Tips voor samenwerking in een videovergadering

Op deze pagina lees je hoe je beter kunt samenwerken in Google Meet. Gebruik deze tips om je communicatie en groepsinteracties te verbeteren.

Communicatietips

Tips voor groepsinteracties

Communicatietips

Je hand opsteken om te praten

Je kunt je hand virtueel opsteken in een videovergadering om het volgende te doen:

• Anderen laten weten dat je een vraag hebt.
  • Aangeven dat je wilt praten.
Meer informatie over hoe je je hand opsteekt
Je hand opsteken
  • Klik onderaan de vergadering op Hand opsteken Hand Raise.
Je hand omlaag doen
  • Klik onderaan de vergadering op Hand omlaag doen Hand Raise.

Bekijk hoe je je hand opsteekt in Google Meet.

Een deelnemer of presentatie vastzetten

Je kunt maximaal 3 deelnemers en presentaties tegelijk vastzetten.

Meer informatie over hoe je een vergadering vastzet
Belangrijk:
  • Je kunt geen items vastzetten in de Companion-modus. Meer informatie over de Companion-modus.
  • Je kunt alleen items vastzetten als je deelneemt met volledige audio en video.
  • Als je een doventolk gebruikt, kun je de presentatie en de tolk vastzetten.

Zet maximaal 3 deelnemers of presentaties vast

Als de deelnemers of presentaties in beeld zijn:

1. Plaats in de vergadering de muis boven een tegel en klik op Vastzetten .
  2. Optioneel: Plaats de muisaanwijzer boven de tegel en klik op Losmaken  om deze los te maken.

Als de deelnemers niet in beeld zijn:

1. Klik rechtsonder in de vergadering op Mensen People Tab.
  2. Klik naast de deelnemer of presentatie in de vergadering op Vastzetten .
  3. Optioneel: Plaats de muisaanwijzer boven de tegel en klik op Losmaken  om deze los te maken.

Tip: Als je het maximumaantal deelnemers en presentaties hebt vastgezet, krijg je een melding.

Meer informatie over vastzetten of dempen in Google Meet

De camera omdraaien op een mobiel apparaat

In de Meet-app kun je in een videovergadering de camera op je mobiele apparaat omdraaien. Je kunt bijvoorbeeld een whiteboard of notities tonen in de ruimte waarin je je bevindt.

Meer informatie over hoe je de camera omkeert
De camera omdraaien op een mobiel apparaat
  1. Open de Meet-app op je mobiele apparaat.
  2. Neem deel aan een videovergadering.
  3. Tik rechtsboven op Van camera wisselen Flip camera.

Informatie over de vergadering delen

Als je je gasten belangrijke informatie over de afspraak wilt geven, kun je vergadergegevens, documenten, spreadsheets, notities en andere bestanden toevoegen aan een afspraak.

Meer informatie over hoe je informatie over de vergadering deelt
Informatie over de vergadering delen
  1. Neem deel aan een Meet-videovergadering.
  2. Klik rechtsonder op Vergaderingsdetails  en dan Deelname-informatie kopiëren Content copy.
  3. Plak de vergadergegevens in een afspraak, e-mail, chat of andere app.
  4. Klik op Sturen.

Tip: Als je bestanden wilt openen die zijn bijgevoegd bij een agenda-afspraak, klik je op Bijlagen .

Informatie over hoe je bijlagen toevoegt aan agenda-afspraken.

Tips voor groepsinteracties

Een vraag- en antwoordsessie houden

Je kunt vraag- en antwoordsessies gebruiken om vragen te stellen en omhoog te stemmen tijdens een videovergadering.

Als je Vraag en antwoord gebruikt, verstoor je de flow van de vergadering of presentatie niet. Na de vergadering krijgt de moderator een rapport met alle vragen.

Meer informatie over hoe je een vraag- en antwoordsessie houdt
Een vraag stellen
  1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten  en dan Vragen.
  2. Klik rechtsonder op Een vraag stellen.
  3. Geef je vraag op.
  4. Klik op Posten.
    • Selecteer Anoniem posten om je vraag anoniem te stellen.
Een vraag zoeken, omhoog stemmen of verwijderen
  • Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten  en dan Vragen. Daarna:
    • Als je alle vragen van iedereen wilt bekijken, klik je op Alle vragen.
    • Als je alleen je vragen wilt zien, klik je op Mijn vragen.
    • Als je vragen op populariteit of chronologisch wilt sorteren, klik je naast Populair op de pijl-omlaag  en dan en selecteer je een optie.
    • Als je een vraag omhoog wilt stemmen, klik je bij de vraag op Omhoog stemmen .
    • Als je een vraag wilt verwijderen, klik je bij de vraag op Verwijderen .

