Filma och publicera i videoläge

Skapa automatiskt en egen Street View medan du kör, cyklar eller promenerar. I videoläget spelas det in en video som konverteras till Street View när du publicerar den. Data om din position används för att geotagga inspelningen och fastställa dess position.

Obs!

• Den här funktionen är bara tillgänglig för godkända Street View-fotografer och Local Guides nivå 6 eller högre.
  • Videoläget är bara tillgängligt med kameror som är Street View mobile-ready eller Street View auto-ready och som är kompatibla med Android-versionen av Street View-appen.
  • Endast utomhusvideor kan konverteras till Street View, eftersom inomhusvideor vanligen inte kan registrera korrekt GPS-information.
  • När du publicerar inspelningen kopieras den först till din mobil. Nedladdningen tar en eller två gånger så lång tid som videons längd.
  • Se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme på mobilen (fem minuters inspelning motsvarar cirka 2,5 GB).

Skapa Street View-foton med videoläge

1. Ställ in och anslut din mobil och 360-graderskamera.
  2. Tryck på den blå kameralänken Street View-kamera.
  3. Svep åt vänster för att välja läget Video och tryck på Videokamera Videokamera.
  4. Tryck på Videokamera Videokamera när du vill sluta spela in.
  5. Du ser en avisering om att inspelningen är klar och en översikt över inspelningsuppgifterna. Du kan radera inspelningen från kameran efter nedladdningen.
  6. Tryck på Ladda ned nu.
  7. Du får en avisering om att nedladdningen har påbörjats och en förloppscirkel. Bilderna överförs till din mobil och Street View-appen.
  8. Tryck på fliken Privat för att visa inspelningen.
  9. Tryck på Ladda upp Ladda upp.
  10. Tryck på Publicera. Detta kan ta en stund beroende på filens storlek. Publiceringen tar en till tre gånger så lång tid som videons längd. Obs! Bearbetningstiden påverkas av din nätverksbandbredd. Vi rekommenderar att du laddar upp filen när du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.
  11. Det tar ett tag innan bilderna har bearbetats och de blir tillgängliga i din profil strax efter publiceringen. Sammanfogningen av enskilda 360-foton syns inom 24 timmar efter att publiceringen har slutförts.

Tips

• 360-videor använder mycket lagringsutrymme. Du kan rensa lagringsutrymmet genom att markera kryssrutan Radera efter nedladdning när du laddar ned videor via Street View-appen.
  • Om du vill radera bilder från kameran Ricoh Theta V laddar du ned appen Ricoh Theta S.
  • Om du inte har valt att radera videon från mobilen visas den i fotogalleriet på mobilen. Du kan publicera den på YouTube.
  • När du tittar på en samling i Street View-appen syns bara tio 360-foton åt gången. Zooma in om du vill se fler.
  • Längre inspelningar delas upp i mindre delar. På så sätt kan du kopiera delar av inspelningen till mobilen för publicering även om det inte finns tillräckligt med lagringsutrymme för fullängdsversionen.
  • Om du publicerar Street Views för områden där det redan finns sådana väljer vi automatiskt standardsamlingen för en gata utifrån kvalitet, upplösning och senaste besök. Du kommer också åt din Street View via direktlänken du får genom att klicka på Dela i Street View-appen. Du kan även använda tidmaskinsfunktionen i Google Maps för att hitta en samling från ett visst datum.