Dela, överföra eller bädda in 360-gradersfoton med Street View-appen

Du kan dela 360-gradersfoton, överlåta bildrättigheterna till någon annan eller bädda in dina 360-gradersfoton på en blogg eller webbplats.

Dela 360-gradersfoton

Dela ett 360-gradersfoto

1. Öppna appen Street View Street View.
  2. Tryck på ett foto så att det visas.
  3. Tryck på Dela Dela.
  4. Välj appen du vill använda för att dela fotot.

Dela alla dina 360-gradersfoton

1. Öppna appen Street View Street View.
  2. Tryck på Dela Dela på fliken Profil.
  3. Välj appen du vill använda för att dela alla dina 360-gradersfoton.

Överlåta bildrättigheter

När du överlåter ett 360-foto till någon annan behåller du en kopia av fotot i din profil och anges som upphovsman för båda kopiorna. Visningsantal och erkännande i Godkänd-programmet för fotot förblir hos

• personen som ursprungligen bidrog med fotot
  • den tidigare ägaren av fotot (om det har överlåtits flera gånger)
  • den nuvarande ägaren av fotot.

Så här överlåter du dina bildrättigheter:

1. Öppna Street View-appen Street View.
  2. Under Profil öppnar du ett foto som du har publicerat.
  3. Tryck på Mer Mer högst upp till höger.
  4. Välj Överlåt rättigheter.
  5. Om ditt foto har lagts till på en verifierad Maps-plats anges platsen automatiskt i mottagarfältet och platsens ägare eller förvaltare anges som mottagare. Om du vill ändra mottagaren kan du ange önskad e-postadress. E-postadressen måste gälla ett Gmail-konto eller vara kopplat till ett Google-konto.
  6. Tryck på Överlåt rättigheter.

Obs!

• Du kan bara överlåta rättigheter för 360-gradersfoton som följer policyerna för godkännande och sekretess gällande bilder i Google Maps.
  • Om du har fem pågående överlåtelser kan du inte överlåta fler foton. Du kan överlåta bildrättigheterna igen när någon av de begärda överlåtelserna har godkänts eller efter 60 dagar, beroende på vad som inträffar först.
  • Om du är godkänd fotograf finns det ingen gräns för hur många överföringar du kan göra samtidigt.
  • Du hittar 360-gradersfoton som du har publicerat före november 2016 i mappen Geo Panoramas i Google Foton. När du raderar, flyttar, delar eller döljer 360-gradersfoton från mappen Geo Panoramas raderas dessa foton från Google Maps.

Bädda in 360-gradersfoton

Du kan bädda in ett foto på din webbplats eller blogg med Google Maps.

1. Öppna Google Maps på datorn och kontrollera att du är inloggad på samma konto som du använde i Street View-appen.
  2. Klicka på menyn .
  3. Klicka på Dina bidrag.
  4. Klicka på Foton.
  5. Välj fotot som du vill bädda in.
  6. Klicka på Mer Mer.
  7. Välj Dela eller bädda in bild.
  8. Välj Bädda in bild högst upp i rutan som visas.
  9. Välj önskad storlek. Kopiera sedan HTML-koden för inbäddning och klistra in den i källkoden på din webbplats eller blogg.