Een lijst met plaatsen maken

In Google Maps kun je een lijst met plaatsen maken, zoals je favoriete plaatsen of plaatsen die je wilt bezoeken.

Een nieuwe lijst maken

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Klik rechtsboven op Nieuwe lijst Plus.
  4. Geef een naam en een beschrijving op.
  5. Klik op Opslaan.

Een plaats opslaan in een lijst

1. Zoek een plaats of klik hierop op de kaart.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Kies een lijst. Klik op Nieuwe lijst Plus om een lijst te maken.
  4. Optioneel: Als je een plaats wilt verwijderen uit een lijst, klik je op Opgeslagen Plaats opslaan en dan de lijst.

Je lijsten bekijken

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Opgeslagen Plaats opslaan.

Een lijst bewerken of verwijderen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Als je een lijst wilt wissen, klik je op Meer Meer en dan Lijst verwijderen.
  4. Als je een lijst wilt bewerken, klik je bovenaan op Meer Meer en dan Lijst bewerken. Je kunt nu het volgende doen:
    • De lijst bewerken: Klik op de naam of de beschrijving die je wilt wijzigen.
    • Opmerkingen toevoegen: Klik in het vak onder het adres. Je kunt maximaal 4000 tekens gebruiken.
    • Een opgeslagen plaats verwijderen: Klik op Verwijderen Verwijderen.

Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Uw opmerkingen staan onder de plaats in de opgeslagen lijst.

Lijsten verbergen of delen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Tik naast de lijst die je wilt delen op Meer Meer en dan kies een optie:

Uw lijst weergeven of verbergen

Als u uw opgeslagen plaatsen wilt weergeven of verbergen terwijl u de kaart bekijkt, klikt u op Verbergen/weergeven op je kaart.

Je lijst delen

Opmerking: Je kunt plaatsen met ster niet delen.
Als je je opgeslagen lijst aan anderen wilt laten zien, klik je op Lijst delen en dan kies hoe je wilt delen. Als je een link wilt die je kunt delen met anderen, klik je op Link ophalen.
Klik op Opties voor delen om te bepalen hoe gemakkelijk je lijst kan worden gevonden.

Beheren wie je gedeelde lijsten mag bewerken

Anderen uitnodigen om je lijst te bewerken

Je kunt anderen uitnodigen om je gedeelde lijsten te bewerken:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Klik onder Lijsten op een lijst.
  4. Klik bovenaan de lijst op Delen en dan Uitnodigen om te bewerken.
  5. Klik op Link kopiëren.
    • Je kunt de link ook delen met een andere gebruiker via Gmail, X of Facebook.

Bewerkers verwijderen

Zo verwijder je alle huidige bewerkers:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Opgeslagen Plaats opslaan.
  3. Klik naast een lijst op Meer Meer en dan Opties voor delen.
  4. Zet onder Opties voor bewerken de optie Anderen deze lijst laten bewerken uit.

Een lijst volgen

Als je een lijst volgt die is gemaakt door iemand anders, staan de opgeslagen plaatsen van die persoon in Opgeslagen Plaats opslaan. De plaatsen worden ook getoond als voorgestelde locaties in Google Maps.

1. Open de lijst.
  2. Klik bovenaan op Volgen. Deze lijst wordt nu toegevoegd aan de groep lijsten die je volgt.
  3. Optioneel: Als je een lijst niet meer wilt volgen, klik je op de lijst en dan Je volgt.