Zoeken op Google Maps

Dit artikel gaat over de klassieke versie van Google Maps. Heeft u zich aangemeld voor de nieuwe versie van Google Maps, lees dan dit artikel.

Met Google Maps kunt u naar allerlei dingen zoeken. Leer hieronder hoe u naar specifieke soorten plaatsen en locaties kunt zoeken en hoe u de zoekresultaten kunt interpreteren:

Bedrijven

U kunt op twee manieren naar bedrijven zoeken:

• Typ de naam van het bedrijf in de zoekbalk en klik op de knop 'Zoeken' (of druk op Enter).
  • Geef het type bedrijf op waarnaar u zoekt en klik op de knop 'Zoeken' (of druk op Enter).

Zoekresultaten worden weergegeven in het linkerdeelvenster van de pagina en als pictogrammen op de kaart zelf.

Als er geen geografische locatie is opgegeven, gebruikt Google Maps de functie Automatische locatie om zoekresultaten bij u in de buurt weer te geven. U kunt zoekresultaten doorsturen naar uw auto of telefoon.

Zoekvoorbeelden:
Google
visrestaurant 1012
pizza in de buurt van den haag
Hotels Mechelen, België

Adressen

Als u naar een adres wilt zoeken, geeft u het adres op en klikt u op de knop 'Zoeken' (of druk op Enter). Zoekresultaten worden weergegeven in het linkerdeelvenster van de pagina en als pictogrammen op de kaart zelf.

Probeer indien mogelijk de volgende notaties te gebruiken voor adressen: 'Adres, plaats, provincie' of 'Adres, postcode, plaats'. In het tweede geval is een komma na het adres handig om te voorkomen dat de postcode wordt geïnterpreteerd als een huisnummer, en is de plaatsing van plaats en postcode afhankelijk van de adresnotatie in het betreffende land.

Zoekvoorbeelden:
Pim Mulierlaan 1, Heerenveen, Friesland
Houses of Parliament, Westminster, Londen SW1A 0AA

Straten en kruisingen

Voor straten geeft u de straatnaam en de plaatsnaam op. Voor kruisingen geeft u dezelfde informatie op, maar scheidt u de straatnamen van elkaar door middel van 'en' of '&'.

Voor kruisingen geeft u de straat of kruising op en klikt u op de knop 'Zoeken' (of drukt u op Enter). Zoekresultaten worden weergegeven in het linkerdeelvenster van de pagina en als pictogrammen op de kaart zelf.

Opmerking: zoeken naar kruispunten is niet in alle landen of talen beschikbaar.

Zoekvoorbeelden:
Broadway en E 14th St, New York, NY
Abbey Road

Locaties: woonplaatsen, gemeenten, provincies, deelstaten, landen en werelddelen

Als u wilt zoeken naar plaatsen, staten, provincies, landen of werelddelen, geeft u de naam van de locatie op en klikt u op de knop 'Zoeken' (of druk op Enter). Zoekresultaten worden weergegeven in het linkerdeelvenster van de pagina en als pictogrammen op de kaart zelf.

Zoekvoorbeelden:
Schiphol
Madrid, Spanje

Coördinaten

Als u de exacte coördinaten voor de lengte- en breedtegraad van een locatie weet, kunt u ze in de zoekbalk typen en op de knop 'Zoeken' klikken (of op Enter drukken). Zoekresultaten worden weergegeven in het linkerdeelvenster van de pagina en als pictogrammen op de kaart zelf. Meer informatie over het gebruik van coördinaten voor de lengte- en breedtegraad.

Zoekvoorbeeld: 38.342, -109.3257

Geografische elementen

Als u bijvoorbeeld wilt zoeken naar parken, bergen of meren, geeft u de naam van het element op en klikt u op de knop 'Zoeken' (of drukt u op Enter). Zoekresultaten worden weergegeven in het linkerdeelvenster van de pagina en als pictogrammen op de kaart zelf.

Voor de beste resultaten geeft u de naam van het element op, evenals de regio waarin het zich bevindt.

Zoekvoorbeelden:
Half Dome
Mount Everest, Nepal

Zoekresultaten in Google Maps interpreteren

1. Speld op de kaart: gebruik deze markering om het zoekresultaat op de kaart te vinden.
  2. Titel: klik naast de titel op 'Meer informatie' om naar de Places-pagina van het bedrijf te gaan.
  3. Ster: markeer locaties met een ster zodat u er later snel toegang toe heeft.
  4. Adres: bekijk het postadres van deze locatie.
  5. Foto: bekijk een miniatuurafbeelding die is overgenomen van de Places-pagina van het bedrijf.
  6. Beoordeling en recensies: bekijk de totale beoordeling op basis van de schaal van Google en het aantal recensies dat op internet is gevonden. Klik op de beoordeling om naar de lokale Google+ pagina van het bedrijf te gaan.
  7. Fragment: lees een korte samenvatting over de locatie, geselecteerd uit een recensie.
  8. Beschrijvende termen: lees een kort, automatisch gegenereerd overzicht met informatie over deze locatie.

Opmerking: de hoeveelheid informatie die in informatieballonnen wordt weergegeven, kan variëren.