Gmail instellen met Outlook, Apple Mail of andere e-mailclients

Je kunt berichten downloaden vanuit Gmail en ze bekijken in een programma zoals Microsoft Outlook, Apple Mail of Thunderbird, zelfs als je geen verbinding met internet hebt. Dit proces heet POP of IMAP en is gratis voor alle Gmail-gebruikers.

Tip: We raden je aan indien mogelijk IMAP te gebruiken, omdat dit de beste manier is om te zorgen dat je op al je apparaten altijd al je e-mail kunt bekijken. Als je liever POP gebruikt, bekijk je hoe je POP inschakelt.

Stap 1: IMAP inschakelen

Je kunt je Gmail-berichten ophalen via een client of apparaat dat IMAP ondersteunt, zoals Microsoft Outlook of Apple Mail.

1. Log in bij Gmail.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het tandwielpictogram en selecteer Instellingen.
  3. Klik op Doorsturen en POP/IMAP.
  4. Selecteer IMAP inschakelen.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Opmerking: deze instelling is niet beschikbaar in de eenvoudige HTML-weergave van Gmail. Gebruik in plaats daarvan de standaardweergave om IMAP in te schakelen. Meer informatie over standaardweergave en eenvoudige HTML-weergave.

Stap 2: Je client instellen

Gebruik de onderstaande tabel om je client te updaten met de juiste gegevens.

Server voor inkomende berichten (IMAP): imap.gmail.com
SSL vereist? Ja
Poort: 993
Server voor uitgaande berichten (SMTP): smtp.gmail.com
Authenticatie gebruiken: ja
Poort voor SSL: 465 of 587
Gebruik dezelfde instellingen als voor de server voor inkomende berichten
Volledige naam of weergavenaam: [jouw naam]
Accountnaam of gebruikersnaam: Je volledige e-mailadres (inclusief @gmail.com of @jouw_domein.com)
E-mailadres: Je volledige e-mailadres (inclusief @gmail.com of @jouw_domein.com)
Wachtwoord: Je wachtwoord voor Gmail

Ik kan niet inloggen
  • Als je authenticatie in twee stappen gebruikt voor je Google-account, heb je mogelijk een app-wachtwoord nodig om in te loggen.
  • Als je authenticatie in twee stappen niet hebt ingeschakeld voor je Google-account, moet je wellicht minder veilige apps inschakelen.
  • Informatie over het oplossen van inlogproblemen.

Gmail gebruiken voor automatische antwoorden

Wanneer je een e-mailclient gebruikt, zoals Outlook of Apple Mail, werken automatische antwoorden misschien niet zoals je had verwacht.

Het is een goed idee om automatische antwoorden in Gmail te gebruiken (die je kunt instellen via de Gmail-instellingen) in plaats van de service van je e-mailclient. Meer informatie over automatische antwoorden in Gmail.

Extra ondersteuning

Voor meer informatie kun je het ondersteuningscentrum bezoeken van de e-mailclient die je gebruikt, zoals de twee hieronder.