Handleiding voor beginners

Uw Manufacturer Center-account verifiëren

Nadat u zich voor Manufacturer Center heeft aangemeld, vinden er verschillende controles plaats voordat u uw merk in Manufacturer Center kunt beheren. Log in op uw account om de status te volgen en eventuele acties te ondernemen die nodig zijn om het aanmeldingsproces af te ronden.

Hoe werkt verificatie?

U heeft een Merchant Center-account aan Manufacturer Center gekoppeld

1. Voor accountverificatie:
    • We sturen een goedkeuringsverzoek naar het zakelijke e-mailadres dat u heeft geregistreerd toen u zich aanmeldde voor Manufacturer Center (het e-mailadres van het bedrijf). De verificatielink in deze e-mail verloopt na een week. U kunt de link opnieuw verzenden of het adres van de ontvanger wijzigen door in te loggen op uw account.
    • We controleren de accountgegevens die u heeft opgegeven: bedrijfsnaam, bedrijfs-URL, zakelijk e-mailadres. De verificatie van uw account kan tot 2 dagen duren.
    • Als het e-mailverzoek door de eigenaar van het e-mailadres is goedgekeurd en we de opgegeven gegevens hebben geverifieerd, is uw account geverifieerd.
  2. Voor merkverificatie:
    • We beoordelen uw merkinformatie. De verificatie van uw merken kan tot 2 dagen duren.
  3. We sturen een e-mail met een koppelingsverzoek naar de Merchant Center-account-ID die u heeft opgegeven. Als het verzoek wordt goedgekeurd, wordt het Merchant Center-account gekoppeld aan uw Manufacturer Center-account.
  4. Productgegevens voor uw geverifieerde merk in uw Merchant Center-account worden gesynchroniseerd met uw Manufacturer Center-account. Het kan tot 2 dagen duren om de productgegevens te synchroniseren. Meer informatie over de synchronisatie van productgegevens

U heeft geen Merchant Center-account aan Manufacturer Center gekoppeld

1. Voor accountverificatie:
    • We sturen een goedkeuringsverzoek naar het zakelijke e-mailadres dat u heeft geregistreerd toen u zich aanmeldde voor Manufacturer Center (het e-mailadres van het bedrijf). De verificatielink in deze e-mail verloopt na een week. U kunt de link opnieuw verzenden of het adres van de ontvanger wijzigen door in te loggen op uw account.
    • We controleren de accountgegevens die u heeft opgegeven: bedrijfsnaam, bedrijfs-URL, zakelijk e-mailadres. De verificatie van uw account kan tot 2 dagen duren.
    • Als het e-mailverzoek door de eigenaar van het e-mailadres is goedgekeurd en we de opgegeven gegevens hebben geverifieerd, is uw account geverifieerd.
  2. Voor merkverificatie:
    • We beoordelen uw merkinformatie. De verificatie van uw merken kan tot 2 dagen duren.
  3. Nadat uw merk is goedgekeurd, probeert Manufacturer Center de best presterende producten van het merk vast te stellen. Als dit lukt, wordt u (via e-mail en in uw Manufacturer Center-account) gevraagd om inzichten voor uw best presterende producten te ontgrendelen. Als u inzichten ontgrendelt, worden automatisch productgegevens aan uw account toegevoegd en kunt u analytische gegevens voor deze producten bekijken. Producten die automatisch aan uw account zijn toegevoegd, kunt u altijd bewerken of verwijderen.

Veelvoorkomende verificatieproblemen

Uw account is niet geverifieerd via het zakelijke e-mailadres

Als het verzoek nog niet is goedgekeurd, kunt u vanuit Manufacturer Center een herinnering sturen naar het zakelijke e-mailadres. Als u het zakelijke e-mailadres wilt wijzigen, selecteert u E-mailadres voor goedkeuring wijzigen.

Uw account is afgekeurd tijdens de accountbeoordeling

Als we de relatie tussen uw bedrijf en de verstrekte informatie niet kunnen vaststellen of als we niet kunnen bepalen of u de merkeigenaar of een fabrikant bent, wordt uw account afgekeurd.

Belangrijk: Als we uw account niet kunnen verifiëren, wordt het account afgekeurd (zelfs als de eigenaar van het zakelijke e-mailadres uw verzoek heeft goedgekeurd).

Uw merk is afgekeurd

Als we de relatie tussen het merk en de fabrikant niet kunnen verifiëren, kunnen we uw merk weigeren. Problemen met de gegevenskwaliteit, zoals irrelevante informatie in de merknaam (bijvoorbeeld Google ltd), spelfouten of grammaticafouten, of een onjuiste website-URL, kunnen ertoe leiden dat uw merk wordt afgekeurd.

Als u dit wilt oplossen, selecteert u Een ander merk toevoegen en updatet u onjuiste informatie over het merk. Meer informatie over merkafkeuringen

Uw Merchant Center-account kan niet aan Manufacturer Center worden gekoppeld

Als u een Merchant Center-ID heeft opgegeven toen u zich aanmeldde, maar het koppelingsverzoek niet is goedgekeurd, selecteert u de optie om een herinnering te sturen naar het Merchant Center-account in Manufacturer Center. Als u toegang heeft, kunt u het koppelingsverzoek rechtstreeks goedkeuren in Merchant Center.

Als u de Merchant Center-ID wilt updaten, selecteert u Een ander account koppelen. Er wordt dan een nieuw goedkeuringsverzoek naar het geüpdatete Merchant Center-account gestuurd.

Uw productgegevens uit Merchant Center kunnen niet worden gesynchroniseerd

We synchroniseren alleen producten voor merken die zijn geverifieerd in Merchant Center. Producten waarvan onduidelijk is dat ze bij een bepaald merk horen, worden misschien niet gesynchroniseerd. U kunt de productgegevens in Merchant Center controleren om na te gaan of deze correct zijn of contact opnemen met support als u denkt dat duidelijk is aangegeven dat een product bij een geverifieerd merk hoort, maar het toch niet is gesynchroniseerd.

U kunt producten ook handmatig toevoegen in Manufacturer Center via een feed (beschikbaar voor alle accounts) of via de Google-catalogus (alleen beschikbaar voor geschikte accounts en merken).

En nu?

Nadat uw Manufacturer Center-account is geverifieerd, kunt u uw Manufacturer Center-account beheren.