Een rit aanvragen

In de Google Maps-app kunt u rittenservices vergelijken met andere manieren om op uw bestemming te komen, zoals openbaar vervoer of een looproute.

Opmerking: Deze functie is niet in alle regio's en talen beschikbaar.

Een rit aanvragen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-telefoon of -tablet. Zorg ervoor dat u inlogt op uw Google-account.
  2. Zoek uw bestemming of tik erop op de kaart.
  3. Tik linksonder op 'Routebeschrijving' Route.
  4. Tik bovenaan op 'Ritten' Rittenservices. Er wordt een lijst van services, prijzen en tijden weergegeven.
    • Tik op 'Openbaar vervoer' OV om te zoeken naar Lime-voertuigen bij u in de buurt.
      Opmerking: Lime-voertuigen zijn niet in alle steden beschikbaar.
  5. Kies de service die u wilt gebruiken. U wordt naar de app van de provider geleid. Als u de betreffende app niet heeft geïnstalleerd, wordt u naar de Play Store geleid om de app te downloaden.
  6. Volg de instructies in de app van de provider om uw ritverzoek te voltooien.

Opmerking: Maps geeft informatie weer die de rittenserviceproviders beschikbaar hebben gesteld. Als u een vraag of klacht over een van deze providers heeft, neemt u rechtstreeks contact op met de betreffende provider.

Informatie over ritten

Een fiets of een scooter aanvragen

Als Lime-voertuigen worden ondersteund in uw stad, kunt u een Lime-fiets of -scooter aanvragen in de Maps-app. In uw OV-opties ziet u de Lime-fietsen en -scooters die bij u in de buurt beschikbaar zijn. Maps geeft het dichtstbijzijnde Lime-voertuig weer, inclusief het voertuigtype, de prijs en hoe lang het duurt om zowel het voertuig als uw bestemming te bereiken.

Als u een Lime-voertuig wilt selecteren, tikt u op de optie Lime-voertuig in de OV-opties om de Lime-app te openen en volgt u de instructies.

Een lijst van rittenserviceproviders bekijken

Dit is een lijst van rittenserviceproviders die u mogelijk te zien krijgt, afhankelijk van uw land of regio:

• 99
  • Beat
  • Bitaksi
  • BlaBlaCar
  • Cabify
  • Careem
  • Chauffeur Privé
  • Gett
  • GO-JEK
  • Grab
  • JapanTaxi
  • Juno
  • Lime
  • Lyft
  • Meru Cabs
  • MyTaxi
  • Ola Cabs
  • Taxify
  • Uber
Welke informatie wordt gedeeld

We delen pas informatie met de rittenserviceprovider wanneer u op een resultaat tikt. De volgende informatie wordt gedeeld:

• Maps deelt uw ophaallocatie en bestemming. Uw huidige locatie en de namen die u heeft ingesteld voor plaatsen (zoals Thuis en Werk), worden niet gedeeld.
  • Rittenserviceproviders delen informatie zoals geschatte kosten en wachttijden.
Hoe kosten worden berekend

Wanneer u op zoek bent naar een rit, geeft Google Maps u een schatting van de kosten. De uiteindelijke prijs voor de rit wordt bepaald door de rittenserviceprovider, niet door Google. Neem contact op met de rittenserviceprovider voor meer informatie.