Feiten controleren over plaatsen in de buurt

Belangrijk: Dit artikel is alleen van toepassing op Android.

Je kunt informatie controleren als Google aanvullende verificatie over een plaats nodig heeft. Elke Maps-gebruiker kan fungeren als moderator. Local Guides verdienen 1 punt per stem, vergelijkbaar met wat ze krijgen als moderator voor feitelijke bewerkingen.

Specifieke bewerkingen worden aan je voorgesteld op basis van je locatiegeschiedenis. Als je locatie niet is ingeschakeld, heb je geen toegang tot de moderatormodus. Je kunt feiten op de kaart bewerken en controleren zoals:

• het bestaan van een plaats,
  • openingstijden,
  • sluitingen,
  • heropeningen.
Tip: Beantwoord alleen vragen over feiten die je kunt controleren of paraat hebt.

Feiten controleren over plaatsen in de buurt

1. Open de Google Maps-app Maps op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Bijdragen Bijdragen and then Nu bijdragen.
  3. Scroll omlaag naar 'Meer manieren om te delen'.
  4. Tik op Info controleren.
  5. Volg de instructies op het scherm.