Tips om samarbeid i videomøter

Finn ut hvordan du kan samarbeide bedre i Google Meet, ved å følge hurtigtipsene på denne siden. Bruk disse tipsene for å forbedre kommunikasjonen og samhandlingen i gruppen.

Kommunikasjonstips

Tips for gruppeinteraksjoner

Kommunikasjonstips

Rekk opp hånden for å snakke

Du kan rekke opp hånden virtuelt i videomøter for å

• la andre få vite at du har et spørsmål
  • angi at du vil snakke
Finn ut hvordan du rekker opp hånden
Rekk opp hånden
  • Klikk på Rekk opp hånden Hand Raise nederst i møtet.
Ta ned hånden
  • Klikk på Slutt å rekke opp hånden Hand Raise nederst i møtet.

Finn ut hvordan du rekker opp hånden i Google Meet.

Fest møtedeltakere eller presentasjoner

Du kan feste opptil tre deltakere og presentasjoner samtidig.

Finn ut hvordan du fester elementer i møter
Viktig:
  • Du kan ikke feste elementer i assistentmodus. Finn ut mer om assistentmodus.
  • Du kan bare feste elementer når du blir med i samtaler med full lyd og video.
  • Hvis du bruker tegnspråktolk, kan du feste presentasjonen og tolken.

Fest opptil tre deltakere eller presentasjoner

Gjør følgende hvis deltakerne eller presentasjonene vises på layouten:

1. I møtet holder du markøren over en rute og klikker på Fest .
  2. Valgfritt: For å løsne ruten holder du markøren over den og klikker på Løsne .

Hvis deltakerne ikke vises på layouten:

1. Klikk på Folk People Tab nederst til høyre i møtet.
  2. Klikk på Fest ved siden av møtedeltakeren eller presentasjonen.
  3. Valgfritt: For å løsne ruten holder du markøren over den og klikker på Løsne .

Tips: Når du har festet det maksimale antallet deltakere og presentasjoner, får du et varsel.

Finn ut hvordan du fester eller slår av mikrofonen i Google Meet.

Snu kameraet på en mobilenhet

I Meet-appen kan du snu kameraet på mobilenheten din i et videomøte. Du kan for eksempel vise en tavle eller notater i rommet du er i.

Finn ut hvordan du snur kameraet
Snu kameraet på mobil
  1. Åpne Meet-appen på en mobilenhet.
  2. Bli med i et videomøte.
  3. Trykk på Bytt kamera Flip camera øverst til høyre.

Del møteinformasjon

For å gi gjestene dine viktig aktivitetsinformasjon kan du legge til møtedetaljer, dokumenter, regneark, notater og andre filer direkte i en aktivitet.

Finn ut hvordan du deler møteinformasjon
Del møteinformasjon
  1. Bli med i et Meet-videomøte.
  2. Nederst til høyre klikker du på Møtedetaljer  og så Kopiér møteinvitasjonen Content copy.
  3. Lim inn møtedetaljene i en aktivitet, en e-post, en chat eller en annen app.
  4. Klikk på Send.

Tips: For å åpne filer som er vedlagt kalenderaktiviteten, klikk på Vedlegg .

Finn ut hvordan du legger til vedlegg i kalenderaktiviteter.

Tips for gruppeinteraksjoner

Hold Spørsmål og svar-økter

Du kan bruke Spørsmål og svar til å sende inn og gi tommel opp til spørsmål i et videomøte.

Når du bruker Spørsmål og svar, forstyrrer du ikke møteflyten eller presentasjonen. Moderatoren får en rapport med alle spørsmålene etter møtet.

