De snelheid controleren

Als u een snelheidsmeter in uw navigatie toevoegt, kunt u zien hoe snel u rijdt.

Belangrijk: Snelheidsmeters die worden weergegeven in de Google Maps-app, worden alleen ter informatie gebruikt. Zorg ervoor dat u de snelheidsmeter van uw voertuig gebruikt om uw werkelijke rijsnelheid vast te stellen.

Meldingen over snelheidslimieten ontvangen

Als de snelheidslimietfunctie beschikbaar is op uw locatie, kunt u aan de hand van de snelheidsmeter in de app zien of u te snel rijdt. De snelheidsindicator verandert van kleur als u de snelheidslimiet overschrijdt.

Opmerking: Externe factoren kunnen ertoe leiden dat de snelheidsmeter van Maps afwijkt van uw werkelijke snelheid.

De snelheidsmeter in- of uitschakelen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik op het menu Menu en dan Instellingen en dan Navigatie-instellingen
  3. Schakel onder Rijopties Snelheidsmeter in of uit.

Tip: Als de snelheidslimietfunctie beschikbaar is op uw locatie, kunt u de snelheidsmeter in- of uitschakelen door tijdens het navigeren op de snelheidslimiet te tikken Circle_speed_limit/Box_speed_limit

Meer informatie over navigatie in Google Maps