Pikkuruutu Google Meetissä

Tärkeää: Pikkuruutua voi käyttää vain Google Chromella tietokoneella.

Pikkuruutu on pieni siirrettävä versio Google Meetin käyttöliittymästä, ja se näkyy muun sisällön päällä. Pikkuruudun avulla voit seurata kokousta aktiivisesti silloinkin, kun siirryt toiselle välilehdelle tai toiseen ikkunaan. Pikkuruudun avulla voit
  • seurata yleisön reaktioita esityksen aikana
  • katsoa kokoukseen liittyviä dokumentteja
  • tehdä muistiinpanoja
  • käyttää Meetin toimintoja, kuten käden nostoa ja kokouksen chatia.

Pikkuruudun aktivoiminen

Pikkuruutu Google Meet ‑kokouksissa

1. Klikkaa kokouksen alareunasta Lisäasetukset .
  2. Klikkaa Avaa pikkuruutu .
  3. Kokouksen käyttöliittymä avautuu näytön oikeaan alareunaan pienenä versiona.
    Vinkkejä:
    • Voit siirtää pikkuruudussa näkyvää kokousta klikkaamalla sen käyttöliittymän yläreunaa ja vetämällä pikkuruutua eri kohtaan näytöllä.
    • Jos haluat muuttaa pikkuruudun kokoa, klikkaa ja vedä jotain reunaa.
  4. Kun siirryt muille välilehdille tai toiseen ikkunaan tai sovellukseen, kokouksen pikkuruutu pysyy näytöllä.
  5. Kun haluat sulkea kokouksen pikkuruudun ja palata isompaan näkymään, klikkaa pikkuruudun oikeasta yläreunasta Takaisin välilehdelle .
    Vinkki: Kun poistut pikkuruututilasta, palaat kokouksen välilehdelle mutta kokous ei katkea. Jos haluat poistua kokouksesta, klikkaa Lopeta puhelu .

Vinkki: Älä suurenna mitään muuta ikkunaa tai sovellusta koko näytölle pikkuruudun ollessa näkyvissä, sillä muuten pikkuruutu peittyy.

Ominaisuudet pikkuruudulla

Pikkuruudulla voit
  • laittaa kameran ja mikrofonin päälle tai pois päältä
  • nostaa käden
  • julkaista ja lukea viestejä kokouksen chatissa
  • tarkastella esitystä sellaisena kuin se näkyy muille
    Tärkeää: Esitystä ei voi aloittaa pikkuruudulta, vaan se pitää aloittaa ennen pikkuruudulle siirtymistä. Lue lisää näytön esittämisestä.
  • laittaa tekstitykset päälle tai pois päältä
  • poistua puhelusta.

Jos haluat käyttää muita Meetin toimintoja, poistu pikkuruututilasta klikkaamalla pikkuruudun oikeasta yläreunasta Takaisin välilehdelle .

Meet-ilmoitukset pikkuruudulla

Kun pikkuruutu on päällä, saat ilmoitukset seuraavista:
  • Chat-viestit
  • Käden nostot
  • Liittymispyynnöt

Vinkki: Jos haluat saada muita Meetin ilmoituksia, esimerkiksi pienryhmähuoneista, poistu pikkuruudulta ja siirry kokouksen täysversioon.

Pikkuruudulta poistuminen

Kun haluat sulkea kokouksen pikkuruudun ja palata isompaan näkymään, klikkaa pikkuruudun oikeasta yläreunasta Takaisin välilehdelle .

Vinkki: Jos klikkaat Lopeta puhelu , poistut kokouksesta.