Meet-gesprekken voeren via uw speakers of schermen

U kunt via een Google Nest-speaker of -scherm met uw stem bellen naar vrienden, familie en bedrijven. Stel de gewenste belmethode in voordat u belt via uw speaker of scherm.

Belangrijk: Support voor Telstra en Taiwan Mobile is beëindigd. Vanaf december 2023 wordt Telecom Italia niet meer ondersteund.

Hoewel Google Duo en Google Meet zijn samengevoegd in de nieuwe Meet-app, blijft het Google Duo-icoon Duo app op Google Nest-schermen staan. Meer informatie over de nieuwe Google Meet-app

Bellen via uw Nest-speaker of -scherm

Een audiogesprek starten

Audiogesprekken zijn beschikbaar op alle Google Nest-speakers en -schermen via Google Meet.

Als u in de Verenigde Staten of Canada woont, kunt u ook door Google ondersteund of mobiel bellen gebruiken met Google Fi en Google Voice.

Voordat u een gesprek kunt starten met spraakopdrachten, moet u uw gewenste belmethode instellen.

Zeg bijvoorbeeld 'Hey Google' en daarna:

• 'Bel [naam van contact].'
  • 'Bel [naam van bedrijf].'
  • 'Wat is de dichtstbijzijnde [bedrijf]?', gevolgd door 'Hey Google, bel ze'.
    • U wordt gevraagd of u de naam en het nummer wilt toevoegen aan uw Google-contacten.
  • 'Bel [telefoonnummer].'
  • 'Bel opnieuw.'

Als u wilt bellen met het touchscreen, stelt u gezinscontacten in op een Nest-scherm.

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm op uw apparaat.
  2. Tik op Communicatie.
  3. Tik op de kaart Gezinscontacten op Bellen .
    • De belmethode is afhankelijk van het contact dat u selecteert.

Tip: Als Digitaal welzijn aanstaat, kan deze functie worden beperkt of geblokkeerd door het volgende:

• Time-out
  • Filters
  • Niet storen

Meer informatie over Digitaal welzijn

Een videogesprek starten

U kunt videogesprekken voeren met Google Meet. Videogesprekken zijn beschikbaar op:

• Google Nest Hub
  • Google Nest Hub (2e generatie)
  • Google Nest Hub Max

Het apparaat dat u belt, moet een camera hebben. Met de Nest Hub en de Nest Hub (2e generatie) kunt u een video ontvangen, maar niet sturen.

1. Zeg 'Hey Google, videobel [contact]'.
  2. Als u gezinscontacten heeft ingesteld op een Nest-scherm, swipet u omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. Meer informatie over hoe u gezinscontacten instelt op een Nest-scherm
  3. Tik op Communicatie.
  4. Tik op de kaart Gezinscontacten op Videobellen Video Call.
Tip: Als er een gemist gesprek op het scherm staat, tikt u op de melding. Tik daarna op [naam van contact] bellen.
Een groepsgesprek starten op Nest-schermen

U kunt groepsvideogesprekken voeren met Google Meet op Nest-schermen. Deze functie is in het Engels beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada.

Voordat u begint, moet u een groep maken in de Google Meet-app.

Zo start u een groepsgesprek:

1. Zeg 'Hey Google, start een groepsgesprek'.
  2. Selecteer op uw Nest-scherm de groep die u wilt bellen.

Als u een recent gemist gesprek hebt, tikt u op de kaart voor gemiste gesprekken om deel te nemen of terug te bellen.

Afhankelijk van de groepsgrootte ziet u misschien niet iedereen in het gesprek op het scherm. Als u iemand anders in het gesprek wilt zoeken, tikt u op de overloop en selecteert u de persoon die u wilt zoeken.

Tip: Als Digitaal welzijn aanstaat, kan deze functie worden beperkt of geblokkeerd door het volgende:

• Time-out
  • Filters
  • Niet storen
Meer informatie over Digitaal welzijn
Een ander apparaat bellen

Leden van uw huis kunnen uw Nest-speakers of -schermen bellen vanaf hun telefoon of via de andere Nest-speakers of -schermen van uw huis. Meer informatie over hoe u de toegang van leden van een huis beheert

Tip: Als u niet thuis bent en 'Alleen overgaan als je thuis bent' aanstaat, kan de Nest Hub (2e generatie) geen gesprekken tussen apparaten ontvangen. Meer informatie over hoe u 'Alleen bellen als je thuis bent' aanzet

Een Nest-speaker of -scherm bellen vanaf een andere Nest-speaker of een ander Nest-scherm

Zeg 'Hey Google' als u een andere speaker of een ander scherm in uw huis wilt bellen. Vervolgens kunt u het volgende doen:

• Voor audiogesprekken: Zeg 'Bel [naam van scherm of speaker]'.
  • Voor videogesprekken: Zeg 'Videobel [naam van scherm of speaker]'.

