Wat je kunt doen als je steeds meldingen krijgt dat je gps-signaal verloren is gegaan

Tijdens de navigatie houdt Google Maps bij wat je locatie is om je stapsgewijze routes te bieden. Je kunt het bericht 'Gps-signaal verloren' krijgen als je locatie niet op betrouwbare wijze kan worden vastgesteld.Soms is dat logisch, omdat gps-signalen binnen of onder de grond niet beschikbaar zijn. Als je het bericht te vaak krijgt, kan dat duiden op een probleem, zoals een bijna lege batterij of zelfs een defect in de telefoon of gps-eenheid.

Tip: Google Maps toont de melding 'gps-signaal verloren' alleen als je apparaat een gps-signaal heeft kunnen krijgen.

Check of het probleem alleen in Google Maps optreedt

• Probeer een gps-status-app van derden te installeren.
  • Als je apparaat buiten bij een onbewolkte hemel geen gps-signaal kan krijgen als het helemaal is opgeladen, moet het misschien worden gerepareerd.
  • We raden een gps-status-app aan in plaats van een andere navigatie-app, met name op Android-apparaten, omdat sommige navigatie-apps mogelijk geen gps-locatiesignalen gebruiken.

Tip: Als Google Maps je locatie toont als je niet navigeert, betekent dat niet per se dat je telefoon een gps-signaal heeft. Moderne telefoons kunnen je locatie op verschillende manieren bepalen, maar voor Google Maps is een gps-/GNSS-locatie vereist voor actieve navigatie.

Checken of er andere redenen zijn waarom je het gps-signaal kunt verliezen

• Als je locatierechten zo hebt ingesteld zodat Google Maps je locatie alleen onder specifieke omstandigheden kan vaststellen, kan je op andere momenten de melding 'Gps-signaal verloren' krijgen.
  • Bepaalde soorten autoruiten die schittering verminderen, hebben een metalen basis die voorkomt dat gps-signalen je telefoon in de auto bereiken.
  • Sommige telefoons beschikken over een batterijbesparingsfunctie, die gps uitzet als de batterij bijna leeg is.
    • Sommige telefoons doen dat alleen in specifieke situaties, bijvoorbeeld als de batterij bijna leeg is en het scherm uitstaat of als Google Maps op de achtergrond draait.