Meer informatie over hoe je deelnemers vragen stelt in Google Meet

Een virtueel whiteboard gebruiken om te brainstormen

Als je met anderen wilt brainstormen op een virtueel whiteboard, kun je een jam starten of openen met Google Jamboard in een videovergadering. Je kunt ook in realtime samenwerken met andere deelnemers aan de Miro-add-on. Miro is een whiteboard-app van derden. Meer informatie over samenwerken met Miro in Google Meet

Meer informatie over het gebruik van een virtueel whiteboard
Een Jamboard starten of openen in een vergadering
  1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten  en dan Whiteboarding.
  2. Selecteer een optie:
    • Als je een Jamboard wilt maken, klik je op Een nieuw whiteboard starten.
    • Als je een Jamboard wilt openen, klik je op Kiezen uit Drive.

Tip: De Jamboard wordt geopend in een nieuw tabblad. Er wordt een link naar de Jamboard gedeeld in de chat van de vergadering.

Meer informatie over samenwerken met Jamboard in Google Meet

Een poll maken of stemmen in een poll

Een poll gebruiken om:

• Onderwerpen te identificeren die meer moeten worden besproken.
  • Feedback te krijgen in realtime

De moderator krijgt na de vergadering een e-mailrapport met de antwoorden en namen van alle deelnemers.

Meer informatie over hoe je polls gebruikt
Een poll maken (voor moderators)
  1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten  Activiteiten  en dan Polls.
  2. Klik op Een poll starten.
  3. Geef een vraag en opties op.
    • Tip: Als je wilt dat gebruikers anoniem kunnen reageren, zet je Reacties worden getoond zonder naam aan voordat je de poll opslaat of start.
  4. Selecteer één optie:
    • Als u de poll wilt posten, klikt u op Starten.
    • Als je de poll wilt opslaan om later te starten, klik je op Opslaan.
  5. Als je in je eigen poll wilt stemmen, selecteer je een optie en dan Stemmen.
Tips:
  • Polls worden opgeslagen voor de duur van de vergadering. Daarna worden polls verwijderd.
  • Moderators krijgen aan het einde van de vergadering een pollrapport in hun e-mail.
Stemmen in een poll (voor deelnemers)
  1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten  en dan Polls.
  2. Kies je antwoord.
  3. Klik op Stemmen.

Tip: Nadat je hebt gestemd, kun je je reactie niet meer wijzigen.

Meer informatie over hoe je polls uitvoert in Google Meet.

Breakoutruimtes gebruiken

Als de moderator dit toestaat, kun je tijdens een vergadering deelnemen aan een breakoutruimte en een gesprek voeren in een kleinere groep.

Tips:
  • Als niet-Google-gebruikers deelnemen aan de hoofdvergadering, kun je ze als anonieme gebruikers toevoegen aan een breakoutruimte.
  • Je kunt niet-Google-gebruikers niet toevoegen aan breakoutruimtes via Google Agenda.
  • Je kunt geen breakoutruimtes livestreamen of opnemen.
Meer informatie over hoe je breakoutruimtes gebruikt

Breakoutruimtes toevoegen aan een Agenda-afspraak

Voor een nieuwe afspraak:

1. Open Google Agenda.
  2. Maak een afspraak.
  3. Klik op Google Meet-videovergadering toevoegen.
  4. Voeg deelnemers toe.
  5. Klik op Instellingen voor vergadering wijzigen .
  6. Klik links op Breakoutruimtes .
  7. Selecteer het aantal breakoutruimtes en kies een van de volgende opties:
    • Deelnemers naar een andere ruimte slepen.
    • Namen rechtstreeks in de ruimte invoeren.
    • Als je de groepen willekeurig wilt mixen, klik je op Shuffle .
  8. Klik op Opslaan.

