Aan de slag met de Google Maps-app

Is de Google Maps-app nieuw voor u? In deze stapsgewijze instructies maakt u kennis met de basisprincipes en leest u hoe u aan de slag kunt gaan.

Nadat u deze instructies heeft gelezen, kunt u informatie over plaatsen weergeven en bekijken hoe u er komt. Ook weet u hoe u in de Maps-app uw thuis- en werkadres opslaat. Dit bespaart u later tijd.

1. Uw thuisadres en werkadres opslaan

Als u uw thuis- en werkadres in de app opslaat, hoeft u later minder te typen. Bovendien vindt u altijd in een handomdraai de snelste route van en naar uw werk.

Als u uw thuis- en werkadres wilt opslaan, moet u eerst inloggen bij Google Maps.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op  Opgeslagen  Plaats opslaan. Tik onder 'Je lijsten' op Gelabeld.

3. Voer uw thuis- of werkadres in.

Gerelateerde onderwerpen:

2. Informatie weergeven over een plaats

U kunt op de kaart een plaats opzoeken om een routebeschrijving te genereren. U kunt ook allerlei informatie lezen, zoals de openingstijden of het menu, en Street View-beelden bekijken.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Zoek een plaats of tik op een plaats op de kaart.
  3. Swipe omhoog over het infoblad.

Tip: Met de iPhone 6s en hoger kunt u 3D Touch gebruiken om de website van een plaats te vinden, een plaats op te slaan, een routebeschrijving op te zoeken en een plaats te delen. Als u 3D Touch wilt inschakelen, gaat u naar de app Instellingen Algemeen Toegankelijkheid 3D Touch zorg dat de schakelaar op Aan staat. Open vervolgens Google Maps en druk stevig op een plaats.