Samarbeid ved bruk av Jamboard i Google Meet

Jamboard-appen avvikles i 2024. Finn ut mer om avviklingen av Google Jamboard.

Du kan starte eller åpne Google Jamboard-tavler mens du deltar i møter. En Jamboard-tavle er en virtuell tavle der du kan idémyldre med andre i sanntid.

Viktig: For å kunne starte eller åpne Jamboard-tavler i Meet-samtaler må du bli med i samtalen via en datamaskin. Folk som deltar i møter via mobilenheter eller nettbrett, mottar en link til en Jam-fil og videresendes til Jamboard-appen.

Start eller åpne Jamboard-tavler i møter

Bruk Jamboard i møter
  1. Start eller bli med i et møte.
  2. Nederst til høyre klikker du på Aktiviteter  og så Tavlebruk
  3. Velg et alternativ:
    • For å opprette en ny Jamboard-tavle, klikk på Start en ny tavle.
    • For å åpne en Jamboard-fil fra Disk-området ditt, delte disker eller datamaskinen, klikk på Velg fra Disk

Tips: Jamboard-filen åpnes i en ny fane, og en link deles automatisk via chatten i samtalen.

Start eller åpne møter i Jamboard

Start møter via Jamboard
  1. Åpne Jamboard på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Meet og så Start et nytt møte. Start nye møter i Jamboard
    • Jamboard- og Meet-deltakere vises side om side i samme vindu eller i samme fane. Jamboard og møtet vises sammen
  3. For å dele presentasjonen, klikk på Presenter til alle Del skjerm i panelet til høyre.
    • For å slutte å dele, klikk på Stopp presentasjonen Avbryt presentasjonen nederst til høyre.
  4. For å dele møtelinken, klikk på Kopier møteinvitasjonen Content copy.
  5. For å forlate samtalen, klikk på Forlat samtalen Avslutt samtalen nederst til høyre.
Bli med i møter via Jamboard
  1. Åpne Jamboard på en datamaskin.
  2. Klikk på Meet øverst til høyre.
    • For å bli med i et planlagt møte, klikk på det aktuelle møtenavnet.
    • For å bli med via en kode, klikk på Bruk en møtekode og så Skriv inn en kode. Start nye møter i Jamboard
  3. Bli med i møtet.
    • For å bli med uten å dele Jamboard-tavlen din, klikk på Bli med i møtet. Med denne innstillingen kan du ikke dele skjermen din eller endre visningene til andre deltakere.
    • For å bli med og dele Jamboard-tavlen din, klikk på Vis bare denne fanen.
      • Viktig: Du kan ikke endre presentasjonsfanen i Jamboard. For å veksle mellom faner mens du deler, kan du presentere fra Google Meet.
    • Tips: Hvis møtet er åpent i en annen fane, klikker du på Flytt møtet hit i Jamboard.
  4. Jamboard- og Meet-deltakere vises side om side i samme vindu eller i samme fane.Jamboard og møtet vises sammen
  5. For å stoppe presentasjonen, klikk på Stopp presentasjonen Avbryt presentasjonen nederst til høyre.

Slik fungerer tilgangstillatelser for Jamboard

• Deltakere som er med i kalenderinvitasjonen og tilhører samme organisasjon som Jam-verten, får automatisk redigeringstilgang til Jamboard-tavlen så snart den blir delt.

Viktig: Hvis du er Google Workspace for Education-bruker, får deltakerne lesetilgang som standard. Du må gi dem redigeringstilgang til Jamboard-tavlen.

• Deltakere som ikke er med i kalenderinvitasjonen, men som tilhører samme organisasjon som Jam-verten, får automatisk redigeringstilgang hvis Jamboard-tavlen deles etter at de har blitt med i møtet.

Viktig: Du må gi tilgang til eventuelle deltakere som blir med i møtet etter at Jamboard-tavlen er delt.

• Deltakere som ikke tilhører samme organisasjon som Jam-verten, må gis tilgang. Åpne Jam-filen > klikk på Del og så skriv inn e-postadressene og så klikk på Ferdig.