Ta Street View-bilder och publicera dem med din telefon

Du kan använda mobilkameran för att publicera en serie sammanfogade foton i Street View i Google Maps.

Obs! Denna funktion kanske inte är tillgänglig på alla språk och i alla länder.

Ta bilder

Viktigt! Denna funktion är endast tillgänglig på enheter Android 7.0 eller senare som är kompatibla med ARCore. Kontrollera om enheten är ARCore-kompatibel.
  1. Öppna Street View-appen Street View på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Skapa Skapa följt av Sammanfogade foton längst ned.
  3. Bekräfta din GPS-position genom att trycka på Info  Information. Du behöver GPS för att samla in Street View-data.
  4. Rikta telefonen rakt framåt.
     Tips! Ta bilderna i liggande läge för bästa resultat.
  5. Tryck på Ta foto Ta ett foto.
    • Uppgifterna visas vid sidan av kameraknappen medan du tar bilder.
  6. Tryck på Stoppa Stoppa fotografering för att stoppa fotograferingen.

Tips! Överväg att använda ett stativ om det är tillåtet i ditt område.

Publicera bilder

Viktigt!

• Vi rekommenderar att du publicerar bilder medan du är ansluten till Wi-Fi. Bilderna kan vara stora och kräva mycket bandbredd när du publicerar dem.
  • Platserna där du tar bilder används för att placera dem på kartan. Skicka bara in bilder som du vill dela med andra.
  1. Öppna Street View-appen Street View på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Profil längst ned för att hitta dina bilder. Bilderna visas i kronologisk ordning.
  3. Välj önskade bilder och tryck på Publicera Publicera.
    • Hur lång tid det tar att publicera bilden beror på filstorleken och nätverkets bandbredd. Publiceringen kan ta en till tre gånger så lång tid som fotograferingen.
    • Du kan se dina publicerade bilder genom att trycka på Profil. Du hittar dina bilder under Publicerat. Bilderna måste bearbetas innan de blir tillgängliga. Sammanfogningen av enskilda foton syns inom 24 timmar efter publiceringen.

Tips! Du kan också se dina sammanfogade Street View-bilder i Street View-lagret på Google Maps om du har bidragit till ett område där det inte finns några befintliga Street View-bilder. Sammanfogade foton visas som prickade blå linjer i Street View-lagret på din mobila enhet.