Overzicht van Google Maps

U gebruikt de kaart om te zoeken, te verkennen en uw weg te vinden in de wereld. Hoe meer u met de kaart werkt, hoe meer deze op maat wordt gemaakt.

De kaart en de belangrijkste functies en kenmerken verkennen

De onderstaande legenda beschrijft enkele beschikbare functies van Google Maps. Mogelijk zijn niet alle functies beschikbaar in alle regio's.

1. Zoeken. U kunt ook op het zoekvak klikken om een routebeschrijving te genereren, recente zoekopdrachten weer te geven, OV- en fietsroutes te bekijken en verkeer te visualiseren onder het zoekvak.
  2. Routebeschrijvingen opvragen. Klik op de knop voor routebeschrijvingen vanuit een plaatsresultaat of klik op het lege zoekvak en klik op Routebeschrijving.
  3. Resultaten bekijken. Uw zoekresultaten worden weergegeven op de kaart. De grotere markeringen zijn topresultaten. Klik op een resultaat om meer informatie te bekijken, een routebeschrijving te genereren of zelfs binnen te kijken bij een bedrijf. Onder het zoekvak worden de details weergegeven. Meer informatie over spelden en markeringen.
  4. Afdrukken. Klik op Bestand > Afdrukken in de menubalk van uw browser om de kaart af te drukken. Bekijk meer informatie over hoe u routebeschrijvingen afdrukt.
  5. De wereld in 3D bekijken. U kunt de 3D Earth-weergave inschakelen door in de linkerbenedenhoek te klikken. Als u over de Lite-modus beschikt, ziet u satellietbeelden in plaats van de Earth-weergave.
  6. Een speld plaatsen of de kaart verkennen. Klik op een pictogram op de kaart om een speld te plaatsen. Klik vervolgens op willekeurige plaatsen op de kaart om de details over die plaats weer te geven onder het zoekvak. Meer informatie over navigatie.
  7. Met de rechtermuisknop klikken voor meer opties. Klik met de rechtermuisknop op de kaart om afstanden tussen twee punten te meten, de kaart te verkennen of een routebeschrijving van/naar die locatie te krijgen.
  8. De kaart delen of insluiten. U kunt de URL van uw kaart met alle geselecteerde plaatsen of routebeschrijvingen op elk moment delen. Of klik op Kaart delen en insluiten om een korte link of insluitcode op te halen.
  9. Hulp krijgen en feedback verzenden. Volg een rondleiding, vind antwoorden op uw vragen, meld een probleem of geef suggesties om Google Maps te verbeteren.
  10. Een probleem melden. Meld problemen met de gegevens om Google Maps te verbeteren.
  11. Street View weergeven en meer. Vind een plaats op de kaart. Beelden zoals Street View en foto's worden weergegeven op de infokaart onder het zoekvak. Bekijk nog meer beeldmateriaal door in de rechterbenedenhoek op de knop Verkennen te klikken.

Meer informatie over de kaart

Navigeren op de kaart

Als u met de kaart wilt schuiven, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en sleept u de kaart. U kunt ook de pijltoetsen van uw toetsenbord gebruiken om de kaart naar het noorden, zuiden, oosten en westen te verplaatsen.

Zoom in en uit met de knoppen zoom in en zoom out in de rechterbenedenhoek van de kaart. U kunt ook dubbelklikken om in te zoomen of het scrolwieltje van de muis of de trackpad gebruiken om in en uit te zoomen.

Inzicht krijgen in de betekenis van spelden en markeringen

Markeringen worden in Google Maps gebruikt om een belangrijke plaats aan te duiden. Wanneer u bijvoorbeeld zoekt naar een adres, wordt dat adres in Google Maps aangegeven met een speld. Soorten symbolen:

Deze speld markeert waar het bedrijf of adres ligt op de weergegeven kaart.
Klik willekeurig ergens op de kaart om een informatiekaart over die plaats uit te klappen. U kunt deze kaarten niet opslaan.
Nadat u naar een adres of bedrijf heeft gezocht, tonen deze markeringen alle zoekresultaten. De grotere markeringen duiden relevantere zoekresultaten aan en kunnen symbolen in de markering van het type bedrijf bevatten.
Deze markeringen verschijnen automatisch op de kaart om potentieel interessante plaatsen aan te geven. De markering verandert afhankelijk van de aard van de plaats (bijvoorbeeld bar, restaurant, school, park of winkelcentrum).
Wanneer u een plaats opslaat, verandert de markering in een ster. U hoeft maar op de kaart te kijken om al uw plaatsen met ster terug te vinden.
Wanneer u een routebeschrijving opvraagt, geeft deze markering uw vertrekpunt en bestemming weer.
Deze markeringen geven aan waar openbaar vervoer beschikbaar is en uit welke typen openbaar vervoer u kunt kiezen.
Deze markeringen met oplichtende randen geven plaatsen aan die u worden aanbevolen op basis van plaatsen die u eerder heeft beoordeeld of waarvoor u een review heeft geplaatst. Het is ook mogelijk dat anderen in uw kringen een plaats hebben beoordeeld of een review hebben geplaatst.
Deze markeringen, gedeeltelijk donker aan de binnenkant, geven plaatsen aan die u al heeft bezocht tijdens het navigeren op de kaart. Dit pictogram wordt weergegeven als u bij een plaats heeft ingecheckt of er een beoordeling of recensie heeft geplaatst.
Andere manieren om Google Maps te bekijken

U kunt Google Maps ook op een van de volgende manieren weergeven: