Beginner's guide

Verifiera ditt Manufacturer Center-konto

När du har registrerat dig för Manufacturer Center behöver du göra flera kontroller innan du kan hantera ditt varumärke i Manufacturer Center. Du kan spåra statusen och vidta eventuella åtgärder för att slutföra registreringsprocessen genom att logga in på ditt konto.

Så fungerar verifieringen

Du har länkat ett Merchant Center-konto till Manufacturer Center

1. För kontoverifiering:
    • Vi skickar en begäran om godkännande via e-post till företagets e-postadress som du registrerade när du registrerade dig för Manufacturer Center (företagets e-postadress). Verifieringslänken upphör efter en vecka. Du kan skicka det igen eller ändra mottagarens adress genom att logga in på ditt konto.
    • Vi granskar kontouppgifterna som du har angett: företagsnamn, företagsadress, e-postadress. Det kan ta upp till två dagar att verifiera kontot.
    • Om e-postbegäran godkänns av e-postägaren och vi har verifierat dina uppgifter verifieras ditt konto.
  2. För varumärkesverifiering:
    • Vi granskar din varumärkesinformation. Det kan ta upp till två dagar att verifiera dina varumärken.
  3. Vi skickar en begäran om länkning till det Merchant Center-konto-id du har angett. Om begäran godkänns länkas Merchant Center-kontot till ditt Manufacturer Center-konto.
  4. Produktdata för ditt verifierade varumärke i ditt Merchant Center-konto synkroniseras med ditt Manufacturer Center-konto. Det kan ta upp till två dagar att synkronisera produktdatan. Läs mer om hur du synkroniserar produktdata

Du har inte länkat ett Merchant Center-konto till Manufacturer Center

1. För kontoverifiering:
    • Vi skickar en begäran om godkännande via e-post till företagets e-postadress som du registrerade när du registrerade dig för Manufacturer Center (företagets e-postadress). Verifieringslänken upphör efter en vecka. Du kan skicka det igen eller ändra mottagarens adress genom att logga in på ditt konto.
    • Vi granskar kontouppgifterna som du har angett: företagsnamn, företagsadress, e-postadress. Det kan ta upp till två dagar att verifiera kontot.
    • Om e-postbegäran godkänns av e-postägaren och vi har verifierat dina uppgifter verifieras kontot.
  2. För varumärkesverifiering:
    • Vi granskar din varumärkesinformation. Det kan ta upp till två dagar att verifiera dina varumärken.
  3. När ditt varumärke har godkänts försöker Manufacturer Center identifiera de mest lönsamma produkterna som tillhör varumärket. Om processen lyckas blir du ombedd både via e-post och i ditt Manufacturer Center-konto att låsa upp insikter för dina mest lönsamma produkter. När du låser upp insikter läggs produktdatan till automatiskt i ditt konto, och du kan komma åt statistik för dessa produkter. Du kan alltid redigera eller ta bort produkter som automatiskt lagts till i ditt konto.

Vanliga verifieringsproblem

Ditt konto har inte verifierats från företagets e-postadress

Om begäran ännu inte har godkänts kan du skicka en påminnelse från Manufacturer Center till företagets e-postadress. Om du vill ändra företagets e-postadress väljer du Ändra e-postadress för godkännande.

Ditt konto har underkänts under kontogranskningen

Om vi inte kan fastställa en relation mellan ditt företag och den angivna informationen, eller om vi inte kan avgöra om du äger varumärkena eller om du är en tillverkare, kommer ditt konto inte att godkännas.

Viktigt! Om vi inte kan verifiera ditt konto godkänns inte kontot (även om ägaren till företagets e-postadress godkände din begäran).

Varumärket har underkänts.

Om vi inte kan verifiera sambandet mellan varumärke och tillverkare kan vi ge avslag för varumärket. Problem med datakvaliteten, som överflödig information i varumärkets namn (till exempel Google ltd), stavfel eller grammatikfel eller en felaktig webbadress kan leda till att varumärket inte godkänns.

Åtgärda detta genom att välja Lägg till ett annat varumärke och uppdatera eventuell felaktig information om varumärket. Läs mer om avvisade varumärken

Det gick inte att länka ditt Merchant Center-konto till Manufacturer Center

Om du angav ett Merchant Center-id när du registrerade dig men länkningsbegäran inte har godkänts väljer du alternativet att skicka en påminnelse till Merchant Center-kontot i Manufacturer Center. Om du har åtkomst kan du godkänna länkningsbegäran direkt i Merchant Center.

Välj Länka ett annat konto om du vill uppdatera Merchant Center-id:t. En ny begäran skickas till det uppdaterade Merchant Center-kontot för godkännande.

Din produktdata från Merchant Center kunde inte synkroniseras

Vi synkroniserar endast produkter för varumärken som har verifierats i Manufacturer Center. Vissa produkter kan inte synkroniseras om vi inte har en tydlig signal om att de tillhör ett visst varumärke. Du kan kontrollera produktdatan i Merchant Center för att bekräfta att den är korrekt eller kontakta supporten om du tror att en produkt uppenbarligen tillhör ett verifierat varumärke och ändå inte har synkroniserats.

Du kan också lägga till produkter manuellt i Manufacturer Center med ett flöde (tillgängligt för alla konton) eller med Google-katalogen (endast tillgängligt för kvalificerade konton och varumärken).

Vad ska jag göra nu?

När ditt Manufacturer Center-konto har verifierats kan du börja hantera ditt Manufacturer Center-konto.