Slik kan du tilby virtuell prøving med AR Beauty

Med Googles AR Beauty kan kundene prøve produktene før de kjøper dem. Slik kan de føle seg tryggere på valget de tar, samtidig som det øker sannsynligheten for et kjøp. Ta med AR-elementer i de kostnadsfrie oppføringene og annonsene dine for å vise frem produktene dine på mer interaktive måter og utvikle tettere kundeforhold med folk som handler på Google.

Merk: Virtuell prøving med AR er foreløpig bare tilgjengelig for utvalgte produktkategorier i bestemte geografiske områder.

På denne siden

Fordeler

• Virtuell prøving med AR Beauty bruker utvidet virkelighet for å gi kundene et bedre inntrykk av hvordan produktene ser ut, før de kjøper dem.
  • Vi har et mangfoldig utvalg ekte modeller som kundene kan prøve produktene på, uansett om de handler til seg selv eller venner og familie.

An animation demonstrating the Try On feature on Google

Slik fungerer det

Hvis du vil legge til virtuell prøving av produktene dine, må du samarbeide med en dataleverandør. Leverandøren laster opp AR-elementene for deg. Du trenger ikke å gjøre noe annet for å konfigurere denne funksjonen.

Merk: Foreløpig støtter vi elementer fra Perfect Corp. og PulpoAR, og vi jobber kontinuerlig med å få med flere datapartnere.

Krav til kostnadsfrie oppføringer

Hvis du vil bruke denne funksjonen i kostnadsfrie oppføringer, må du samarbeide med en dataleverandør som kan laste opp AR-elementer til Google på dine vegne. Alternativt kan du laste opp dine egne AR-elementer via Manufacturer Center-kontoen din.

Krav til Shopping-annonser

Hvis du vil bruke denne funksjonen i Shopping-annonsene dine, må du oppfylle følgende kriterier:

• Du må ha en Merchant Center-konto som inneholder produktene du vil markedsføre med funksjonen for virtuell prøving.
  • Du må ha en Manufacturer Center-konto, og merkene dine må være registrert i denne kontoen.
  • Manufacturer Center-kontoen må være knyttet sammen med Merchant Center-kontoen du bruker til annonsekampanjene dine.
  • Du må ha en Google Ads-konto med en aktiv Performance Max- eller Shopping-kampanje, som er knyttet sammen med Merchant Center-kontoen.

Veiledning

Følg fremgangsmåten nedenfor for å ta i bruk prøvefunksjonen.

For kostnadsfrie oppføringer

Obligatorisk: Samarbeid med en leverandør av AR-elementdata.

Valgfritt, men anbefales: Trinnene nedenfor er valgfrie, men vi anbefaler på det sterkeste at du følger dem.

1. Registrer deg for Merchant Center hvis du ikke har en konto allerede, og last opp produktene dine.
  2. Registrer deg for Manufacturer Center hvis du ikke har en konto allerede, og registrer merkene dine.
    • Når du oppretter Manufacturer Center-kontoen din, må merket samsvare nøyaktig med merkenavnet for de aktuelle produktene i Merchant Center-kontoen din (det skilles mellom store og små bokstaver). Du kan legge til flere merker etter at Manufacturer Center-kontoen din er godkjent.
  3. Knytt Merchant Center-kontoen din til Manufacturer Center-kontoen din.

For Shopping-annonser

1. Samarbeid med en leverandør av AR-elementdata.
  2. Registrer deg for Merchant Center hvis du ikke har en konto allerede, og last opp produktene dine.
  3. Registrer deg for Manufacturer Center hvis du ikke har en konto allerede, og registrer merkene dine.
    • Når du oppretter Manufacturer Center-kontoen din, må merket samsvare nøyaktig med merkenavnet for de aktuelle produktene i Merchant Center-kontoen din (det skilles mellom store og små bokstaver). Du kan legge til flere merker etter at Manufacturer Center-kontoen din er godkjent.
  4. Knytt Merchant Center-kontoen din til Manufacturer Center-kontoen din.

Nå kan elementene dine for virtuell prøving vises i kostnadsfrie oppføringer og Shopping-annonser, og dataleverandøren din laster opp disse elementene på dine vegne. Vær oppmerksom på at funksjonen for virtuell prøving i Shopping-annonser foreløpig er en betaversjon som bare støttes for utvalgte produktkategorier.

Vanlige spørsmål

Hvordan fungerer segmentering?

Segmenteringsmodeller hjelper oss med å gjenkjenne ulike fysiske trekk, som hår, øyne, hud og lepper. I virtuell prøving med AR Beauty bruker vi dem til å finne ansiktet eller håret til en person, slik at vi kan legge over AR-effekter.

Hvordan fungerer gjengivelsen?

Gjengivelsen fungerer ved å legge digitalt innhold (for eksempel en leppestift- eller foundation-farge) over et modellbilde eller en videofeed. Sluttresultatet er et ekstra bilde eller en ekstra video oppå det opprinnelige elementet.

Hva er personvernreglene for AR Beauty?

AR Beauty-opplevelsen er utviklet med personvern i tankene. Google samler ikke inn eller lagrer biometriske data når AR Beauty brukes. Brukernes videofeed forlater aldri enheten deres, og den brukes heller aldri til opplæringsformål.

Hvilke faktorer kan påvirke den virtuelle prøveopplevelsen?

Resultatene varierer etter enhetstype, internettilkobling, produktet som prøves, og lysforholdene for videofeeden. For best mulige resultater anbefaler vi at du bruker sanntidsfunksjonen for prøving i omgivelser med god belysning og god internettilkobling. Hvis det ikke er mulig, er bildene våre av AR-modeller alltid tilgjengelige.

I tillegg kan enkelte produkter og nyanser ha begrensninger fra produsenten som påvirker virtuell prøving. Lysere hårfarger gjengis for eksempel ikke særlig godt på mørkere hår – dette stemmer overens med resultatene du ville fått i virkeligheten. I slike tilfeller inkluderer Google en ansvarsfraskrivelse fra produsenten, slik at kundene blir klar over at produktet kanskje ikke anbefales for akkurat deres hår.

Linker til relatert innhold