Samenwerken met een Jamboard in Google Meet

De Jamboard-app wordt in 2024 beëindigd. Meer informatie over de beëindiging van Google Jamboard

Een Google Jamboard starten of openen tijdens een vergadering. Een Jamboard is een virtueel whiteboard waarop u live kunt brainstormen met anderen.

Belangrijk: U kunt alleen een Jamboard starten of openen tijdens een Meet-gesprek als u op een computer deelneemt aan het gesprek. Deelnemers aan de vergadering op een mobiel apparaat of tablet krijgen een link naar een Jamboard-bestand en worden naar de Jamboard-app gestuurd.

Een Jamboard starten of openen in een vergadering

Jamboard gebruiken in een vergadering
  1. Start of neem deel aan een vergadering.
  2. Klik onderaan op Activiteiten  en dan Whiteboarding.
  3. Selecteer een optie:
    • Als u een nieuwe Jamboard wilt maken, klikt u op Een nieuw whiteboard starten.
    • Als u een bestaande Jamboard wilt openen vanuit uw Drive, een gedeelde Drive of uw computer, klikt u op Kiezen uit Drive

Tip: Het Jamboard-bestand wordt geopend in een nieuw tabblad en er wordt automatisch een link gedeeld via de chat in het gesprek.

Een vergadering starten of openen in Jamboard

Een vergadering starten vanuit Jamboard
  1. Open Jamboard op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Meet en dan Een nieuwe vergadering starten. Een nieuwe vergadering starten in Jamboard
    • U ziet Jamboard- en Meet-deelnemers naast elkaar in hetzelfde venster of tabblad. Jamboard en vergadering worden samen getoond
  3. Als u een presentatie wilt delen, klikt u in het rechterdeelvenster op Alles presenteren Scherm delen.
    • Als u de presentatie niet meer wilt delen, klikt u rechtsonder op Presenteren stoppen Presentatie annuleren.
  4. Als u de vergaderingslink wilt delen, klikt u op Deelname-informatie kopiëren Content copy.
  5. Als u het gesprek wilt verlaten, klikt u rechtsonder op Gesprek verlaten Gesprek beëindigen.
Deelnemen aan een vergadering vanuit Jamboard
  1. Open Jamboard op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Meet .
    • Als u wilt deelnemen aan een geplande vergadering, klikt u op de naam van de vergadering.
    • Als u wilt deelnemen met een code, klikt u op Vergaderingscode gebruiken en dan Voer een code in. Een nieuwe vergadering starten in Jamboard
  3. Neem deel aan de vergadering.
    • Als u wilt deelnemen, maar uw Jamboard niet wilt delen, klikt u op Deelnemen aan vergadering. U kunt dan niet presenteren of de weergave van andere deelnemers wijzigen.
    • Als u wilt deelnemen en uw Jamboard wilt delen, klikt u op Alleen dit tabblad presenteren.
    • Tip: Als de vergadering zich op een ander tabblad bevindt, klikt u in Jamboard op Vergadering hier bekijken.
  4. U ziet Jamboard- en Meet-deelnemers naast elkaar in hetzelfde venster of tabblad.Jamboard en vergadering worden samen getoond
  5. Als u de presentatie wilt stoppen, klikt u rechtsonder op Presenteren stoppen Presentatie annuleren.

Over toegangsrechten voor Jamboards

• Deelnemers die in de agenda-uitnodiging staan en bij dezelfde organisatie horen als de Jamboard-host, krijgen automatisch bewerkingsrechten voor de Jamboard nadat deze is gedeeld.

Belangrijk: Als u Google Workspace for Education gebruikt, krijgen deelnemers standaard alleen weergaverechten. U moet ze bewerkingsrechten geven voor de Jamboard.

• Deelnemers die niet in de agenda-uitnodiging staan, maar bij dezelfde organisatie horen als de Jamboard-host krijgen automatisch bewerkingsrechten als de Jamboard wordt gedeeld nadat ze deelnemen aan de vergadering.

Belangrijk: U moet toegang geven aan mensen die deelnemen aan de vergadering nadat de Jamboard is gedeeld.

• Deelnemers uit een andere organisatie dan de Jamboard-host moeten toegang krijgen. Open het Jam-bestand > klik op Delen en dan typ de e-mailadressen en dan klik op Klaar.