Google Mapsin käyttäminen

Google Mapsia voi käyttää tietokoneella, puhelimella tai tabletilla. Voit hakea ja tutkia sen avulla eri puolilla maailmaa olevia paikkoja ja reittejä. Avaa tietokoneellasi Google Maps. Jos käytät puhelinta tai tablettia, avaa Google Maps ‑sovellus Maps.

Tämän oppaan tarkoitus on opastaa sinut alkuun Google Mapsin käytössä.

Kodin ja työpaikan osoitteiden määrittäminen

Säästyt kirjoittamiselta, kun määrität koti- ja työosoitteesi. Näin voit myös vähentää työmatkaan kuluvaa aikaa, kun saat tiedon nopeimmasta reitistä.

Huom. Nämä tiedot saatetaan jakaa muille Google-tuotteille ja ‑palveluille.

Lue lisää kodin ja työpaikan osoitteiden lisäämisestä

Paikan tietojen hakeminen

Voit etsiä haluamasi paikan kartalta ja saada reittiohjeet kyseiseen paikkaan. Voit myös hakea tietoa esimerkiksi yritysten aukioloajoista ja ruokalistoista tai katsoa Street View ‑kuvia.

Lue lisää paikkojen hakemisesta Google Mapsissa

Reittiohjeiden hakeminen ja navigoinnin aloittaminen

Tärkeää: Joissakin kaupungeissa Google Maps ‑sovelluksessa näkyy Aloita Go eikä Työmatka Työmatka.

Lue lisää reittiohjeiden hakemisesta ja navigoinnin aloittamisesta Google Mapsissa.

Huom. Voit nähdä puhelimella ja tabletilla matka-ajat ja reittiohjeet seuraaviin mahdollisiin määränpäihisi, kuten kotiin, töihin tai kalenteriisi merkittyihin tapaamisiin. Napauta kartan alareunasta Työmatka Työmatka. Selaa sitten näkyviin tulevia vaihtoehtoja.

Kartan käyttäminen

Voit käyttää Google Mapsia useilla eri tavoilla tietokoneellasi, puhelimellasi tai tabletillasi. Alla on esitelty joitain mahdollisia käyttötapoja.

Huom. Osa ominaisuuksista ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.

Löydä hakutuloksia

Voit etsiä paikkaa tai tietyn tyyppisiä paikkoja, katsoa viimeisimpiä hakuja tai hakea reittiohjeita. Hakutulokset näkyvät pieninä punaisina merkkeinä tai punaisina pisteinä. Pienet merkit näyttävät parhaat tulokset. Klikkaamalla tai napauttamalla tulosta saat lisätietoja tai reittiohjeet tai voit katsella yrityksen sisätiloja.

Tutustu karttaan

Jos käytät tietokonetta, saat lisätietoa paikasta klikkaamalla mitä tahansa kartan kohtaa. Jos käytät puhelinta tai tablettia, saat lisätietoa paikasta koskettamalla mitä tahansa kartan kohtaa pitkään.

Mittaa pisteiden välinen etäisyys

Voit mitata kahden karttapisteen välisen etäisyyden.

Lue lisää etäisyyksien mittaamisesta

Ilmoita tietoihin liittyvästä ongelmasta

Voit auttaa meitä kehittämään Google Mapsia ilmoittamalla karttaan liittyvistä ongelmista, kuten virheellisistä yritystiedoista, vääristä teiden nimistä tai muista virheistä.

Lue lisää tietoihin liittyvien ongelmien ilmoittamisesta

Löydä liikennetietoja, julkisen liikenteen tietoja, pyöräreittejä ja maastokartan tietoja

Voit löytää lisätietoja matkareiteistä, liikenteestä tai maastosta.

• Jos käytät iPhonea, iPadia tai jotain muuta mobiililaitetta, napauta näytön yläosasta Tasot Tasot ja sitten valitse vaihtoehto.
  • Jos käytät tietokonetta, klikkaa Valikko Valikko. Valitse sitten haluamasi vaihtoehto luettelosta.
Katso maailmaa kolmiulotteisena

Voit katsoa kolmiulotteista Earth-näkymää tietokoneellasi klikkaamalla vasemmassa alakulmassa olevaa neliötä.

Katso Street View ‑kuvia

Jos valitset paikan kartalta ja näet Street View ‑pikkukuvan, paikasta on saatavilla Street View ‑kuvia.

Lue lisää Street View'n käyttämisestä Mapsissa

Siirrä karttaa

Jos haluat katsoa karttaa tarkemmin, lähennä tai loitonna näkymää. Jos käytät mobiililaitetta, voit liikkua Google Maps ‑sovelluksessa näppärästi käyttämällä eleitä, kuten kiertämistä, kallistusta ja zoomausta.

Lue lisää kartan ja tekstin koon muuttamisesta sekä kiertämisen, zoomauksen ja kallistuksen käyttämisestä Google Mapsissa

Löydä nykyinen sijaintisi

Voit hakea lähellä olevia paikkoja ja saada reittiohjeet nopeammin keskittämällä kartan nykyiseen sijaintiisi.

Lue lisää nykyisen sijainnin katsomisesta Google Mapsissa

Vinkki: Näet liikennetiedot, julkisen liikenteen reittivaihtoehdot ja paikalliset kiinnostavat paikat muutamassa sekunnissa. Lue lisää lähellä olevista paikoista ja liikenteestä

Arvioi ja arvostele paikkoja

Kerro arvostelujen ja tähtiluokitusten avulla mielipiteesi paikoista, joissa käyt.

Lue lisää paikkojen arvioimisesta ja arvostelemisesta