Stemmen op een plaats om met anderen naartoe te gaan

Als uw groep niet kan bepalen waar ze naartoe willen gaan, kunt u mensen uitnodigen voor een lijst met plaatsen. Vervolgens kan iedereen stemmen op een plaats om naartoe te gaan.

Opmerking: 'Shortlists' en 'groepsshortlists' heten nu 'groepslijsten'.

Een groepslijst met plaatsen maken

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar een specifieke plaats of selecteer een plaats die door Maps wordt aanbevolen.
  3. Tik op de plaats en dan Opslaan en dan Nieuwe lijst.
  4. Geef bovenaan een naam voor uw groepslijst op.
  5. Tik op Groep en dan Volgende en dan Gereed.
Tip: U kunt ook een groepslijst maken in 'Mijn plaatsen'. Tik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Lijsten.

Een plaats aan uw groepslijst toevoegen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Lijsten.
  3. Tik onder 'Groepslijsten' op een lijst en dan Toevoegen.
  4. Zoek naar een plaats.
Tip: Als u een plaats aan een groepslijst wilt toevoegen, kunt u ook op Opslaan tikken nadat u naar een plaats heeft gezocht.

Uw groepslijst bewerken

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Lijsten.
  3. Tik onder 'Groepslijsten' op een lijst.
  4. Kies een optie:
  • Tik op Meer en dan Verwijderen om uw hele groepslijst te verwijderen.
  • Wilt u een plaats uit de lijst verwijderen, dan veegt u deze naar links en tikt u op Verwijderen.
  • Als u een lijst wilt verlaten die iemand met u heeft gedeeld, tikt u op Meer en dan Verlaten.
  • Tik op Meer en dan Naam wijzigen om de naam van de groepslijst te bewerken.

Uw groepslijst delen

Mensen die lid worden van uw groepslijst, kunnen plaatsen toevoegen en verwijderen, andere mensen uitnodigen en stemmen over waar ze naartoe willen gaan.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Open een groepslijst.
  3. Tik op Uitnodigen.
  4. Geef onderaan op met wie u uw lijst wilt delen. U kunt ook mensen uitnodigen via sms, chat of andere berichten-apps.

Stemmen op een plaats in uw groepslijst

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Mijn plaatsen en dan Lijsten.
  3. Tik onder 'Groepslijsten' op een lijst.
  4. Tik onder een plaats op Leuk thumbs up blue of Niet leuk thumbs down.

Tip: Als u de plaats met de meeste stemmen wilt vinden in de kaartweergave, tikt u op Kaart.