Locaties zoeken op Google Maps

Met Google Maps kunt u van alles zoeken, bijvoorbeeld postkantoren, pinautomaten, tankstations of straatnamen.

U krijgt betere zoekresultaten als u inlogt bij Google Maps. Wanneer u inlogt, kunt u snel plaatsen vinden die u eerder heeft gezocht en op naam naar uw contacten zoeken.

Zoeken naar een plaats

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Typ het adres of de naam van een plaats.
  3. Druk op Enter of klik op Zoeken Zoeken. Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, wordt het vergrootglas niet weergegeven.
  4. U ziet zoekresultaten als rode minispelden of rode stippen De minispelden geven de beste resultaten weer. De paarse spelden zijn advertenties. Meer informatie over de betekenis van minispelden.
  5. Optioneel: Als u zoekt naar een type plaats, zoals restaurants, kunt u uw resultaten filteren met de dropdownmenu's onder het zoekvak.

De volledige kaart bekijken

Als u de volledige kaart wilt bekijken, verbergt u het zoekvak en het zijvenster. Als u het zijvenster wilt verbergen, klikt u op de pijl Zijvenster samenvouwen aan de rechterkant van het zijvenster. Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, kunt u deze functie niet gebruiken.

Uw resultaten filteren

Als u de Lite-versie van Maps gebruikt, kunt u uw zoekresultaten niet filteren.

1. Zoek op uw computer naar een type bedrijf, restaurant of plaats.
  2. Kies een filter:
    • Prijs: zoek op basis van de prijs van restaurants.
    • Openingstijden: bekijk alleen plaatsen die momenteel zijn geopend voor klanten.
    • Hotelinformatie: bekijk incheckgegevens en de hotelklasse.

Zoektips

Hier volgen enkele voorbeelden van zoekopdrachten in Google Maps:

• Specifieke bedrijven: Starbucks.
  • Typen plaatsen: koffie in de buurt van Vondelpark.
  • De resultaten verfijnen door de plaatsnaam op te geven: supermarkt in Leiden.
  • De resultaten verfijnen door een postcode op te geven: tankstation in 2514.
  • Een kruispunt zoeken: Rokin en Spui.
  • Adres, plaats, provincie, land of luchthaven: Parkhaven 20 Rotterdam, AMS, luchthaven Amsterdam of Mount Everest, Nepal.
  • Coördinaten voor de breedte- en lengtegraad: 41.40338, 2.17403.
  • Vrienden en andere contacten (hiervoor moet u zijn ingelogd): Alex Kuipers.
  • Andere namen van mensen in uw G Suite-contacten.

Meer informatie over een plaats weergeven

Als u meer informatie wilt over een plaats, kunt u het volgende doen:

• Selecteer een minispeld op de kaart.
  • Plaats een speld op de kaart.
  • Zoek naar een specifieke plaats.

Er wordt informatie over de plaats weergegeven zoals het adres, de openingstijden, het telefoonnummer, de website en eventuele beoordelingen of reviews.

Tip: Met de iPhone 6s en hoger kunt u 3D Touch gebruiken om de website van een plaats te vinden, een plaats op te slaan, een routebeschrijving op te zoeken en een plaats te delen. Als u 3D Touch wilt inschakelen, gaat u naar de app Instellingen Algemeen Toegankelijkheid 3D Touch zorg dat de schakelaar op Aan staat. Open vervolgens Google Maps en druk stevig op een plaats.

Zoeksuggesties voor plaatsen bekijken

1. Log in op Google Maps.
  2. Open Google Maps of de Google Maps-app Google Maps.
  3. Typ een zoekopdracht in het zoekvak, zoals restaurants.
  4. Gepersonaliseerde zoekresultaten kunnen onder het zoekvak worden weergegeven. In uw zoekresultaten kunnen bijvoorbeeld plaatsen worden vermeld waarnaar u eerder heeft gezocht. Als u bent ingelogd op uw Google-account maar geen gepersonaliseerde zoekresultaten ziet, controleert u of Web- en app-activiteit is ingeschakeld.
  5. Kies een plaats om deze op de kaart te bekijken en meer informatie op te vragen.

Hoe Maps lokale resultaten weergeeft

Algemene plaatsen op de kaart

Lokale resultaten worden weergegeven voor mensen die zoeken naar bedrijven en plaatsen in de buurt van hun locatie. Ze worden weergegeven op verschillende plaatsen in Maps en Zoeken.

Zo ziet u waarschijnlijk lokale resultaten als u op uw mobiele apparaat naar 'Italiaans restaurant' zoekt. Google probeert het soort restaurant in de buurt weer te geven dat u graag bezoekt.

Lokale resultaten worden beïnvloed door verschillende factoren, voornamelijk ten aanzien van relevantie, afstand en prominentie. Deze factoren worden gecombineerd om de beste overeenkomst voor uw zoekopdracht te vinden.

De algoritmen van Google kunnen bijvoorbeeld bepalen dat een bedrijf dat verder bij u uit de buurt ligt, waarschijnlijk eerder heeft wat u zoekt dan een bedrijf vlakbij, en het daardoor een hogere positie in de zoekresultaten geven.

Opmerking: Resultaten in Google Maps worden niet beïnvloed door betalingen van andere bedrijven. Betaalde content in Google Maps is gelabeld.

Meer informatie over lokale zoekresultaten in Google.

Plaatsen die voor u relevant zijn

Sommige van de gepersonaliseerde zoekopdrachten die u op kaarten in Google Maps ziet, zijn alleen zichtbaar voor u. Als u Google+ gebruikt, ziet u mogelijk ook plaatsen die zijn aanbevolen of gedeeld door mensen in uw kringen.

Mogelijke bronnen van deze informatie:

In Google Maps

Mogelijke bronnen voor uw gepersonaliseerde plaatsen:

Als u geen zoeksuggesties wilt weergeven in Google Maps, schakelt u 'Web- en app-activiteit' uit.

Andere Google-producten

Mogelijke bronnen voor uw gepersonaliseerde plaatsen:

• Aangepaste kaarten, als u deze heeft in My Maps.
  • Mensen en plaatsen die u heeft toegevoegd aan Google Contacten, bijvoorbeeld Pizzeria Delfina.
  • Posts, reviews of beoordelingen die u in Google+ heeft geplaatst of die zichtbaar zijn voor u en die zijn getagd voor een plaats.

Als u geen zoeksuggesties wilt weergeven in Google Maps, moet u uw voorkeuren in de andere Google-producten updaten.