Een weg toevoegen of corrigeren in Google Maps

Als we weginformatie moeten toevoegen of bewerken in Google Maps, kunt u ons dit laten weten. Voorbeelden van Google Maps-wegfouten:

• Onjuiste wegnamen
  • Onjuiste informatie over eenrichtings- en tweerichtingswegen
  • Een onjuist getekende weg
  • Wegafsluitingen
  • Een weg op de kaart die niet bestaat
  • Ontbrekende wegen
  • Onjuiste markeringslocaties
Belangrijk: Je kunt alleen bewerkingen voor Maps indienen in bepaalde landen en regio's.

Onjuiste informatie over een weg corrigeren

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu.
  3. Klik links op De kaart bewerken en dan Een weg toevoegen of corrigeren.
  4. Selecteer op de kaart de weg die je wilt corrigeren.
  5. Controleer links het geselecteerde wegsegment.
  6. Selecteer onder Informatie bewerken het type informatie dat je wilt corrigeren en voer de correctie in.
  7. Klik op Klaar en dan Indienen.

Een ontbrekende weg toevoegen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik op Menu Menu.
  3. Klik links op De kaart bewerken en dan Een weg toevoegen of corrigeren.
  4. Klik bovenaan op Weg toevoegen.
  5. Klik op de kaart op de locatie waar de ontbrekende weg begint en sleep naar de locatie waar de weg eindigt.
  6. Voeg links de naam van de weg en het wegtype toe en klik op Klaar.
    • Herhaal stap 4-6 om andere ontbrekende wegen toe te voegen.
  7. Klik op Verzenden