Vinkkejä yhteiskäyttöön videokokouksessa

Sujuvoita yhteiskäyttöä Google Meetissä tämän sivun pikavinkkien avulla. Näillä vinkeillä parannat viestintää ja ryhmän toimintaa.

Viestintää koskevat vinkit

Ryhmän toimintaa koskevat vinkit

Viestintää koskevat vinkit

Puheenvuoron pyytäminen käden nostolla

Voit nostaa virtuaalikäden videokokouksessa ilmaistaksesi, että

• sinulla on kysyttävää
  • haluat puheenvuoron.
Lue lisää käden nostamisesta
Käden nostaminen
  • Klikkaa kokouksen alareunasta Nosta käsi Hand Raise.
Käden laskeminen
  • Klikkaa kokouksen alareunasta Laske käsi Hand Raise.

Lue lisää käden nostamisesta Google Meetissä.

Kokouksen osallistujan tai esityksen kiinnittäminen

Voit kiinnittää enintään kolme osallistujaa ja esitystä samaan aikaan.

Lue lisää kokouksen kiinnittämisestä
Tärkeää:
  • Et voi kiinnittää lisäominaisuustilassa. Lue lisää lisäominaisuustilasta.
  • Voit kiinnittää vain, kun liityt täyden audio- ja videoyhteyden kautta.
  • Jos käytät viittomakielen tulkkia, kiinnitä sekä esitys että tulkki.

Enintään kolmen osallistujan tai esityksen kiinnittäminen

Jos osallistujat tai esitykset ovat näkyvissä:

1. Vie hiiri kokouksessa ruudun päälle ja klikkaa Kiinnitä .
  2. Valinnainen: Jos haluat irrottaa, vie hiiri ruudun päälle ja klikkaa Irrota .

Jos osallistujat eivät ole näkyvissä:

1. Klikkaa kokouksen oikeasta alakulmasta Henkilöt People Tab.
  2. Klikkaa kokouksen osallistujan tai esityksen vierestä Kiinnitä .
  3. Valinnainen: Jos haluat irrottaa, vie hiiri ruudun päälle ja klikkaa Irrota .

Vinkki: Saat ilmoituksen, kun olet kiinnittänyt enimmäismäärän osallistujia ja esityksiä.

Lue lisää kiinnittämisestä tai mykistämisestä Google Meetissä.

Mobiililaitteen etu- ja takakameran välillä vaihtaminen

Voit vaihtaa mobiililaitteen etu- ja takakameran välillä Meet-sovelluksessa videokokouksen aikana. Voit esimerkiksi näyttää valkotaulun tai muistiinpanoja huoneessa, jossa olet.

Lue lisää etu- ja takakameran välillä vaihtamisesta
Mobiililaitteen etu- ja takakameran välillä vaihtaminen
  1. Avaa mobiililaitteella Meet-sovellus .
  2. Liity videokokoukseen.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Vaihda kameraa Flip camera.

Kokouksen tietojen jakaminen

Jos haluat antaa osallistujille tärkeitä tapahtumatietoja, voit lisätä kokouksen tietoja, dokumentteja, laskentataulukoita, muistiinpanoja ja muita tiedostoja suoraan tapahtumaan.

Lue lisää kokouksen tietojen jakamisesta
Kokouksen tietojen jakaminen
  1. Liity Meet-videokokoukseen.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Kokouksen tiedot  ja sitten Kopioi liittymistiedot Content copy.
  3. Liitä kokouksen tiedot tapahtumaan, sähköpostiin, chatiin tai toiseen sovellukseen.
  4. Klikkaa Lähetä.

Vinkki: Voit avata kalenteritapahtumaan liitetyt tiedostot klikkaamalla Liitteet .

Lue lisää liitteiden lisäämisestä kalenteritapahtumiin.

Ryhmän toimintaa koskevat vinkit

K & V ‑istunnon pitäminen

Voit lähettää kysymyksiä ja antaa niille plus-ääniä videokokouksessa käyttämällä K & V:tä.

Kun käytät K & V:tä, et keskeytä kokouksen tai esityksen kulkua. Moderaattori saa raportin kaikista kysymyksistä kokouksen jälkeen.

Lue lisää K & V:n pitämisestä
Kysymyksen esittäminen
  1. Klikkaa kokousikkunan oikeasta alakulmasta Toiminnot  ja sitten Kysymykset.
  2. Klikkaa oikeasta alakulmasta Esitä kysymys.
  3. Kirjoita kysymys.
  4. Valitse Julkaise.
    • Jos haluat esittää kysymyksen nimettömästi, valitse Julkaise anonyymisti.
Kysymysten etsiminen, poistaminen tai plus-äänen antaminen kysymykselle
  • Klikkaa kokousikkunan oikeasta alakulmasta Toiminnot  ja sitten Kysymykset. Sen jälkeen:
    • Jos haluat nähdä kaikkien kysymykset, klikkaa Kaikki kysymykset.
    • Jos haluat nähdä vain omat kysymyksesi, klikkaa Omat kysymykset.
    • Jos haluat lajitella kysymykset suosion mukaan tai aikajärjestykseen, klikkaa Suositut-kohdassa olevaa alanuolta  ja sitten vaihtoehtoa.
    • Voit antaa kysymykselle plus-äänen klikkaamalla Plus-ääni
    • Voit poistaa kysymyksen klikkaamalla sen kohdalta Poista .

