Je woon-werkverkeer of reis plannen

Voordat je begint aan je reis met eigen of openbaar vervoer naar huis, werk of andere plaatsen, kun je je reis plannen en nuttige informatie bekijken. Zo weet je wanneer je het best kunt vertrekken, hoeveel verkeersdrukte je kunt verwachten, welke route je het best kunt nemen en of je onderweg hinder kunt verwachten.

Informatie over verkeer en openbaar vervoer vinden

Met Google Maps kun je al je frequente reizen snel met één tik vinden. Je ziet informatie over je verwachte aankomsttijd, hoeveel verkeersdrukte je kunt verwachten en of je onderweg rekening moet houden met ongevallen.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Ga Go

Tip: Tik op een willekeurige plaats op de kaart of sleep de tabbladen weer naar beneden om de kaart te bekijken.

Het vervoermiddel voor je woon-werkverkeer wijzigen

Je kunt routes voor je frequente reizen bekijken door reizen vast te zetten op het tabblad Ga Go.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Ga Go.
  3. Zoek naar je bestemming in de zoekbalk bovenaan.
  4. Tik onderaan op Route.
  5. Selecteer bovenaan je vervoermiddel.
  6. Selecteer de gewenste route.
  7. Tik onderaan op Vastzetten .

Je kunt je reis vastzetten en terugvinden op het tabblad Ga wanneer je deze weer nodig hebt.

Tip: Vastzetten werkt alleen met Auto en Openbaar vervoer. Meer informatie over het tabblad Ga  Go.

Je vaste routes uitschakelen

Als je locatiegeschiedenis is ingeschakeld, kunnen we je een routebeschrijving voor je vaste routes laten zien. Als je deze routes niet aan je Google-account wilt koppelen, kun je je locatiegeschiedenis uitschakelen.

Opmerking: Je vaste routes zijn alleen zichtbaar voor jou.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Instellingen en dan Persoonlijke content.
  3. Scroll naar 'Locatie-instellingen'.
  4. Tik op Locatie is ingeschakeld.
  5. Schakel Locatiegeschiedenis bovenaan het scherm uit.

Het verkeer nu en later checken

Als je je bestemming in zo kort mogelijke tijd wilt bereiken, kun je het typische verkeer checken voordat je gaat rijden. Zo kun je de drukste tijden van de dag vermijden.

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Zoek naar een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Tik onderaan op Route.
  4. Tik bovenaan op Auto Auto.
  5. Tik onderaan op de witte balk om het volgende te zien:
    • Het huidige verkeer op je route.
    • Typisch verkeer per uur en eventuele files onderweg

Het vervoermiddel voor een deel van je reis wijzigen

Tip: Deze functie is alleen beschikbaar op mobiel en op bepaalde locaties.

Je kunt verschillende vervoermiddelen, zoals autorijden, ritdiensten of fietsen, combineren met het openbaar vervoer tijdens dezelfde reis.

Als je je route hebt geselecteerd en de routebeschrijving ziet, kun je kiezen hoe je reist voor een deel van de reis. De rest van de route (zoals vertrektijden van openbaar vervoer en totale reistijd) wordt geüpdatet wanneer je het vervoermiddel wijzigt.