Zoeken naar plaatsen in de buurt en de omgeving verkennen

U kunt in Google Maps zoeken naar interessegebieden, lokale evenementen, trendy restaurants, activiteiten of bijzondere locaties. Vind plaatsen in de buurt, zoals museums, nieuwe restaurants of populaire bars en clubs. U kunt ook beoordelingen en beschrijvingen vinden.

Opmerkingen:

• Google Maps bevat content uit verschillende bronnen. Uw Maps-resultaten kunnen informatie bevatten van onze partners, onze gebruikers of het openbare web. Google kan content verwijderen als we constateren dat deze in strijd is met ons contentbeleid of met de toepasselijke wetgeving.
  • Lokale zoekresultaten in Maps zijn voornamelijk gebaseerd op relevantie, afstand, prominentie en uw persoonlijke interesses. Deze factoren worden gecombineerd om de beste overeenkomst voor uw zoekopdracht te vinden. De algoritmen van Google kunnen bijvoorbeeld bepalen dat een bedrijf dat verder bij u uit de buurt ligt, waarschijnlijk eerder heeft wat u zoekt dan een bedrijf vlakbij. Daardoor krijgt het een hogere positie in de zoekresultaten.
  • Resultaten in Google Maps worden niet beïnvloed door betalingen van andere bedrijven. Betaalde content in Google Maps is gelabeld.

Plaatsen in een specifiek gebied vinden

U kunt plaatsen vinden in de buurt van een gebied waarnaar u heeft gezocht.

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Druk op Enter of klik op 'Zoeken' Zoeken.
  4. Klik op 'In de buurt' In de buurt zoeken.
  5. Typ het soort plaatsen waarnaar u wilt zoeken, zoals hotels of luchthavens.
  6. Druk op Enter of klik op 'Zoeken' Zoeken. U ziet zoekresultaten als rode minispelden en rode stippen. De minispelden geven de beste resultaten weer. De paarse spelden zijn advertenties. Meer informatie over de betekenis van minispelden.
  7. Klik op de X In de buurt zoeken annuleren om terug te gaan naar het oorspronkelijke zoekresultaat.

U kunt ook de term 'in de buurt' gebruiken. Als u bijvoorbeeld koffiezaken wilt bekijken die zich in de buurt van het park bevinden, geeft u op: koffie in de buurt van Vondelpark.

Een plaats markeren voor beoordeling

U kunt bedrijfs- of plaatsnamen markeren als nabootsing van identiteit, aanstootgevend, nep, spam of ongepaste content.

Opmerking: Voor juridische kwesties, zoals auteursrecht- of handelsmerkgeschillen, dient u een melding in.

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Selecteer de plaats die u wilt markeren.
  3. Klik op Een bewerking voorstellen en dan Deze plaats verwijderen.
  4. Kies de reden waarom de plaats moet worden verwijderd.
  5. Klik op Verzenden.