Så deltar du i virtuella testupplevelser med AR Beauty

Med Googles AR Beauty-upplevelser kan kunderna prova produkterna innan de köper. Det ger kunderna större tilltro till sitt köpbeslut och ökar sannolikheten för köp. Använd AR-tillgångar i dina gratisannonser och annonser för att visa upp dina produkter på mer interaktiva sätt och bygga en djupare relation med kunderna på Google.

Obs! Virtuella AR-testupplevelser är för närvarande endast tillgängliga för utvalda produktkategorier i särskilda regioner.

På den här sidan

Fördelar

• Virtuella testupplevelser med AR Beauty använder förstärkt verklighet så att kunder kan visualisera hur dina produkter ser ut på dem innan de köper dem.
  • Tack vare vår mångsidiga och verkliga modell kan människor prova dina produkter på flera olika modeller, oavsett om de handlar till sig själva eller till vänner och familj.

An animation demonstrating the Try On feature on Google

Så här fungerar det

Om du vill lägga till virtuella testupplevelser i dina produkter behöver du bara samarbeta med en dataleverantör. AR-tillgångarna laddas upp åt dig. Ingen ytterligare konfiguration krävs.

Obs! Vi har för närvarande stöd för tillgångar från Perfect Corp. och PulpoAR och vi arbetar ständigt med att få in fler datapartners.

Krav för gratisannonser

Om du vill använda den här funktionen i gratisannonser måste du samarbeta med en dataleverantör som kan ladda upp AR-tillgångar till Google åt dig. Du kan även ladda upp dina egna AR-tillgångar via ditt Manufacturer Center-konto.

Krav på Shopping-annonser

Om du vill använda den här funktionen i dina Shopping-annonser måste du uppfylla följande kriterier:

• Du ska ha ett Merchant Center-konto som innehåller de produkter du vill annonsera med testfunktionen.
  • Du ska ha ett Manufacturer Center-konto och dina varumärken måste vara registrerade på det.
  • Ditt Manufacturer Center-konto ska länkas till det Merchant Center-konto som används för dina annonskampanjer.
  • Du ska ha ett Google Ads-konto med en aktiv Performance Max-kampanj eller Shopping-kampanj som ska länkas till Merchant Center-kontot.

Anvisningar

Följ stegen nedan om du vill implementera testfunktionen.

För gratisannonser

Obligatoriskt: Samarbeta med en dataleverantör för AR-tillgångar.

Valfritt men rekommenderas: Stegen nedan är valfria men rekommenderas starkt.

1. Registrera dig för Merchant Center om du inte redan har ett konto och ladda upp dina produkter.
  2. Registrera dig för Manufacturer Center om du inte redan har ett konto och registrera dina varumärken.
    • När du skapar ditt Manufacturer Center-konto ska varumärket matcha varumärket för tillämpliga produkter i ditt Merchant Center-konto exakt (stavningen är skiftlägeskänslig). Du kan lägga till fler varumärken när ditt Manufacturer Center-konto har godkänts.
  3. Länka ditt Merchant Center-konto till ditt Manufacturer Center-konto.

För Shopping-annonser

1. Samarbeta med en dataleverantör för AR-tillgångar.
  2. Registrera dig för Merchant Center om du inte redan har ett konto och ladda upp dina produkter.
  3. Registrera dig för Manufacturer Center om du inte redan har ett konto och registrera dina varumärken.
    • När du skapar ditt Manufacturer Center-konto ska varumärket matcha varumärket för tillämpliga produkter i ditt Merchant Center-konto exakt (stavningen är skiftlägeskänslig). Du kan lägga till fler varumärken när ditt Manufacturer Center-konto har godkänts.
  4. Länka ditt Merchant Center-konto till ditt Manufacturer Center-konto.

Dina testtillgångar kan nu visas i gratisannonser och Shopping-annonser och din dataleverantör laddar upp dessa tillgångar åt dig. Tänk på att testfunktionen för Shopping-annonser för närvarande är i betastadiet och endast stöds för utvalda produktkategorier.

Vanliga frågor

Hur fungerar segmentering?

Segmenteringsmodeller hjälper oss att känna igen olika fysiska egenskaper, som hår, ögon, hud och läppar. Den virtuella testfunktionen för AR Beauty används för att lokalisera en persons ansikte eller hår och tillämpa rätt AR-effekt(er) på dem.

Hur fungerar rendering?

Renderingen fungerar genom att överlagra digitalt innehåll (till exempel ett läppstift eller en foundation) på en modellbild eller någons videoflöde. Slutresultatet är en andra bild eller video ovanpå den ursprungliga.

Vad är integritetspolicyn för den virtuella testupplevelsen för AR Beauty?

AR Beauty-upplevelsen skapades med integritet i åtanke. Google samlar inte in eller lagrar någon biometrisk data under AR Beauty-upplevelsen. En persons videoflöde lämnar aldrig enheten och används inte i träningssyfte.

Vilka faktorer kan påverka den virtuella testupplevelsen?

Resultaten varierar beroende på enhetstyp, internetanslutning, den produkt som testas och videoflödets ljusförhållanden. För bästa resultat rekommenderar vi att du använder livetestfunktionen i väl upplysta miljöer med bra internetanslutning. Om det inte är möjligt går det alltid att använda våra AR-modellbilder i stället.

Dessutom kan vissa produkter och nyanser ha begränsningar från tillverkaren som påverkar den virtuella testupplevelsen. Ljusare hårfärgsnyanser återges till exempel inte bra på mörkare hår, i enlighet med verkliga resultat. I sådana fall lägger Google till en ansvarsfriskrivning från tillverkaren så att kunderna är medvetna om att en produkt kanske inte rekommenderas för deras hår.