Foto's en video's toevoegen, verwijderen of delen

Als u wilt helpen Google Maps te verbeteren en uw favoriete foto's en video's wilt delen, kunt u ze toevoegen aan Google Maps. U kunt op elk gewenst moment foto's en video's toevoegen of verwijderen. U kunt geen foto's of video's aan adressen toevoegen.

Wanneer u foto's post, is het volgende ook zichtbaar voor anderen:

Tip: Als u een Local Guide bent, kunt u punten verdienen door foto's en video's aan Google Maps toe te voegen.

Een foto toevoegen

Een foto toevoegen via de pagina van een plaats

1. Open Google Maps op uw computer en zoek naar een plaats.
  2. Nadat u een plaats heeft geselecteerd, klikt u op Een foto toevoegen. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om dit te zien.
  3. Er wordt een vak weergegeven. Sleep de foto die u wilt uploaden naar het vak of klik op Kies foto's om te uploaden.

Opmerking: U kunt foto's toevoegen voor interessante plaatsen (zoals bedrijven of parken), maar geen adressen of coördinaten.

Foto's toevoegen uit 'Mijn bijdragen'

1. Zorg ervoor dat u Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld.
  2. Open Google Maps op uw computer.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  4. Klik op het tabblad Bijdragen op Voeg je foto's toe aan Maps. Deze optie wordt niet weergegeven als u geen foto's heeft gemaakt met uw telefoon of we geen locatie voor uw foto's kunnen vinden.
    • Als u een foto wilt plaatsen, klikt u op een of meer foto's.
    • Als u de locatie van een foto wilt bewerken, klikt u op de naam van de plaats en selecteert u een andere plaats.
  5. Klik bovenaan op Posten Plaatsen.

Uw foto's bekijken of verbergen

Uw foto's bekijken

Volg deze stappen om alle foto's te bekijken die u heeft gedeeld op Google Maps:

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Kies Foto's.

Opmerking: Al uw foto's en reviews in Mijn bijdragen zijn zichtbaar voor andere mensen die Google Maps gebruiken. Er wordt een link naar Mijn bijdragen weergegeven in alle reviews en foto's die u indient.

De foto's in uw profiel bekijken

Uw Google Maps-profiel bevat uw reviews, gedeelde foto's en voortgang in het Local Guides-programma. Uw profiel is openbaar. Andere gebruikers kunnen de lijst zien met plaatsen die u heeft beoordeeld en waarvoor u een review heeft geschreven. Volg deze stappen om te zien hoe uw profiel eruitziet voor anderen:

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op Bijdragen en dan Profielinstellingen.
  4. Klik op Je openbare profiel bekijken.

De foto's in uw profiel verbergen

U kunt uw gedeelde foto's en video's in uw openbare profiel verbergen. Uw foto, beoordeling of review is nog wel te zien op de pagina van die plaats, tenzij u deze rechtstreeks verwijdert.

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op Bijdragen en dan Profielinstellingen.
  4. Schakel Bijdragen weergeven in je openbare profiel uit.

Uw reviews en beoordelingen worden niet meer weergegeven in uw profiel.

Een foto delen

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Kies Foto's.
  4. Zoek de foto die u wilt delen.
  5. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Delen.

Een foto verwijderen

Foto's in Google Zoeken bekijken of verwijderen

Foto's die zijn toegevoegd vanuit Google Zoeken, kunnen worden bekeken en verwijderd met behulp van Google Maps.

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op het tabblad Foto's om de door u bijgedragen foto's te bekijken.
  4. Klik op Meer Meer en dan Deze foto verwijderen als u een foto wilt verwijderen.

Opmerking: Het kan enkele minuten duren om foto's te verwijderen. Als u de wijzigingen niet meteen ziet, sluit u het venster 'Mijn bijdragen' en opent u het opnieuw.

Een foto toevoegen of verwijderen in Google Mijn Bedrijf

Bent u bedrijfseigenaar en heeft u uw bedrijf geverifieerd? Lees dan hoe u voor uw bedrijf een foto toevoegt of een foto verwijdert.

Een foto verwijderen uit Google Maps

Foto's die u verwijdert op Google Maps, worden ook verwijderd uit:

• Google Zoeken

Foto's die u verwijdert uit Maps, worden niet automatisch verwijderd uit:

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Klik op Mijn bijdragen.
  4. Kies Foto's.
  5. Zoek de foto die u wilt verwijderen.
  6. Klik in de rechterbovenhoek van de foto op Meer Meer en dan Deze foto verwijderen.

Een foto op Google Maps melden

Als u iets op Google Maps ziet dat ongepast of onjuist is, kunt u dit melden.

1. Zoek een plaats of klik op een plaats op de kaart.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de grote foto om de fotogalerij te openen.
  3. Klik op de foto die u wilt melden.
  4. Klik aan de linkerkant op Meer Meer en dan Een probleem melden.

Meer informatie over het Maps-beleid inzake door gebruikers bijgedragen content.