • Svara på ett samtal: Tryck på Svara.
  • Avvisa ett samtal: Tryck på Avvisa.
Google Home
  • Svara på ett samtal: Tryck upptill.
  • Avvisa ett samtal: Tryck och håll ned upptill.
Google Home Max
  • Svara på ett samtal:Tryck på linjen högst upp eller på sidan.
  • Avvisa ett samtal: Tryck länge på linjen på enhetens ovansida eller sida.
Google Nest Mini (2:a generationen), Google Nest Audio och Nest Wifi-åtkomstpunkt
  • Svara på ett samtal : Tryck på mitten.
  • Avvisa ett samtal: Tryck och håll mitt på telefonen.
Google Home Mini (första generationen)
  • Svara på ett samtal:Tryck på sidan.
  • Avvisa ett samtal: Håll sidan nedtryckt.
Tips! Ändra samtalsinställningarna om du vill blockera samtal vid en viss tidpunkt tillfälligt.

Stäng av eller slå på ljudet i ett samtal på Nest-skärmar

Tryck på Ljud av Ljud av eller Ljud på på Nest-skärmen.

Avsluta ett samtal

Avsluta ett samtal med rösten genom att säga ”Hey Google” följt av:

• ”avsluta samtalet”
  • ”lägg på”
  • ”Stopp”
  • ”koppla från”.

Avsluta samtalet med pekgester:

• Google Nest Hub Max, Google Nest Hub: Tryck på Avsluta samtal
  • Google Home, Google Home Max: Tryck på ovansidan
  • Google Nest Mini, Nest Wifi-åtkomstpunkt, Google Nest Audio: Tryck mitt på enheten
  • Google Home Mini: Tryck på sidan

Om mottagaren avslutar samtalet hör du en ton för avslutat samtal.

Hitta aktivitet

I Min aktivitet kan du spela in en röstinspelning av sökfrågan som användes för att starta samtalet, eller frågor som har använts för att interagera med assistenten, till exempel ”Hey Google, lägg på”. Inget annat spelas in. Öppna Min aktivitet

Google lagrar inte följande:

• röstdata
  • Google Meet-samtal
  • samtal från Google till mobila enheter.

Google sparar endast följande information:

• Samtalslängd
  • Fel
  • antal samtal.