Aan de slag met IMAP en POP3

Wat is POP- en IMAP-toegang?

Met POP- en IMAP-toegang kun je berichten van de Gmail-servers downloaden naar je computer, zodat je je e-mails kunt openen in een programma zoals Microsoft Outlook of Thunderbird, zelfs wanneer je geen verbinding met internet hebt.

Hoeveel kost POP- en IMAP-toegang?

POP en IMAP-toegang zijn gratis voor alle gebruikers van Gmail.

Wat is het verschil tussen POP- en IMAP-toegang?

Als je een keuze wilt maken tussen POP- en IMAP-toegang, adviseren we je om IMAP-toegang te gebruiken.

In tegenstelling tot POP-toegang biedt IMAP-toegang een tweerichtingscommunicatie tussen Gmail op internet en je e-mailclient. Dat betekent dat wanneer je inlogt bij Gmail via een webbrowser, de acties die je uitvoert op e-mailclients en mobiele apparaten (bijvoorbeeld een e-mail naar een map 'werk' verplaatsen) onmiddellijk en automatisch in Gmail zichtbaar worden (de volgende keer dat je inlogt staat er bijvoorbeeld al een label 'werk' op die e-mail).

Met IMAP-toegang heb je ook betere toegang tot je e-mail vanaf meerdere apparaten. Als je je e-mail op je werk bekijkt, op je mobiel en later weer thuis, is nieuwe e-mail altijd vanaf elk apparaat toegankelijk dankzij IMAP.

Ten slotte is IMAP-toegang over het algemeen ook stabieler. Terwijl er bij POP-toegang nog wel eens berichten verloren gaan of dezelfde berichten meerdere keren worden gedownload, wordt dit met IMAP-toegang voorkomen doordat er in twee richtingen gesynchroniseerd wordt tussen je e-mailclients en je Gmail op internet.

Hoe beïnvloedt het gebruiken van een e-mailclient automatisch beantwoorden?

Sommige clients vertonen onverwacht gedrag als je automatisch beantwoorden van e-mails aanzet. We bevelen aan dat je het automatisch antwoord van Gmail aanzet. Deze kun je configureren in de instellingen van Gmail, in plaats van de instellingen van je IMAP- of POP-client. Meer informatie.

Selecteer hieronder een optie voor instructies over hoe je POP- of IMAP-toegang kunt inschakelen

• Ik wil IMAP-toegang inschakelen
  • Ik wil POP-toegang inschakelen

Als je IMAP-toegang in je Gmail-instellingen hebt ingeschakeld, moet je je client configureren. Selecteer hieronder een client voor specifieke configuratie-instructies.

• Android
  • BlackBerry
  • iPhone, iPad of iPod touch
  • Outlook / Windows Mail
  • Apple Mail
  • Thunderbird 2.0
  • Overig

Als je IMAP voor de eerste keer instelt, bevestig je je instellingen om ervoor te zorgen dat ze juist zijn

• OK, bevestig mijn instellingen
  • Nee, bedankt

Als je IMAP voor de eerste keer instelt, bevestig je je instellingen om ervoor te zorgen dat ze juist zijn

• OK, bevestig mijn instellingen
  • Nee, bedankt

Als je IMAP voor de eerste keer instelt, bevestig je je instellingen om ervoor te zorgen dat ze juist zijn

• OK, bevestig mijn instellingen
  • Nee, bedankt

Als je POP-toegang in je Gmail-instellingen hebt ingeschakeld, moet je je client configureren. Selecteer hieronder een client voor specifieke configuratie-instructies.

• Apple Mail
  • BlackBerry
  • iPhone
  • Outlook
  • Thunderbird
  • Windows Mail
  • Overige

Als je POP voor de eerste keer instelt, bevestig je je instellingen om ervoor te zorgen dat ze juist zijn

• OK, bevestig mijn instellingen
  • Nee, bedankt

Als je POP voor de eerste keer instelt, bevestig je je instellingen om ervoor te zorgen dat ze juist zijn

• OK, bevestig mijn instellingen
  • Nee, bedankt

Als je POP voor de eerste keer instelt, bevestig je je instellingen om ervoor te zorgen dat ze juist zijn

• OK, bevestig mijn instellingen
  • Nee, bedankt

Als je POP voor de eerste keer instelt, bevestig je je instellingen om ervoor te zorgen dat ze juist zijn

• OK, bevestig mijn instellingen
  • Nee, bedankt