Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

De AR-functie voor het virtueel uitproberen van cosmetica gebruiken

Met de AR-functie om cosmetica virtueel uit te proberen op Google kunnen kopers nagaan of producten hen staan voordat ze deze kopen. Zo krijgen kopers meer vertrouwen in hun beslissing en is de kans groter dat ze een aankoop doen. Neem AR-items op in uw gratis vermeldingen en advertenties om uw producten op interactievere manieren te tonen en een sterkere relatie met kopers op Google op te bouwen.

Opmerking: De AR-functie voor om cosmetica virtueel uit te proberen is momenteel alleen beschikbaar voor bepaalde productcategorieën in specifieke geografische gebieden.

Op deze pagina

Voordelen

• Met deze AR-functie die gebruikmaakt van augmented reality, kunnen kopers zien hoe cosmetica hen staat voordat ze deze kopen.
  • Er zijn diverse echte modellen beschikbaar, zodat mensen uw producten op verschillende typen modellen kunnen uitproberen, of ze nu voor zichzelf op zoek zijn of voor vrienden en familie.

An animation demonstrating the Try On feature on Google

Hoe het werkt

Als u wilt dat kopers uw producten virtueel kunnen uitproberen, heeft u een gegevensprovider nodig. De gegevensprovider uploadt de AR-items voor u. Er is geen extra instelling of configuratie vereist.

Opmerking: Op dit moment ondersteunen we items van Perfect Corp. en PulpoAR. We werken er voortdurend aan om meer gegevenspartners toe te laten.

Vereisten voor gratis vermeldingen

Als u deze functie wilt gebruiken in gratis vermeldingen, moet u samenwerken met een gegevensprovider die namens u AR-items kan uploaden naar Google. U kunt ook uw eigen AR-items uploaden via uw Manufacturer Center-account.

Vereisten voor Shopping-advertenties

Als u deze functie wilt gebruiken in uw Shopping-advertenties, moet u voldoen aan de volgende criteria:

• U moet een Merchant Center-account hebben met de producten waarvan u wilt dat kopers ze kunnen uitproberen.
  • U moet een Manufacturer Center-account hebben en uw merken moeten zijn geregistreerd in dit account.
  • Uw Manufacturer Center-account moet zijn gekoppeld aan het Merchant Center-account dat u gebruikt voor uw advertentiecampagnes.
  • U moet een Google Ads-account hebben met een actieve Performance Max-campagne of Shopping-campagne die gekoppeld moet zijn aan het Merchant Center-account.

Instructies

Volg de onderstaande stappen om de functie voor uitproberen te implementeren.

Voor gratis vermeldingen

Vereist: Werk samen met een gegevensprovider die AR-items levert.

Optioneel, maar aanbevolen: De onderstaande stappen zijn optioneel maar worden sterk aanbevolen.

1. Meld u aan voor Merchant Center als u nog geen account heeft en upload uw producten.
  2. Meld u aan voor Manufacturer Center als u nog geen account heeft en registreer uw merken.
    • Als u uw Manufacturer Center-account maakt, moet het merk exact overeenkomen met de merknaam van de toepasselijke producten in uw Merchant Center-account (de spelling is hoofdlettergevoelig). U kunt meer merken toevoegen nadat uw Manufacturer Center-account is goedgekeurd.
  3. Koppel uw Merchant Center-account aan uw Manufacturer Center-account.

Voor Shopping-advertenties

1. Werk samen met een gegevensprovider die AR-items levert.
  2. Meld u aan voor Merchant Center als u nog geen account heeft en upload uw producten.
  3. Meld u aan voor Manufacturer Center als u nog geen account heeft en registreer uw merken.
    • Als u uw Manufacturer Center-account maakt, moet het merk exact overeenkomen met de merknaam van de toepasselijke producten in uw Merchant Center-account (de spelling is hoofdlettergevoelig). U kunt meer merken toevoegen nadat uw Manufacturer Center-account is goedgekeurd.
  4. Koppel uw Merchant Center-account aan uw Manufacturer Center-account.

Uw items die kopers kunnen uitproberen komen nu in aanmerking voor weergave in gratis vermeldingen en Shopping-advertenties. Uw gegevensprovider uploadt deze items namens u. De functie voor uitproberen in Shopping-advertenties bevindt zich momenteel in de bètafase en wordt alleen ondersteund voor bepaalde productcategorieën.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt segmentering?

Met segmenteringsmodellen kunnen we verschillende fysieke kenmerken herkennen, zoals haar, ogen, huid of lippen. Wanneer kopers virtueel cosmetica uitproberen, gebruiken we deze modellen om het gezicht of het haar van de koper te vinden en hierop het juiste AR-effect toe te passen.

Hoe werkt renderen?

Bij renderen wordt digitale content (zoals lippenstift of foundation in een bepaalde tint) als overlay over een modelafbeelding of iemands videofeed geplaatst. Het eindresultaat is een 2e afbeelding of video over de oorspronkelijke afbeelding of video heen.

Wat is het privacybeleid voor de AR-functie om cosmetica virtueel uit te proberen?

Deze AR-functie is ontwikkeld met het oog op privacy. Google verzamelt en bewaart geen biometrische gegevens bij gebruik van de functie. De videofeed van een gebruiker verlaat het apparaat van de gebruiker nooit en wordt nooit gebruikt voor trainingsdoeleinden.

Welke factoren kunnen de gebruikerservaring beïnvloeden?

De resultaten kunnen variëren afhankelijk van het apparaattype, de internetverbinding, het product dat wordt uitgeprobeerd en de lichtomstandigheden van de videofeed. Voor de beste resultaten raden we u aan de functie voor live uitproberen te gebruiken in een goed verlichte omgeving met een goede internetverbinding. Als dat niet mogelijk is, kunnen altijd de afbeeldingen van het AR-model worden gebruikt.

Bovendien kunnen voor bepaalde producten en tinten beperkingen van de fabrikant gelden die van invloed zijn op het virtueel uitproberen. Lichtere tinten haarverf worden bijvoorbeeld niet goed weergegeven op donkerder haar, net zoals in het echt. In deze gevallen voegt Google een disclaimer van de fabrikant toe om kopers erop te attenderen dat een product misschien niet wordt aanbevolen voor hun haar.