Een rit aanvragen

In de Google Maps-app kunt u rittenservices vergelijken met andere manieren om op uw bestemming te komen, zoals openbaar vervoer of een looproute.

Belangrijk: Deze functie is niet in alle regio's of talen beschikbaar.

Een rit aanvragen

1. Open de Google Maps-app Maps op uw Android-telefoon of -tablet. Zorg ervoor dat u inlogt op uw Google-account.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik linksonder op Route Route.
  4. Tik bovenaan op Ritten Rittenservices. Er wordt een lijst van services, prijzen en tijden weergegeven. Lime-voertuigen en deelfietsdocks zijn niet in alle steden beschikbaar.
    • Zoeken naar Lime-voertuigen in de buurt: tik op Ov Ov of Fietsen Fietsen.
    • Zoeken naar deelfietsdocks in de buurt: tik op Fietsen Fietsen.
  5. Kies de service die u wilt gebruiken. U wordt naar de app van de aanbieder geleid. Als u de app niet heeft geïnstalleerd, wordt u naar de Play Store geleid, waar u de app kunt downloaden.
  6. Volg de instructies in de app van de aanbieder om uw ritverzoek te voltooien.

Tip: Maps geeft informatie weer die de aanbieders van rittenservices beschikbaar hebben gesteld. Als u een vraag of klacht over een van deze aanbieders heeft, neemt u rechtstreeks contact op met de betreffende aanbieder.

Informatie over ritten

Een fiets of een scooter aanvragen

Een Lime-voertuig aanvragen

Als Lime-voertuigen worden ondersteund in uw stad, kunt u een Lime-fiets of -scooter aanvragen in de Maps-app.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. In de ov-opties ziet u de Lime-fietsen en -scooters die bij u in de buurt beschikbaar zijn. Maps laat u het volgende zien:
    1. Het dichtstbijzijnde Lime-voertuig, inclusief het voertuigtype en de prijs
    2. Hoelang het duurt om zowel het voertuig als uw bestemming te bereiken
  3. Als u een Lime-voertuig wilt selecteren, tikt u op de optie voor Lime-voertuigen in de ov-opties om de Lime-app te openen en volgt u de instructies.

Een deelfietsdock gebruiken

Als uw stad deelfietsdocks ondersteunt, kunt u deze vinden in de Google Maps-app.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Zoek naar de naam van het lokale deelfietssysteem. U krijgt alle docks in de buurt te zien plus hoe vol of leeg ze zijn. Maps laat u het volgende zien:
    • Het dichtstbijzijnde fietsstation aan uw route, inclusief hoeveel fietsen of docks er beschikbaar zijn
    • Stapsgewijze fietsnavigatie van dock naar dock
  3. Als u een fiets wilt selecteren, tikt u op de optie voor deelfietsdocks in de fietsopties om de app van het deelfietssysteem te openen en volgt u de instructies.
Een lijst van aanbieders van rittenservices bekijken

Dit is een lijst van aanbieders van rittenservices die u mogelijk te zien krijgt, afhankelijk van uw land of regio:

• 99
  • Bay Wheels
  • Beat
  • Bitaksi
  • BlaBlaCar
  • Cabify
  • Careem
  • Chauffeur Privé
  • Gett
  • GO-JEK
  • Grab
  • JapanTaxi
  • Juno
  • Lime
  • Lyft
  • Meru Cabs
  • MyTaxi
  • Ola Cabs
  • Taxify
  • Uber
Welke informatie wordt gedeeld

We delen pas informatie met de aanbieder van rittenservices als u op een resultaat tikt. De volgende informatie wordt gedeeld:

• Maps deelt uw ophaallocatie en bestemming. Uw huidige locatie en de namen die u heeft ingesteld voor plaatsen (zoals Thuis en Werk), worden niet gedeeld.
  • Aanbieders van rittenservices delen informatie zoals geschatte kosten en wachttijden.
Hoe kosten worden berekend

Wanneer u op zoek bent naar een rit, geeft Google Maps u een schatting van de kosten. De uiteindelijke prijs voor de rit wordt bepaald door de aanbieder van de rittenservice, niet door Google. Neem contact op met de aanbieder van rittenservices voor meer informatie.