Aan de slag met Google Maps

Gebruik Google Maps op je computer, telefoon of tablet om te zoeken, te verkennen en overal ter wereld de weg te vinden. Op je computer kun je Google Maps online openen. Op je telefoon of tablet kun je de Google Maps-app Maps gebruiken.

Je woon- en werkadres instellen

Als je je woon- en werkadres in de app instelt, hoef je later minder te typen. Bovendien vind je altijd in een handomdraai de snelste route van en naar je werk.

Tip: Deze informatie kan worden gedeeld met andere Google-producten en -services.

Meer informatie over hoe je je woon- en werkadres kunt instellen

Informatie weergeven over een plaats

Zoek een plaats op de kaart en krijg een route. Je kunt ook allerlei informatie lezen, zoals openingstijden en menu's, en Street View-afbeeldingen bekijken.

Meer informatie over hoe je plaatsen zoekt op Google Maps

Een route opvragen en navigatie starten

Tik op een telefoon of tablet onderaan de kaart op Ga Go. Bekijk reistijden en routebeschrijvingen naar plaatsen waar je misschien naartoe gaat, zoals je huis, werk of agenda-afspraken.

Bekijk meer informatie over hoe je een route opvraagt en navigatie start in Google Maps.

Hoe de kaart werkt

Je kunt Google Maps op allerlei manieren gebruiken op je computer, telefoon of tablet. Hier zie je een aantal dingen die je kunt doen.

Tip: Niet alle functies zijn beschikbaar in alle regio's.

Zoekresultaten vinden

Zoek naar een plaats of een type plaats, bekijk recente zoekopdrachten of vraag een route op. Je ziet zoekresultaten als rode minispelden en rode stippen. De minispelden geven de beste resultaten weer. Klik of tik op een resultaat om meer informatie te bekijken, een route op te vragen of binnen een bedrijf te zoeken.

De kaart verkennen

Klik op je computer ergens op de kaart om informatie over een plaats te bekijken. Tik op je telefoon of tablet op een punt op de kaart en houd het vast om informatie over deze plaats te bekijken.

Afstanden tussen punten meten

Je kunt de afstand tussen twee punten meten.

Meer informatie over hoe je afstanden meet

Een gegevensprobleem melden

Je kunt Google Maps verbeteren door problemen met de kaart te melden, zoals onjuiste bedrijfsgegevens, verkeerde straatnamen of andere fouten.

Meer informatie over hoe je gegevensproblemen kunt melden

Informatie over verkeer, openbaar vervoer, fietsen, terrein en COVID-19 zoeken

Je kunt meer informatie over reisroutes, verkeer, het landschap of COVID-19 bekijken.

1. Open Google Maps Google Maps op je mobiele apparaat. Tik op Lagen Lagen en dan kies een optie.
  2. Open Google Maps op je computer. Plaats de muisaanwijzer op Lagen Lagen en dan kies een optie.
De wereld in 3D bekijken

Als je een 3D-weergave van de wereld wilt bekijken op je computer, klik je linksonder op het vierkantje.

Street View vinden

Als er Street View-afbeeldingen beschikbaar zijn, zie je een Street View-miniatuur als je een plaats op de kaart kiest.

Meer informatie over Street View in Maps

De kaart verplaatsen

Als je meer informatie op de kaart wilt bekijken, kun je in- of uitzoomen. Op je mobiele apparaat kun je gebaren gebruiken zoals draaien, kantelen en zoomen om snel door de Google Maps-app te navigeren.

Meer informatie over hoe je de kaart- en tekstgrootte aanpast en zoomt, draait en kantelt in Google Maps

Je huidige locatie vinden

Als je wilt zoeken naar plaatsen om je heen en sneller routes wilt genereren, kun je de kaart centreren op je huidige locatie.

Meer informatie over hoe je je huidige locatie in Google Maps vindt

Tip: Binnen enkele seconden kun je verkeersinformatie, opties voor openbaar vervoer en interessante lokale plaatsen zien. Meer informatie over plaatsen in de buurt en reizen.

Plaatsen beoordelen en reviewen

Deel je mening over de plaatsen die je bezoekt door middel van reviews en beoordelingen.

Meer informatie over hoe je plaatsen beoordeelt en reviewt