Tips om att samarbeta i videomöten

Lär dig att samarbeta bättre i Google Meet med snabbtipsen på den här sidan. Använd dessa tips för att förbättra kommunikation och gruppinteraktioner.

Kommunikationstips

Tips för gruppinteraktioner

Kommunikationstips

Räcka upp handen för att tala

Det går att räcka upp handen virtuellt i videomöten för att:

• Meddela andra att du har en fråga.
  • Ange att du vill tala.
Läs mer om att räcka upp handen.
Räck upp handen
  • Klicka på Handuppräckning Hand Raise längst ned i mötet.
Ta ned handen
  • Klicka på Ta ned hand Hand Raise längst ned i mötet.

Läs mer om att räcka upp handen i Google Meet.

Fästa mötesdeltagare eller presentation

Det går att fästa upp till tre deltagare och presentationer samtidigt.

Läs om att fästa möten
Obs!
  • Det går inte att fästa saker i Companion-läge. Läs mer om Companion-läget
  • Det går bara att fästa när du deltar med fullständigt ljud och video.
  • Fäst presentationen och tolken om du använder teckenspråkstolk.

Fäst upp till tre deltagare eller presentationer

Om deltagarna eller presentationerna finns i layouten:

1. Håll muspekaren över en ruta i mötet och klicka på Fäst .
  2. Valfritt: Lossa panelen genom att hålla muspekaren över rutan och klicka på Lossa .

Om deltagarna inte finns på layouten:

1. Klicka på Personer People Tab nere till höger i mötet.
  2. Klicka på nålen intill mötesdeltagaren eller presentationen.
  3. Valfritt: Lossa panelen genom att hålla muspekaren över rutan och klicka på Lossa .

Tips! Du får en uppmaning när du fäster maximalt antal deltagare och presentationer.

Läs mer om att fästa eller stänga av ljudet i Google Meet.

Vända kameran på en mobil enhet

Det går att vända den mobila enhetens kamera i Meet-appen under videomöten. Du kan till exempel visa en whiteboard eller anteckningar i rummet där du befinner dig.

Läs mer om att vända kameran
Vänd mobilens kamera
  1. Öppna Gmail-appen på den mobila enheten .
  2. Gå med i ett videomöte.
  3. Tryck på Byt kamera Flip camera uppe till höger.

Dela mötesinformation

Ge gästerna viktig händelseinformation genom att lägga till mötesinformation, dokument, kalkylark, anteckningar och andra filer direkt i en händelse.

Läs om att dela mötesinformation
Dela mötesinformation
  1. Gå med i ett Meet-videomöte.
  2. Klicka på Mötesinformation nere till höger följt av Kopiera anslutningsinformation Content copy.
  3. Klistra in mötesuppgifterna i ett e-postmeddelande, en händelse, en chatt eller i en annan app.
  4. Klicka på Skicka.

Tips: Klicka på Bilagor om du vill öppna filer som är bifogade i en kalenderhändelse.

Läs mer om att lägga till bilagor i kalenderhändelser.

Tips för gruppinteraktioner

Hålla frågestund

Det går att använda Frågor och svar till att skicka in och rösta upp frågor i ett videomöte.

När du använder Frågor och svar stör du inte flödet i mötet eller presentationen. Moderatorn får en rapport med alla frågor efter mötet.

Läs om att hålla en frågestund
Ställ en fråga
  1. Klicka på Aktiviteter nere till höger i ett möte följt av Frågor.
  2. Klicka på Ställ en fråga nere till höger.
  3. Skriv frågan.
  4. Klicka på Lägg upp.
    • Välj Anonymt om du vill ställa frågan anonymt.
Hitta, rösta upp eller radera en fråga
  • Klicka på Aktiviteter nere till höger i ett möte följt av Frågor. Sedan:
    • Visa alla frågor genom att klicka på Alla frågor.
    • Visa endast dina frågor genom att klicka på Mina frågor.
    • Sortera frågorna efter popularitet eller tid genom att klicka på nedåtpilen följt av intill Populärt.
    • Klicka på Rösta upp på en fråga för att rösta upp den.
    • Radera en fråga genom att klicka på Radera på frågan.

Läs om att ställa frågor till deltagare i Google Meet.

Använd virtuell whiteboard till att brainstorma

Starta eller öppna en jam med Google Jamboard i ett videomöte om du vill brainstorma med andra på en virtuell whiteboard. Tillägget Miro gör det även möjligt att samarbeta med andra deltagare i realtid. Miro är en whiteboard-app från tredje part. Läs mer om att samarbeta med Miro i Google Meet.

Läs mer om att använda virtuell whiteboard
Starta eller öppna en Jamboard i ett möte
  1. Klicka på Aktiviteter följt av Whiteboard nere till höger i ett möte.
  2. Välj ett alternativ:
    • Klicka på Starta nytt whiteboard om du vill skapa en ny Jamboard.
    • Klicka på Välj från Drive om du vill öppna en Jamboard.

Tips! Jamboard öppnas på en ny flik. En länk till Jamboard delas i möteschatten.

Läs mer om att samarbeta med Jamboard i Google Meet.

Skapa eller rösta i en omröstning

Använd omröstning för att:

• Identifiera ämnen som kräver mer diskussion.
  • Få synpunkter i realtid.

Moderatorn får en e-postrapport med svar och namn på alla deltagare efter mötet.

