Meet-puheluiden soittaminen kaiuttimella tai näytöllä

Voit soittaa puheluita ystäville, perheenjäsenille tai työkontakteille Google Nest ‑kaiuttimen tai ‑näytön ääniohjauksella. Valitse ensisijainen soittotapa, ennen kuin soitat puhelun kaiuttimella tai näytöllä.

Tärkeää: Telstran ja Taiwan Mobilen tuki on päättynyt. Joulukuusta alkaen 2023 myöskään Telecom Italiaa ei enää tueta.

Google Duo ja Google Meet ovat yhdistyneet uudeksi Meet-sovellukseksi, mutta Google Nest ‑näytöissä näkyy edelleen Google Duon kuvake Duo app. Tutustu uuteen Google Meet ‑sovellukseen.

Puhelun soittaminen Nest-kaiuttimella tai ‐näytöllä

Äänipuhelun aloittaminen

Äänipuheluita voi soittaa kaikilla Google Nest ‑kaiuttimilla ja ‑näytöillä Google Meetin kautta.

Jos asut Yhdysvalloissa tai Kanadassa, voit käyttää myös Googlen tukemia puheluita tai mobiilipuheluita Google Fin ja Google Voicen kautta.

Ennen kuin voit soittaa puhelun äänikomennoilla, sinun pitää valita ensisijainen soittotapa.

Sano "Hey Google" ja sen jälkeen esimerkiksi jokin seuraavista komennoista:

• "Call [kontaktin nimi]".
  • "Call [yrityksen nimi]".
  • "What’s the nearest [yritys]?" ja sitten "Hey Google, call them".
    • Sinua kehotetaan lisäämään yrityksen nimi ja numero Google-yhteystietoihin.
  • "Call [puhelinnumero]".
  • "Redial".

Jos haluat soittaa puheluita kosketusnäytöltä, valitse kotitalouden kontaktit Nest-näytölle.

1. Pyyhkäise alaspäin laitteen näytön yläreunasta.
  2. Napauta Viestintä.
  3. Napauta "Kotitalouden kontaktit" ‑kortista Soita .
    • Soittotapa riippuu valitsemastasi kontaktista.

Vinkki: Jos "Digitaalinen hyvinvointi" on päällä, puhelutoimintoon voi kohdistua rajoituksia tai estoja seuraavissa ominaisuuksissa:

• Laitepaussi
  • Suodattimet
  • Älä häiritse

Lue lisää digitaalisesta hyvinvoinnista

Videopuhelun aloittaminen

Voit soittaa videopuheluja Google Meetillä seuraavilla laitteilla:

• Google Nest Hub
  • Google Nest Hub (2. sukupolvi)
  • Google Nest Hub Max

Soittamiseen käytettävässä laitteessa pitää olla kamera. Jos sinulla on Nest Hub tai Nest Hub (2. sukupolvi), voit vastaanottaa videota mutta et lähettää omaa kuvaasi.

1. Sano "Hey Google, video call [kontakti]".
  2. Jos olet lisännyt kotitalouden kontaktit Nest-näytölle, pyyhkäise näytön yläreunasta alaspäin. Lue lisää kotitalouden kontaktien lisäämisestä Nest-näytölle.
  3. Napauta Viestintä.
  4. Napauta "Kotitalouden kontaktit" ‑kortista Videopuhelu Video Call.
Vinkki: Jos näytöllä näkyy tieto vastaamattomasta puhelusta, napauta ilmoitusta. Napauta sitten Soita [kontaktin nimi].
Ryhmäpuhelun aloittaminen Nest-näytöillä

Voit soittaa Google Meet ‑ryhmävideopuheluita Nest-näytöillä. Ominaisuus on saatavilla englanniksi Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Australiassa ja Kanadassa.

Ennen kuin aloitat, luo ryhmä Google Meet ‐sovelluksessa.

Näin aloitat ryhmäpuhelun:

1. Sano "Hey Google, start a group call".
  2. Valitse Nest-näytöltä ryhmä, jolle haluat soittaa.

Jos sinulla on äskettäinen vastaamaton puhelu, napauta puhelun korttia liittyäksesi puheluun tai soittaaksesi takaisin.

Ryhmän koosta riippuen et välttämättä näe kaikkia osallistujia näytöllä. Voit etsiä puhelun osallistujan napauttamalla ylivuotovalikkoa ja valitsemalla sitten kyseisen henkilön.

Vinkki: Jos "Digitaalinen hyvinvointi" on päällä, toimintoon voi kohdistua rajoituksia tai estoja seuraavissa ominaisuuksissa:

• Laitepaussi
  • Suodattimet
  • Älä häiritse
Lue lisää digitaalisesta hyvinvoinnista.
Toiselle laitteelle soittaminen

Kodin jäsenet voivat soittaa puheluita Nest-kaiuttimelle tai ‑näytölle omalta puhelimeltaan tai joltain muulta kodin Nest-kaiuttimelta tai ‑näytöltä. Lue lisää kodin jäsenten pääsyoikeuksien muokkaamisesta.

