Kennismaking met Google Maps

Dit artikel gaat over de klassieke versie van Google Maps. Heeft u zich aangemeld voor de nieuwe versie van Google Maps, lees dan dit artikel.

In het volgende overzicht vindt u een beschrijving van de functies die beschikbaar zijn in Google Maps voor desktopcomputers. Mogelijk zijn niet alle functies beschikbaar voor uw locatie.

1. Routebeschrijving genereren: moet u ergens naartoe? Klik hier voor routebeschrijvingen voor de auto, het openbaar vervoer, fietsen en lopen.
  2. Mijn plaatsen: maak uw eigen kaarten, geef uw locaties met ster weer en bekijk over welke bedrijven u een recensie heeft geschreven.
  3. Zoeken op Google Maps: zoek naar plaatsen, bedrijven, kruispunten, adressen en meer op Google Maps.
  4. Verbergen/weergeven: klik op de pijl-links (<<) om het linkerdeelvenster te verbergen en op de pijl-rechts (>>) om het linkerdeelvenster weer te geven.
  5. Navigeren op de kaart: klik en sleep de kaart om rond te kijken of gebruik de pijlen. Sleep de zoomschuifregelaar omhoog of omlaag om steeds meer in of uit te zoomen.
  6. Lagen: plaats de muisaanwijzer op de widget in de rechterhoek van de kaart om de beschikbare lagen voor uw locatie weer te geven, zoals verkeer, foto's en meer.
  7. Afdrukken/verzenden: druk een kaart af of verzend kaarten naar anderen.
  8. Link naar deze pagina: maak een webadres (URL) voor uw kaart dat gemakkelijk kan worden gedeeld met anderen.
  9. Zoekresultaten: u vindt uw zoekresultaten in het linkerdeelvenster. Klik op een resultaat om meer informatie te bekijken.
  10. Kaart: het kaartgebied bevat een geografische locatie met bijbehorende zoekresultaten en andere informatie over de locatie.
  11. Street View: sleep de gele pegman boven aan de zoomschuifregelaar naar een locatie op de kaart om afbeeldingen op straatniveau te bekijken en te navigeren.
  12. Informatievenster: als u op een rode markering klikt, wordt er een informatievenster weergegeven met aanvullende informatie over een bepaalde plaats.
  13. Overzichtskaart: geef de locatie van uw huidige kaartweergave (in het paarse vak) weer in combinatie met een groter geografisch gebied. U kunt op elk gewenst moment klikken om de overzichtskaart te verbergen of opnieuw weer te geven.
  14. Een probleem melden: help ons Google Maps verder te verbeteren door gegevensproblemen te melden.

Andere manieren om Google Maps te bekijken

U kunt Google Maps ook op een van de volgende manieren weergeven:

U kunt de kaart en de bijbehorende lagen ook in de taal bekijken die uw voorkeur heeft. Deze optie is beschikbaar voor het Chinees, Japans, Russisch, Koreaans, Oekraïens of Engels. Meer informatie over alle beschikbare lagen in Google Maps.

Ga voor meer ondersteuning naar het Helpforum van Google Maps. Hier kunt u informatie uitwisselen met andere Google Maps-gebruikers door vragen te stellen en antwoorden te delen.