Läs om att använda omröstningar
Skapa omröstning (för moderatorer)
  1. Klicka på Aktiviteter nere till höger i ett möte följt av klicka på Omröstningar.
  2. Klicka på Starta en omröstning.
  3. Skriv en fråga och alternativ.
    • Tips! Om du vill låta användarna svara anonymt måste du aktivera Svar visas utan namn innan du sparar eller startar omröstningen.
  4. Välj ett alternativ:
    • Klicka på Starta för att lägga upp omröstningen.
    • Spara omröstningen och starta den senare genom att klicka på Spara.
  5. Rösta i din egen omröstning genom att välja ett alternativ följt av Rösta.
Tips!
  • Omröstningar sparas så länge mötet varar. Därefter raderas de.
  • Moderatorer får en omröstningsrapport i sin inkorg vid mötets slut.
Rösta i omröstning (för deltagare)
  1. Klicka på Aktiviteter nere till höger i ett möte följt av klicka på Omröstningar.
  2. Välj ett svar.
  3. Klicka på Rösta.

Tips! Det går inte att ändra svaret när du har röstat.

Läs om att genomföra omröstningar i Google Meet.

Använda smågrupper

Om moderatorn tillåter får du gå med i en smågrupp under mötet och diskutera i en mindre grupp.

Tips!
  • När användare som inte har Google går med i huvudmötet går det att lägga till dem i en smågrupp som anonyma användare.
  • Det går inte att lägga till användare utanför Google i smågrupper genom Google Kalender.
  • Det går inte att livestreama eller spela in smågrupper.
Läs om att använda smågrupper

Lägga till smågrupper i kalenderhändelser

En ny händelse:

1. Öppna Google Kalender.
  2. Skapa en händelse.
  3. Klicka på Lägg till Google Meet-videokonferenser.
  4. Lägg till deltagare.
  5. Klicka på Ändra konferensinställningar .
  6. Klicka på Smågrupper till vänster.
  7. Välj antal smågrupper och gör något av följande:
    • Dra deltagarna till ett annat rum.
    • Skriv namnen direkt i ett rum.
    • Klicka på Blanda om du vill blanda grupperna slumpmässigt.
  8. Klicka på Spara.

En händelse som redan finns:

1. Öppna Google Kalender.
  2. Öppna en händelse.
  3. Klicka på Redigera händelse .
  4. Klicka på Ändra konferensinställningar under Händelseinformation.
  5. Klicka på Smågrupper till vänster.
  6. Välj antal smågrupper och gör sedan något av följande:
    • Dra deltagarna till ett annat rum.
    • Skriv namnen direkt i ett rum.
    • Klicka på Blanda om du vill blanda grupperna slumpmässigt.
  7. Klicka på Spara.

Skapa smågrupper i ett möte

1. Klicka på Aktiviteter nere till höger i ett möte följt av Smågrupper.
    • Tips! Administratörer styr vem som får skapa en smågrupp i jobb- eller skolkonton.
  2. Välj antal smågrupper. Det går att skapa upp till 100 smågrupper i ett samtal.
  3. Deltagarna fördelas mellan rummen. Det går att flytta deltagare till rum manuellt genom att:
    • Dra deltagarna till ett annat rum.
    • Skriv namnen direkt i ett rum.
    • Klicka på Blanda om du vill blanda grupperna slumpmässigt.
  4. Klicka på Öppna rum nere till höger.

Läs mer om att använda smågrupper i Google Meet.

Livestreama videomöten

Livestreama med dessa Workspace-utgåvor
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Använd Meet eller Kalender för att skapa en livestreamad händelse om du vill presentera för en publik på 250 deltagare. Det går även att lägga till upp till 100 000 åskådare. Det går inte att se eller höra åskådare i mötet. De får inte presentera, spela in eller styra streamen.

Läs om att livestreama videomöten
Skapa en livestreamad händelse
  1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på Skapa följt av Händelse följt av Fler alternativ.
  3. Lägg till händelseinformation såsom datum, tid och beskrivning.
  4. Lägg till gäster som får delta fullständigt i videomötet.
    • Det går att lägga till personer från andra organisationer och betrodda domäner.
    • Endast personer i organisationen får spela in och styra livestreaming.
  5. Klicka på Ned följt av Lägg till livestream intill Gå med i Google Meet.
  6. Bekräfta genom att klicka på Lägg till livestream.
  7. Klicka på Spara följt av Skicka.

Tips! Starta livestreamen genom att välja  Aktiviteter följt av Livestreaming följt av Börja streama nere till höger under mötet om du vill veta mer.

Läs om att livestreama videomöten.

Spåra närvaro i videomöten

Spåra närvaro med dessa Workspace-utgåvor
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Använd närvarorapporter för att visa vilka som deltog i mötet och hur länge. Organisatören får närvarorapporten per e-post efter mötet. Närvarorapporten är ett Google-kalkylark med deltagarnas namn, e-postadress och hur länge de stannade i samtalet.

Läs om att spåra närvaro

Spåra närvaro i Google Meet

I ett möte:

1. Klicka på Värdkontroller längst ned.
  2. Aktivera Närvarospårning på sidopanelen.

Spåra närvaro i Google Kalender

En ny händelse:

1. Öppna Google Kalender.
  2. Skapa ny händelse.
  3. Klicka på Lägg till Google Meet-videokonferenser.
  4. Klicka på Ändra konferensinställningar till höger.
  5. Välj Närvarospårning följt av Spara.

Ett möte som redan finns:

1. Öppna Google Kalender.
  2. Välj ett möte följt av Redigera händelse .
  3. Klicka på Ändra konferensinställningar under händelseinformationen.
  4. Klicka på Närvarospårning följt av Spara.

Läs om att spåra närvaro i Google Meet.