Zoeken op Google Maps

In Google Maps kunt u zoeken naar van alles, bijvoorbeeld naar specifieke bedrijven of bepaalde typen plaatsen.

1. Open Google Maps.
  2. Typ uw zoekopdracht.
  3. Druk op Enter of klik op de knop 'Zoeken' .
  4. [Optioneel] Als u naar een type plaats zoekt, kunt u uw resultaten filteren. Gebruik de dropdown-menu's onder het zoekvak.

De zoekresultaten worden als rode en oranje pictogrammen weergegeven op de kaart. De grotere pictogrammen geven de beste resultaten voor uw zoekopdracht aan.

Meer informatie over zoekopdrachten en resultaten

Manieren voor zoeken en filteren

Zoekvoorbeelden

Hier volgen enkele voorbeelden van zoekopdrachten in Google Maps:

• Specifieke bedrijven, zoals "Starbucks".
  • Typen plaatsen, zoals "koffie in de buurt van het vondelpark". Verfijn uw zoekopdracht met behulp van de filtermenu's in de infokaart voor zoekresultaten. Meer informatie over zoeken in de buurt.
  • Adres, plaats, provincie, land of luchthaven, zoals "AMS", "Luchthaven Amsterdam" of "Mount Everest, Nepal."
  • Coördinaten voor lengte- en breedtegraden, zoals "41.40338, 2.17403." Meer informatie over het gebruik van coördinaten voor lengte- en breedtegraden.
  • Vrienden en overige contacten, zoals 'Henny Vrienten' of andere namen van mensen in uw Google-contactpersonen

Filtervoorbeelden

U heeft verschillende filteropties, afhankelijk van het type plaats waarnaar u zoekt. Hier volgen enkele voorbeelden:

• Prijs: zoek op basis van de prijs van restaurants.
  • Nu geopend: bekijk alleen plaatsen die momenteel zijn geopend voor klanten.
  • Hotelinformatie: bekijk bijvoorbeeld incheckgegevens en de hotelklasse (3 sterren, 5 sterren, enzovoort)
  • Uit uw kringen: bekijk plaatsen die zijn beoordeeld door mensen die u kent.

Opmerking: Als u Maps gebruikt in de eenvoudige modus, kunt u deze opties niet gebruiken om zoekresultaten te filteren.

Een lijst met uw zoekresultaten bekijken

U kunt een lijst met uw zoekresultaten bekijken naast de kaart.

1. Open Google Maps.
  2. Typ uw zoekopdracht.
  3. Druk op Enter.
  4. In de kaart onder het zoekvak klikt u op Resultaten weergeven in een lijstweergave of Alle resultaten weergeven .
Meer informatie ophalen over een plaats

Als u meer informatie wilt over een plaats, kunt u het volgende doen:

• Op de kaart op een rood plaatspictogram klikken.
  • Zoeken naar een specifieke plaats.

De informatie over de plaats wordt weergegeven onder het zoekvak. Dit kan het volgende omvatten: adres, openingstijden, telefoonnummer, website en beoordelingen of reviews.

Foto's en reviews weergeven of toevoegen aan een plaats

Controleer onder het zoekvak of in Google+ reviews zijn geplaatst door mensen uit uw kringen of anderen.

Als u alle reviews wilt lezen, klikt u op [#] reviews.

Als u een review wilt schrijven over een plaats, klikt u op Een review schrijven.

Als u uw eigen foto van de plaats wilt toevoegen aan Google Maps, klikt u op Een foto toevoegen. Meer informatie over het toevoegen van foto'sOpmerking: als u Maps gebruikt in de eenvoudige modus, kunt u geen foto's toevoegen.