Vinkki: Jos olet poissa kotoa ja "Soi vain kotona ollessa" ‑asetus on päällä, Nest Hub (2. sukupolvi) ei voi vastaanottaa laitteiden välisiä puheluita. Lue, miten "Soi vain kotona ollessa" ‑asetus laitetaan päälle.

Nest-kaiuttimelle tai ‐näytölle soittaminen toisella Nest-kaiuttimella tai ‐näytöllä

Jos haluat soittaa toiselle kodissasi olevalle kaiuttimella tai näytölle, sano "Hey Google". Jos haluat soittaa

• äänipuhelun, sano "Call [näytön tai kaiuttimen nimi]"
  • videopuhelun, sano "Video call [näytön tai kaiuttimen nimi]".

Nest-kaiuttimelle tai ‐näytölle soittaminen puhelimella

Jos haluat soittaa laitteille puhelimella, varmista seuraavat:

Google Assistantissa:

• Laitteelle soittaminen: Sano "Hey Google, video call [näytön tai kaiuttimen nimi]".
  • Kaikille laitteille soittaminen: Sano "Hey Google, video call [kodin nimi]".

Google Meet ‑sovelluksessa:

1. Jos haluat soittaa kaikille laitteillesi, avaa Google Meet ‑sovellus .
  2. Pyyhkäise näytön alareunasta ylöspäin.
  3. Napauta Soita omiin Home-laitteisiin.

Google Home ‑sovelluksessa:

1. Jos haluat soittaa kaikille kodissa oleville kaiuttimille ja näytöille, avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Napauta Suosikit ja sitten Soita kotiin .

Puhelun vastaanottaminen Nest-kaiuttimella tai ‐näytöllä

Voit vastaanottaa Google Meet ‐puheluita Nest-kaiuttimella tai ‐näytöllä.

• Puheluun vastaaminen: Sano "Hey Google, answer the call".
  • Puhelun hylkääminen: Sano "Hey Google, decline the call".

Voit myös käyttää seuraavia kosketusvalintoja:

Google Nest Hub Max, Google Nest Hub ja Google Nest Hub (2. sukupolvi)
  • Puheluun vastaaminen: Napauta Vastaa.
  • Puhelun hylkääminen: Napauta Hylkää.
Google Home
  • Puheluun vastaaminen: Paina ylhäältä.
  • Puhelun hylkääminen: Paina pitkään ylhäältä.
Google Home Max
  • Puheluun vastaaminen: Paina ylhäällä tai sivulla olevaa viivaa.
  • Puhelun hylkääminen: Paina pitkään ylhäällä tai sivulla olevaa viivaa.
Google Nest Mini (2. sukupolvi), Google Nest Audio ja Nest Wifi ‑piste
  • Puheluun vastaaminen: Paina keskeltä.
  • Puhelun hylkääminen: Paina pitkään keskeltä.
Google Home Mini (1. sukupolvi)
  • Puheluun vastaaminen: Paina sivulta.
  • Puhelun hylkääminen: Paina pitkään sivulta.
Vinkki: Jos haluat estää puhelut tilapäisesti tietyksi ajaksi, muuta puheluasetuksia.

Puhelun mykistäminen tai mykistyksen poistaminen Nest-näytöillä

Napauta Nest-näytöltä Mykistä Mykistäminen tai Poista mykistys .

Puhelun lopettaminen

Voit lopettaa puhelun sanomalla ensin "Hey Google" ja sitten jonkin seuraavista komennoista:

• "End the call"
  • "Hang up"
  • "Stop"
  • "Disconnect"

Näin voit lopettaa puhelun kosketusohjauksella:

• Google Nest Hub Max ja Google Nest Hub: Napauta Lopeta puhelu.
  • Google Home ja Google Home Max: Napauta ylhäältä.
  • Google Nest Mini, Nest Wifi ‐piste ja Google Nest Audio: Napauta keskeltä.
  • Google Home Mini: Napauta sivulta.

Jos vastaanottaja lopettaa puhelun, kuulet äänimerkin puhelun päättymisestä.

Tapahtumat

"Omat tapahtumat" ‑kohdasta voit kuulla puhetallenteen kyselyistä, joilla puhelut on aloitettu tai joilla Assistantia on ohjattu, kuten "Hey Google, hang up". Mitään muuta ei tallenneta. Mene kohtaan Omat tapahtumat.

Google ei säilytä

• äänidataa
  • Google Meet ‑puheluita
  • Googlen ja mobiililaitteiden välisiä puheluita.

Google tallentaa vain

• puhelun keston
  • virheet
  • puheluiden määrän.