Finn ut hvordan du holder Spørsmål og svar
Still et spørsmål
  1. Nederst til høyre i et møte klikker du på Aktiviteter og så Spørsmål.
  2. Klikk på Still et spørsmål nederst til høyre.
  3. Skriv inn spørsmålet ditt.
  4. Klikk på Legg ut.
    • Hvis du vil stille spørsmålet anonymt, velger du Legg ut anonymt.
Finn, gi tommel opp til eller slett et spørsmål
  • Nederst til høyre i et møte klikker du på Aktiviteter og så Spørsmål. Etterfulgt av
    • For å se alles spørsmål, klikk på Alle spørsmål.
    • Hvis du bare vil se dine egne spørsmål, klikk på Mine spørsmål.
    • For å sortere spørsmålene kronologisk eller etter popularitet, klikk på nedoverpilen ved siden av «Populært» og så og velg et alternativ.
    • For å gi tommel opp for et spørsmål, klikk på Tommel opp .
    • For å slette et spørsmål, klikk på Slett på spørsmålet.

Finn ut hvordan du stiller spørsmål til møtedeltakere i Google Meet.

Bruk en virtuell tavle til å idémyldre

For å idémyldre med andre på en virtuell tavle kan du starte eller åpne en jam med Google Jamboard i et videomøte. Med Miro-tillegget kan du også samarbeide med andre deltakere i sanntid. Miro er en tredjeparts tavleapp. Finn ut hvordan du samarbeider ved hjelp av Miro i Google Meet.

Finn ut hvordan du bruker virtuelle tavler
Start eller åpne Jamboard-tavler i møter
  1. Nederst til høyre i et møte klikker du på Aktiviteter  og så Tavle.
  2. Velg et alternativ:
    • For å opprette en ny Jamboard-tavle, klikk på Start en ny tavle.
    • For å åpne en Jamboard-tavle, klikk på Velg fra Disk.

Tips: Jamboard-tavlen åpnes i en ny fane. En link til Jamboard-tavlen deles i chatten for møtet.

Finn ut hvordan du samarbeider ved hjelp av Jamboard i Google Meet.

Opprett eller delta i en avstemning

Bruk avstemninger for å

• finne ut hvilke emner dere bør snakke mer om
  • få tilbakemeldinger i sanntid

Moderatoren får en e-postrapport med svarene og navnene til alle deltakerne etter møtet.

Finn ut hvordan du bruker avstemninger
Lag en avstemning (for moderatorer)
  1. Nederst til høyre i et møte klikker du på Aktiviteter og så Avstemninger.
  2. Klikk på Start en avstemning.
  3. Skriv inn et spørsmål og alternativer.
    • Tips: For å la brukerne svare anonymt, slå på Svar vises uten navn før du lagrer eller starter avstemningen.
  4. Velg ett alternativ:
    • Legg ut avstemningen ved å klikke på Start.
    • For å lagre avstemningen, slik at du kan starte den senere, klikk på Lagre.
  5. For å stemme i din egen avstemning, velg et alternativ og så Stem.
Tips:
  • Avstemningene lagres så lenge møtet pågår. Deretter slettes avstemningen.
  • Moderatorene får en avstemningsrapport via e-post når møtet er ferdig.
Stem i avstemninger (for deltakere)
  1. Nederst til høyre i et møte klikker du på Aktiviteter  og så Avstemninger.
  2. Velg et svar.
  3. Klikk på Stem.

Tips: Når du har stemt, kan du ikke endre svaret ditt.

Finn ut hvordan du holder avstemninger i Google Meet.

Bruk grupperom

Hvis moderatoren tillater det, kan du bli med i et grupperom i løpet av et møte og snakke i en mindre gruppe.

Tips:
  • Når brukere som ikke er tilknyttet Google, blir med i hovedmøtet, kan du legge dem til i grupperom som anonyme brukere.
  • Du kan ikke legge til brukere som ikke er tilknyttet Google, i grupperom via Google Kalender.
  • Direktesending og opptak er ikke tilgjengelig i grupperom.
Finn ut hvordan du bruker grupperom

Legg til grupperom i en Kalender-aktivitet

For en ny aktivitet:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Opprett en aktivitet.
  3. Klikk på Legg til en Google Meet-videokonferanse.
  4. Legg til deltakere.
  5. Klikk på Endre konferanseinnstillingene .
  6. Klikk på Grupperom til venstre.
  7. Velg antall grupperom, og gjør deretter ett av følgende:
    • Dra deltakere til forskjellige rom.
    • Skriv inn navn direkte i et rom.
    • For å fordele deltakerne tilfeldig mellom rommene, klikk på Fordel tilfeldig .
  8. Klikk på Lagre.

