Använda Street View i Google Maps

Med Street View kan du utforska världens landmärken, se naturens underverk och gå in på ställen som museer, arenor, restauranger och butiker. Du kan använda Street View i Google Maps, Street View-galleriet och Street View-appen.

Upptäck var Street View är tillgängligt.

Öppna Street View i Google Maps

Så här kan du visa Street View-foton:

• Sök efter en plats eller en adress i Google Maps.
  • Dra Pegman till en plats på kartan.
  • Sök efter en plats eller adress i Google Sök.
Söka efter en plats eller en adress i Google Maps
  1. Öppna Google Maps.
  2. Sök efter en plats eller klicka på en platsmarkör på kartan.
  3. Välj fotot med en Street View-ikon 360-gradersfoto till vänster.
  4. När du är klar klickar du på Föregående Tillbaka i det övre vänstra hörnet.
Använda Pegman
  1. Öppna Google Maps.
  2. I det nedre högra hörnet klickar du på Pegman . Dra sedan Pegman till det område du vill utforska.
  3. Släpp musknappen för att släppa Pegman på en blå linje, en blå punkt eller en orange prick på kartan.
  4. När du är klar klickar du på Föregående Tillbaka i det övre vänstra hörnet.
Använda Google Sök
  1. Öppna Google Sök.
  2. Sök efter en plats eller adress.
  3. Klicka på bilden med etiketten Visa utsidan.

Hitta bilder på gatunivå från andra datum

Du kan se bilder på gatunivå som tagits vid olika tidpunkter från Street View-arkivet och andra bidragande användare. Du kan t.ex. utforska hur din stadsdel har förändrats genom åren.

1. Dra och släpp Pegman på kartan.
  2. Klicka på Tid .
  3. Längst ned använder du reglaget om du vill gå längre bak i tiden.
  4. Om du vill avsluta Street View klickar du på Föregående Tillbaka i det övre vänstra hörnet.

Obs! Det kanske inte finns historiska bilder för varje plats som har Street View-bilder.

Upptäck Street View

• Förflytta dig genom att röra muspekaren i den riktning du vill resa. Markören blir en pil som visar den riktning du rör dig i.
  • Leta efter X om du vill se vart du kan fortsätta. Klicka en gång när du vill gå till X.
  • Se dig omkring genom att klicka och dra musen. Du kan även använda pilarna till höger och vänster om kompassen.
  • Zooma in och ut genom att scrolla med musen eller zooma med två fingrar på en styrplatta. Du kan även använda + och - nedanför kompassen.
  • Placera Street View-vyn i nordlig riktning genom att klicka på kompassen längst ned till höger.
  • Hoppa mellan gator genom att klicka på de blå, markerade rutterna i fönstret Tillbaka till kartan nere till vänster.

Rapportera ett problem med Street View

Så här rapporterar du en bild som bör censureras eller som kan uppfattas som stötande:
  1. Leta reda på bilden.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Rapportera ett problem.
  3. Välj problemet och klicka på Skicka.
  4. Vi behandlar din rapport så snart vi kan.