Voor een gebeurtenis die al bestaat:

1. Open Google Agenda.
  2. Open een afspraak.
  3. Klik op Afspraak bewerken .
  4. Klik onder Afspraakgegevens op Instellingen voor vergadering wijzigen .
  5. Klik links op Breakoutruimtes .
  6. Selecteer het aantal breakoutruimtes en kies een van de volgende opties:
    • Deelnemers naar een andere ruimte slepen.
    • Namen rechtstreeks in de ruimte invoeren.
    • Als je de groepen willekeurig wilt mixen, klik je op Shuffle .
  7. Klik op Opslaan.

Breakoutruimtes maken in een vergadering

1. Klik rechtsonder in een vergadering op Activiteiten  en dan Breakoutruimtes.
    • Tip: In een werk- of schoolaccount kunnen beheerders bepalen wie een breakoutruimte kan maken.
  2. Selecteer het aantal breakoutruimtes. Je kunt maximaal 100 breakoutruimtes maken tijdens een gesprek.
  3. De deelnemers worden verdeeld over de ruimtes. Als je deelnemers handmatig naar een ruimte wilt verplaatsen, kun je het volgende doen:
    • Deelnemers naar een andere ruimte slepen.
    • Namen rechtstreeks in de ruimte invoeren.
    • Als je de groepen willekeurig wilt mixen, klik je op Shuffle .
  4. Klik rechtsonder op Ruimtes openen.

Meer informatie over hoe je breakoutruimten gebruikt in Google Meet

Een videovergadering livestreamen

Livestreamen voor deze Workspace-versies
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Als je wilt presenteren voor een publiek van 250 deelnemers, gebruik je Meet of Agenda om een livestreamafspraak te maken. Je kunt ook maximaal 100.000 gasten toevoegen die alleen kunnen kijken en luisteren. Je kunt gasten die alleen kunnen kijken en luisteren bekijken of horen niet zien of horen. Ze kunnen de stream niet presenteren, opnemen of beheren.

Meer informatie over hoe je een videovergadering kunt livestreamen
Een livestreamafspraak maken
  1. Open Google Agenda.
  2. Klik op Maken en dan Afspraak en dan Meer opties.
  3. Voeg de afspraakgegevens toe, zoals de datum, tijd en beschrijving.
  4. Voeg de gasten toe die volledig kunnen deelnemen aan de videovergadering.
    • Je kunt mensen uit andere organisaties en vertrouwde domeinen toevoegen.
    • Alleen mensen in je organisatie kunnen streaming opnemen en bedienen.
  5. Klik naast Deelnemen via Google Meet op de pijl-omlaag  en dan Livestream toevoegen.
  6. Klik op Livestream toevoegen om te bevestigen.
  7. Klik op Opslaan en dan Verzenden.

Tip: Selecteer om de livestream te starten tijdens de vergadering rechtsonder de optie Activiteiten en dan  Livestreaming en dan Beginnen met streamen.

Meer informatie over hoe je een videovergadering kunt livestreamen.

Deelname bijhouden in een videovergadering

Houd deelname bij met deze Workspace-versies
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Gebruik deelnamerapporten om bij te houden wie er aan de vergadering heeft deelgenomen en hoelang. De organisator krijgt na de vergadering het deelnamerapport in de e-mail. Het deelnamerapport is een Google-spreadsheet met de namen van deelnemers, e-mails en de duur van hun deelname.

Meer informatie over hoe je de deelname bijhoudt

Deelname bijhouden in Google Meet

In een vergadering:

1. Klik onderaan op Opties voor host .
  2. Zet in het zijvenster Deelname bijhouden aan.

Deelname bijhouden vanuit je Google-agenda

Voor een nieuwe afspraak:

1. Open Google Agenda.
  2. Maak een nieuwe afspraak.
  3. Klik op Google Meet-videovergadering toevoegen.
  4. Klik rechts op Instellingen voor vergadering wijzigen .
  5. Selecteer Deelname bijhouden en dan Opslaan.

Voor een vergadering die al bestaat:

1. Open Google Agenda.
  2. Selecteer een vergadering en dan Afspraak bewerken .
  3. Klik onder de afspraakgegevens op Instellingen voor vergadering wijzigen .
  4. Klik op Deelname bijhouden en dan Opslaan.

Meer informatie over hoe je de aanwezigheid bijhoudt met Google Meet