For en eksisterende aktivitet:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Åpne en aktivitet.
  3. Klikk på Rediger aktivitet .
  4. Under informasjonen om aktiviteten klikker du på Endre konferanseinnstillingene .
  5. Klikk på Grupperom til venstre.
  6. Velg antall grupperom, og gjør deretter ett av følgende:
    • Dra deltakere til forskjellige rom.
    • Skriv inn navn direkte i et rom.
    • For å fordele deltakerne tilfeldig mellom rommene, klikk på Fordel tilfeldig .
  7. Klikk på Lagre.

Opprett grupperom i møter

1. Nederst til høyre i et møte klikker du på  Aktiviteter  og så Grupperom.
    • Tips: I jobb- eller skolekontoer kan administratorer styre hvem som kan opprette grupperom.
  2. Velg antall grupperom. Du kan opprette opptil 100 grupperom i en samtale.
  3. Deltakerne fordeles mellom rommene. Hvis du vil flytte deltakere til rom manuelt, kan du utføre én av disse handlingene:
    • Dra deltakere til forskjellige rom.
    • Skriv inn navn direkte i et rom.
    • For å fordele deltakerne tilfeldig mellom rommene, klikk på Fordel tilfeldig .
  4. Nederst til høyre klikker du på Åpne rom.

Finn ut hvordan du bruker parallelløkter i Google Meet.

Direktesend videomøter

Direktesending er tilgjengelig med disse Workspace-utgavene
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Hvis du vil presentere for et publikum på 250 deltakere, kan du bruke Meet eller Kalender til å opprette en direktesending. Du kan legge til opptil 100 000 gjester med bare seertilgang. Du kan ikke vise eller høre gjester med seertilgang i møtet. De kan ikke presentere, ta opp eller kontrollere sendingen.

Finn ut hvordan du kan direkteoverføre videomøter
Opprett direktesendte aktiviteter
  1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på Opprett og så Aktivitet og så Flere alternativer.
  3. Legg til informasjon om aktiviteten, for eksempel datoen, klokkeslettet og en beskrivelse.
  4. Legg til gjestene som skal ha full tilgang til videomøtet.
    • Du kan legge til folk fra andre organisasjoner og klarerte domener.
    • Bare personer i organisasjonen din kan ta opp og styre direktesendingen.
  5. Ved siden av «Bli med via Google Meet» klikker du på nedoverpilen  og så Legg til direktesending.
  6. Bekreft ved å klikke på Legg til direktesending.
  7. Klikk på Lagre og så Send.

Tips: Start direktesendingen under møtet ved å velge nederst til høyre i møtet   Aktiviteter  og så   Direktesending og så  Start strømmingen.

Finn ut hvordan du kan direkteoverføre videomøter.

Spor deltakelse i videomøter

Sporing av deltakelse er tilgjengelig med disse Workspace-utgavene
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Bruk rapporter om deltakelse for å holde oversikt over hvem som deltok på møtet, og hvor lenge. Arrangøren mottar rapporten om deltakelse via e-post etter møtet. Rapporten om deltakelse er et Google-regneark med deltakernes navn, e-postadresser og hvor lenge de var med i samtalen.

Finn ut hvordan du sporer deltakelse

Spor deltakelse i Google Meet

I et møte:

1. Klikk på Vertskontroller nederst.
  2. Slå på Oppmøteregistrering i sidepanelet.

Spor deltakelse fra Google-kalenderen din

For en ny aktivitet:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Opprett en ny aktivitet
  3. Klikk på Legg til en Google Meet-videokonferanse.
  4. Til høyre klikker du på Endre konferanseinnstillingene .
  5. Velg Oppmøteregistrering og så Lagre.

For et møte som allerede finnes:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Velg et møte og så Endre aktiviteten .
  3. Under «Informasjon om aktiviteten» klikker du på Endre konferanseinnstillingene .
  4. Klikk på Oppmøteregistrering og så Lagre.

Finn ut hvordan du sporer deltakelse med Google Meet.