Een Nest-speaker of -scherm bellen vanaf uw telefoon

Als u uw apparaten wilt bellen vanaf uw telefoon, heeft u het volgende nodig:

Via de Google Assistent:

• Een apparaat bellen: Zeg 'Hey Google, videobel [naam van scherm of speaker]'.
  • Al uw apparatenlaten overgaan: Zeg 'Hey Google, videobel [naam van uw huis]'.

Via de Google Meet-app:

1. Open de Google Meet-app om al uw apparaten te laten overgaan.
  2. Swipe vanaf de onderkant van het scherm omhoog.
  3. Tik op Mijn smarthome-apparaten bellen.

Via de Google Home-app:

1. Open de Google Home-app Google Home-app om alle speakers en schermen in uw huis te laten overgaan.
  2. Tik op Favorieten en dan Bellen naar huis .

Een gesprek ontvangen op uw Nest-speaker of -scherm

U kunt Google Meet-gesprekken ontvangen op uw Nest-speaker of -scherm.

• Als u een gesprek wilt beantwoorden, zegt u 'Hey Google, beantwoord het gesprek'.
  • Als u een gesprek wilt weigeren, zegt u 'Hey Google, weiger het gesprek'.

U kunt ook een van deze tikopties gebruiken:

Google Nest Hub Max, Google Nest Hub, Google Nest Hub (2e generatie)
  • Een gesprek beantwoorden: Tik op Beantwoorden.
  • Een gesprek weigeren: Tik op Weigeren.
Google Home
  • Een gesprek beantwoorden: Druk op de bovenkant.
  • Een gesprek weigeren: Houd de bovenkant ingedrukt.
Google Home Max
  • Een gesprek beantwoorden: Druk op de lijn aan de boven- of zijkant.
  • Een gesprek weigeren: Houd uw vinger op de lijn aan de boven- of zijkant.
Google Nest Mini (2e generatie), Google Nest Audio, Google Nest Wifi-punt
  • Een gesprek beantwoorden: Druk op het midden.
  • Een gesprek weigeren: Houd uw vinger op het midden.
Google Home Mini (1e generatie)
  • Een gesprek beantwoorden: Druk op de zijkant.
  • Een gesprek weigeren: Houd uw vinger op de zijkant.
Tip: Als u gesprekken op een specifiek tijdstip tijdelijk wilt blokkeren, wijzigt u de gespreksinstellingen.

Het geluid van een gesprek uit- of aanzetten op Nest-schermen

Tik op uw Nest-scherm op Geluid uitzetten Dempen of Geluid aanzetten .

Een gesprek beëindigen

Als u een gesprek met uw stem wilt beëindigen, zegt u 'Hey Google' en daarna:

• 'Beëindig het gesprek'
  • 'Hang op'
  • 'Stop'
  • 'Verbreek de verbinding'

Zo beëindigt u het gesprek via tikbediening:

• Google Nest Hub Max, Google Nest Hub: Tik op Gesprek beëindigen.
  • Google Home, Google Home Max: Tik op de bovenkant.
  • Google Nest Mini, Nest Wifi-punt, Google Nest Audio: Tik op het midden.
  • Google Home Mini: Tik op de zijkant.

Als de ontvanger het gesprek beëindigt, hoort u een geluid voor een beëindigd gesprek.

Uw activiteit vinden

In Mijn activiteit kunt u een spraakopname vinden van de opdracht die is gebruikt om het gesprek te starten of de opdrachten die zijn gebruikt voor interactie met de Assistent zoals 'Hey Google, hang op'. Verder wordt er niets opgenomen. Ga naar Mijn activiteit.

Google bewaart het volgende niet:

• Spraakgegevens
  • Google Meet-gesprekken
  • Google-gesprekken via mobiele apparaten

Google slaat alleen de volgende informatie op:

• Gespreksduur
  • Fouten
  • Aantal gesprekken