Find eller angiv breddegrad og længdegrad

Hvis du vil søge efter et sted, skal du angive GPS-koordinaterne i længde- og breddegrader i Google Maps. Du kan også finde koordinaterne for steder, du tidligere har fundet.

Ud over længe- og breddegrader kan du bruge Plus Codes til at dele et sted uden adresse.

Find et sted ved at angive koordinater

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Angiv koordinaterne i søgefeltet. Her er nogle eksempler på formater, der fungerer:
  • Grader, minutter og sekunder (DMS): 41°24'12.2"N 2°10'26.5"E
  • Grader og decimalminutter: 41 24.2028, 2 10.4418
  • Decimalgrader (DD): 41.40338, 2.17403

3. Der vises en markør ved dine koordinater.

Få koordinaterne for et sted

1. Åbn Google Maps på din computer.
  2. Højreklik på et sted eller et område på kortet.
  3. Du kan kopiere koordinaterne automatisk ved at vælge breddegrad og længdegrad.

Formatér dine koordinater

Formatér dine koordinater, så de fungerer i Google Maps:

• Brug gradtegnet i stedet for "d".
  • Brug punktummer som decimaler, ikke kommaer.
    • Rigtigt: 41.40338, 2.17403
    • Forkert: 41,40338, 2,17403
  • Angiv koordinaten for breddegrad før koordinaten for længdegrad.
  • Kontrollér, at det første tal i dit breddegradskoordinat er mellem -90 og 90.
  • Kontrollér, at det første tal i dit længdegradskoordinat er mellem -180 og 180.