Lue lisää kysymysten esittämisestä osallistujille Google Meetissä.

Ideoiminen virtuaalisen valkotaulun avulla

Jos haluat ideoida muiden kanssa virtuaalisen valkotaulun avulla, voit aloittaa tai avata Jamin Google Jamboardilla videokokouksessa. Voit myös tehdä yhteistyötä muiden osallistujien kanssa reaaliaikaisesti Miro-laajennuksen avulla. Miro on kolmannen osapuolen valkotaulusovellus. Lue lisää yhteistyöstä Miron avulla Google Meetissä.

Lue lisää virtuaalisen valkotaulun käyttämisestä
Jamboardin aloittaminen tai avaaminen kokouksessa
  1. Klikkaa kokousikkunan oikeasta alakulmasta Toiminnot  ja sitten Valkotaulu.
  2. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Jos haluat luoda Jamboardin, valitse Aloita uusi valkotaulu.
    • Jos haluat avata Jamboardin, klikkaa Valitse Drivesta.

Vinkki: Jamboard avautuu uudella välilehdellä. Linkki Jamboardiin jaetaan kokouksen chatissa.

Lue lisää yhteiskäytöstä Jamboardin avulla Google Meetissä.

Kyselyn luominen tai äänestäminen

Kyselyn avulla voit

• tunnistaa aiheita, joita on käsiteltävä enemmän
  • saada reaaliaikaista palautetta.

Moderaattori saa kokouksen jälkeen sähköpostitse raportin, jossa on kaikkien osallistujien vastaukset ja nimet.

Lue lisää kyselyiden käyttämisestä
Kyselyn luominen (moderaattoreille)
  1. Klikkaa kokousikkunan oikeasta alakulmasta  Toiminnot  ja sitten Kyselyt.
  2. Klikkaa Aloita kysely.
  3. Kirjoita kysymys ja vaihtoehdot.
    • Vinkki: Jotta käyttäjät voivat vastata nimettömästi, laita päälle Vastaukset näkyvät nimettöminä ennen kuin tallennat tai julkaiset kyselyn.
  4. Valitse yksi näistä:
    • Julkaise kysely klikkaamalla Julkaise.
    • Tallenna kysely myöhemmin julkaistavaksi klikkaamalla Tallenna.
  5. Äänestä omassa kyselyssäsi valitsemalla ja sitten Äänestä.
Vinkkejä:
  • Kyselyt tallennetaan kokouksen ajaksi. Sen jälkeen kyselyt poistetaan.
  • Moderaattorit saavat kyselyraportin sähköpostiinsa kokouksen lopussa.
Kyselyssä äänestäminen (osallistujille)
  1. Klikkaa kokousikkunan oikeasta alakulmasta Toiminnot  ja sitten Kyselyt.
  2. Valitse vastaus.
  3. Valitse Äänestä.

Vinkki: Et voi muuttaa vastausta äänestämisen jälkeen.

Lue lisää kyselyistä Google Meetissä.

Pienryhmähuoneiden käyttäminen

Jos moderaattori sallii, voit liittyä pienryhmähuoneeseen kokouksen aikana ja keskustella pienemmässä ryhmässä.

Vinkkejä:
  • Sen jälkeen kun muu kuin Google-käyttäjä on liittynyt pääkokoukseen, voit lisätä hänet pienryhmähuoneeseen nimettömänä käyttäjänä.
  • Et voi lisätä muita kuin Google-käyttäjiä pienryhmähuoneisiin Google Kalenterin kautta.
  • Et voi livestriimata tai tallentaa pienryhmähuoneita.
Lue lisää pienryhmähuoneiden käyttämisestä

Pienryhmähuoneiden lisääminen kalenteritapahtumaan

Uusi tapahtuma:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Luo tapahtuma.
  3. Klikkaa Lisää Google Meet ‑videokokous.
  4. Lisää osallistujat.
  5. Klikkaa Muuta neuvottelun asetuksia .
  6. Klikkaa vasemmalta Pienryhmähuoneet .
  7. Valitse pienryhmähuoneiden määrä ja tee sitten toinen seuraavista:
    • Vedä osallistujat eri huoneisiin.
    • Lisää nimet suoraan huoneeseen.
    • Jos haluat sekoittaa ryhmät satunnaiseen järjestykseen, valitse Sekoita .
  8. Valitse Tallenna.

