Feiten checken over plaatsen op Google Maps

Je kunt informatie controleren als Google aanvullende verificatie over een plaats nodig heeft. Elke Maps-gebruiker kan fungeren als moderator. Local Guides verdienen 1 punt per factcheck.

Je krijgt specifieke bewerkingen voorgesteld op basis van je locatiegeschiedenis en zoekgeschiedenis. Als je je locatiegegevens niet hebt aangezet, kun je de moderatormodus niet openen. Je kunt feiten op de kaart verifiëren voor zaken als:

• het bestaan van een plaats,
  • openingstijden,
  • sluitingen,
  • heropeningen.

Tip: Beantwoord alleen vragen over feiten die je met directe kennis kunt verifiëren.

Feiten over plaatsen verifiëren

1. Open de Google Maps-app Maps op uw telefoon of tablet.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen and then Meer manieren om bij te dragen.
  3. Swipe bovenaan naar links over de categorieën.
  4. Tik op Info controleren.
  5. Volg de instructies op het scherm.