Aiemmin luotu tapahtuma:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Avaa tapahtuma.
  3. Valitse Muokkaa tapahtumaa .
  4. Valitse Tapahtuman tiedot ‐kohdasta Muuta neuvottelun asetuksia .
  5. Klikkaa vasemmalta Pienryhmähuoneet .
  6. Valitse pienryhmähuoneiden määrä ja tee sitten toinen seuraavista:
    • Vedä osallistujat eri huoneisiin.
    • Lisää nimet suoraan huoneeseen.
    • Jos haluat sekoittaa ryhmät satunnaiseen järjestykseen, valitse Sekoita .
  7. Valitse Tallenna.

Pienryhmähuoneiden luominen kokouksessa

1. Valitse kokousnäytön oikeasta alakulmasta  Toiminnot  ja sitten Pienryhmähuoneet.
    • Vinkki: Työ- tai koulutilien järjestelmänvalvojat voivat päättää, kuka voi luoda pienryhmähuoneen.
  2. Valitse pienryhmähuoneiden määrä. Puheluun voi luoda enintään 100 pienryhmähuonetta.
  3. Osallistujat jaetaan huoneisiin. Voit siirtää osallistujia manuaalisesti huoneisiin näin:
    • Vedä osallistujat eri huoneisiin.
    • Lisää nimet suoraan huoneeseen.
    • Jos haluat sekoittaa ryhmät satunnaiseen järjestykseen, valitse Sekoita .
  4. Valitse oikeasta alakulmasta Avaa huoneet.

Lue lisää Google Meetin pienryhmähuoneiden käyttämisestä.

Videokokouksen livestriimaus

Livestriimaus on mahdollista näissä Workspace-versioissa
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Jos haluat esittää 250 osallistujan yleisölle, luo livestriimitapahtuma Meetissä tai Kalenterissa. Voit myös lisätä enintään 100 000 osallistujaa, joilla on vain katseluoikeus. Et voi nähdä tai kuulla osallistujia, joilla on vain katseluoikeus kokouksessa. He eivät voi esittää, tallentaa tai hallita striimiä.

Lue lisää videokokouksen livestriimauksesta
Livestriimitapahtuman luominen
  1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa Luo ja sitten Tapahtuma ja sitten Lisäasetukset.
  3. Lisää tapahtuman tiedot, kuten päivämäärä, kellonaika ja kuvaus.
  4. Lisää osallistujat, jotka voivat osallistua videokokoukseen täysin oikeuksin.
    • Voit lisätä ihmisiä muista organisaatioista ja luotetuista verkkotunnuksista.
    • Vain oman organisaatiosi jäsenet voivat tallentaa ja hallita livestriimausta.
  5. Klikkaa Liity Google Meetin avulla ‐kohdasta alanuolta  ja sitten Lisää livestream.
  6. Vahvista klikkaamalla Lisää livestream.
  7. Valitse Tallenna ja sitten Lähetä.

Vinkki: Jos haluat aloittaa livestriimin kokouksen aikana, valitse oikeasta alakulmasta  Toiminnot  ja sitten  Livestriimaus ja sitten Aloita striimaus.

Lue lisää videokokouksen livestriimauksesta.

Videokokoukseen osallistumisen seuraaminen

Osallistumisen seuraaminen on mahdollista näissä Workspace-versioissa
  • Enterprise Starter
  • Enterprise Plus
  • Enterprise Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade

Läsnäoloraporteista voit seurata, kuka osallistui kokoukseesi ja kuinka kauan. Järjestäjä saa läsnäoloraportin sähköpostiinsa kokouksen jälkeen. Läsnäoloraportti on Google Sheets ‑taulukko, joka sisältää osallistujien nimet, sähköpostiosoitteet ja puheluun osallistumisen keston.

Lue lisää osallistumisen seuraamisesta

Osallistumisen seuraaminen Google Meetissä

Kokouksessa:

1. Klikkaa alareunasta Järjestäjän asetukset .
  2. Laita sivupaneelista päälle Osallistujien seuranta.

Osallistumisen seuraaminen Google Kalenterista

Uusi tapahtuma:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Luo uusi tapahtuma.
  3. Klikkaa Lisää Google Meet ‑videokokous.
  4. Valitse oikealta Muuta neuvottelun asetuksia .
  5. Valitse Osallistujien seuranta ja sitten Tallenna.

Aiemmin luotu kokous:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse kokous ja sitten Muokkaa tapahtumaa .
  3. Valitse tapahtuman tiedoista Muuta neuvottelun asetuksia .
  4. Valitse Osallistujien seuranta ja sitten Tallenna.

Lue lisää osallistumisen seuraamisesta Google Meetissä.